Strona 134 z 475 PierwszyPierwszy ... 3484124132133134135136144184234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.331 do 1.340 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Kolejne ciepłe słowa, tym razem na http://photo.net/equipment/olympus/o...ssions-review/

Ar2: widzę, że i tobie spodobała się recenzja.. Nex-7 w realu
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 20.04.12 o 15:17
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    56
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    po zresetowaniu krzywej JPGi wyglądaja bardzo zacnie. Generalnie jakość zdjęcia mnie zadowala. Jest lepiej niż w tym co mm dotychczas czyli EPL1 lub E3
    bardziej mozna wyciągać szczegóły z cieni ( choć to też zmienia się wraz z softem - lightroom 4 pozwala na więcej )

Nie śledzę porównań wykresów , tabelek z DR. aparat ma być dla mnie funkcjonalny, nie ograniczać mnie jako narzędzie i dawać nie gorszą jakość obrazka niż to co mam dotychczas.
    Ja też nie śledzę wykresów, zresztą niespecjalnie potrafię je czytać
    Natomiast to zdjęcie z parku, mnie osobiście nie powala, ani ostrością, ani plastyką, ani kolorem - stąd pytałam. Nie wiem czy to wynik tych krzywych w aparacie, czy faktu, że to jedno z serii i ostrość nie jest 100%, czy może pogody, specyficznego światła? Olek dla mnie jest wyznacznikiem ładnego jpga prosto z puszki i może dlatego jestem nieco "rozczarowana"?

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez daszek Zobacz posta
    Witam forumowiczów,
    mam pytanie do użytkowników OM-D E-M5: czy body posiada mikro-regulacje bf/ff ?
    (szukajka forumowa milczy)
    E-M5 tego nie potrzebuje, bo ostrzy metodą kontrastu na matrycy -tak więc nie występuje tutaj problem bf/ff

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Trzy lata temu kupowałem E30, praktycznie miesiąc po premierze w PL i wtedy body E30 na pólce w Euro kosztowało 3800.
    Wtedy Euro było po 3.2zł
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    104
    Moja galeria

Tokinko,

Nie oszukujmy sie, poki nie podlaczymy jakichs fajnych szkiel manualnych wiadomej klasy, to z plastyka i innymi walorami audiofilskimi obrazu bedzie raczej bardzo przecietnie

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

szmata na niebie, zero słońca i 9-18 na aparacie. Nie jest to JPG z puszki - ten z całą pewnościa by wygladał lepiej niż RAW wypluty przez Picassę Jak wspomniałem wcześniej aparat nie był zresetowany więc krzywa miała ekstremalne ustawienia. dlatego calość wygląda jak jakiś podły HDR

Ciężko jest wg mnie zrobić w parku przy pełnym pochmurnym niebie powalające zdjęcie testując na 9fps skaczącego pawia gdzie dodatkowo ten paw jest przy krawędzi kadru obiektywu 9-18 . Myslę że wynika to głównie z tego. Bo mnie osobiście zdjęcia kaczek bardzo ale to bardzo mile zaskoczyły. tylko one były juz robione obiektywem ZD50-200.

Jeśli w przyszłym tygodniu znajdę czas to coś dorobię. Co do jakości zdjęć jak pisalem nie mam zastrzeżen patrząc na foty 1:1

| OlyJedi Awatar hellbike
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

w czechach e-m5 jest juz od 4100, wiec ciekaw jestem, jaka cena bedzie w pl.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    296
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Wtedy Euro było po 3.2zł
    Otóż nie
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	kurs_15_01_2009.jpg
Wyświetleń:	98
Rozmiar:	15,5 KB
ID:	63131  
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

| OlyJedi Awatar daszek
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Tak, jest zaszyta na stałe w każdy korpus i każde szkło. Najlepsze jest to, że jest niewidoczna dla fotografa i jest to tak zaawansowana technologia, że sama wie, kiedy, co, jak wyregulować i powiem ci jedno: działa ekspresowo.
    Ktoś zna szczegóły, bo z racji ruchomej matrycy i "fabrycznego szkła" taki scenariusz jest możliwy, to w przypadku adapteru lub szkła firm obcych już nie koniecznie.
    zdroofko
    Daszek ______________________________________________OM-D E-M5 7,5 12 12-50 45 60 40-150__Instagram

Banned Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Uprawnienia umieszczania postów