Strona 84 z 475 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134184 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Tyle, ze to jest wartosc dla raz ustawionego punktu ostrosci, jak ma przefocusowywac to spada o polowe niestety.

pozdro
    to jak chcesz 9fps to tak robisz żeby nie przefokusowywać

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Raz, ze pozycjonowanie tej puchy traca wlasnie o semi-pro z tego co mozna wyczytac.
    Dwa, iso jak iso nie zawsze rowne, jak wiesz o czym pisze
    Poczekamy jak ludzie dostana w lapy to sie zobaczy co tez tam z tej magii marketingu wyszlo

pozdro

---------- Post dodany o 12:07 ---------- Poprzedni post był o 12:04 ----------

Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    to jak chcesz 9fps to tak robisz żeby nie przefokusowywać
    Nooo tak, dla gory, drzewa czy tez inne statyczne sprawy to sobie mozesz tak zrobic.
    Sproobuj tak Strzyżykowi, Sosnówce czy nawet biegnacemy w twoja strone dziecku zrobic tak, zeby nie focusowal ciagle i miec ostro w serii...

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

na góry to 9fps mi nie potrzeba bo ona wolno ucieka

strzyżyk to i tak jest ruchliwa franca, którą ciężko zauważyć co dopiero robić jej zdjęcia
    Ptaków staram się nie fotografować, ssaki już są mniej ruchliwe i duzo ciekawsze i większe podobnie jak biegnace dziecko.

znów wracamy do podstawowego pytania komu na czym zależy. Nie kręci mnie fotografowanie awifauny za bardzo.
    Chyba z największą radością fotografowane przeze mnie ostatnio ptactwo to nieloty, nie koniecznie paleognatyczne bo przy nich ciemno było one są mało ruchliwe - chyba ze w wodzie. Nie mam najmniejszych ciągot aby fotografować strzyżyka w locie bo to nie moja działka.

znów wracamy do sedna czyli po co komu ten aparat.. - krajobrazowa i poróżnicza fotografia, dobre stałki i nie mam potrzeby targać kloca rozmiaru E3 / E5 / D800 z równie wielkimi szkłami a klient otrzyma ode mnie i tak lepszy obrazek niz z E3 / E5

Jedynie mały romiar przedniej soczewki kółóci mi sie ze stosowaniem ND GRAD

9 fps przy nie przefokusowywaniu może mi się przydać gdy fotografuje delfina wyskakującego z wody, moment narodzin foki, uchatkę która obsypuje się piaskiem rzucając go na siebie, desant ze śmigłowca ratunkowego czy w dziesiatkach innych okoliczności. Są momenty kiedy wiem ze mógłbym to wykorzystać.

Gdybym fotografował strzyżyki w locie -zainwestował bym w inny sprzęt. ale chcąc zrobić mornela na tundrze przy okazji łażenia po tejże - spokojnie dał bym radę. Słowem wracamy do tematu przewijającego się d lat. Do czzego ma być dany aparat...

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Fakt, trza wiedziec co sie chce robic, wiedziec tez co najoptymalniej sie sprawdza w tym, zeby nie bylo przerostow formy nad trescia tak czesto spotykanych ostatnimi czasy.
    Ale z ta gora to przesadziles, wydaje mi sie, ze jak gora bedzie parla na cie to i D4 nie poradzi

Zeby nie bylo ten tego, sam se do lazenia codziennego kupilem mikrusa i bez zalu sprzedalem jedno lustro.
    Znam jego ograniczenia i tyle, ma niebanalna zalete jaka jest waga zestawu i to ze moge kastrata bez problemu do kieszeni wlozyc, a na "lowy" to biore kloca i ten ciezar wtedy ma inny smak

pozdro

p.s. Te Twoje przyklady maja zastosowanie li tylko wtedy gdy wypadkowa ruchu przebiega w lini zlapanego AF, bo jak Ci juz ten delfin fiflaka do tylu walnie to bedzie 1,2 klaty ostre reszta juz nie, no chyba, ze sie zmiesci w glebi.
    Ostatnio edytowane przez nyny ; 18.03.12 o 13:55

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar easy_rider
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

Widział ktoś gripa do OMD w kolorze srebrnym?
    Przejrzałem "cały internet" w dłuż i w szerz i tylko czarne się pojawiają...

A swoją drogą dziwny ten grip -pełno guzików i pokręteł, ale tylko na jedną baterię

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Raz, ze pozycjonowanie tej puchy traca wlasnie o semi-pro z tego co mozna wyczytac.
    Semi-pro za niecałe 4 tysiaki? Przecie to półka cenowa gdzieś pomiędzy Canonem 60D a Nikonem D7000. Co najwyżej jest to półka zaawansowana amatorska, ale nie semi-pro, cokolwiek by nie napisali w folderach reklamowych.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Semi-pro za niecałe 4 tysiaki? Przecie to półka cenowa gdzieś pomiędzy Canonem 60D a Nikonem D7000. Co najwyżej jest to półka zaawansowana amatorska, ale nie semi-pro, cokolwiek by nie napisali w folderach reklamowych.
    Toz pisalem, ze to co wyczytane jest, a nie ze ja ta puche tak pozycjonuje.
    Tak swoja droga to cena tez wcale nie musi byc wykladnia klasy puchy, raczej to co dana pucha soba reprezentuje

pozdro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez easy_rider Zobacz posta
    Widział ktoś gripa do OMD w kolorze srebrnym?
    Przejrzałem "cały internet" w dłuż i w szerz i tylko czarne się pojawiają...

A swoją drogą dziwny ten grip -pełno guzików i pokręteł, ale tylko na jedną baterię
    Druga baterie masz w body. A sam OM-D jest maly wiec i grip malo ma miejsca. Dobrze, ze w ogole im sie udalo wcisnac tam baterie dodatkowa

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

p.s. Te Twoje przyklady maja zastosowanie li tylko wtedy gdy wypadkowa ruchu przebiega w lini zlapanego AF, bo jak Ci juz ten delfin fiflaka do tylu walnie to bedzie 1,2 klaty ostre reszta juz nie, no chyba, ze sie zmiesci w glebi.
    Oczywiście ! więc ja muszę nie przefokusowywać a on nie moze fiflaków wstecz robić z całą pewnością sa sprzęty które lepiej sobie poradzą z przefokusowaniem podczas fiflaka na 9fps ( jaka piękna nowomowa ;D )

Powiem tak - jestem wielkim ale to wielkim kibicem tego kierunku. chciałbym aby kilka rzeczy które są obecnie przewagą E3 nad OMD w nowej edycji OMD zostały przez niego nadgonione. Zdaję sobie sprawę z tej przewagi lustra obecnie ale cieszę się gdy z modelu na model mikrusy zyskują coraz więcej. Z ostatnich 4 wypraw na 3 wziąłem mikrusa. do Nowej Zelandii wziąłem teraz E3 i plecak szpeju.. ale chyba bardziej ze względu żeby nie kurzyło się w szafie choć właśnie fiflaki robiłem E3 z 50-200 z kolei EPL1 z 50-200 już fifalaka bym nie zrobił ze wzgledu na mizerną współpracę ze szkłem od 4/3

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar easy_rider
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Druga baterie masz w body.
    Wiadomo że w body też jest bateria...
    Swoją drogą fajny patent - nie trzeba męczyć się z klapką baterii przy zakładaniu/zdejmowaniu gripa

Uprawnienia umieszczania postów