Strona 144 z 475 PierwszyPierwszy ... 4494134142143144145146154194244 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.431 do 1.440 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez pigool Zobacz posta
    chyba raczej opuszcze to forum, bez zalu , mniemam ,ze i z waszej strony, fakt ,ze czasami mi brakuje polskich slow, zaraz pietnujecie rozumiejac pewnikiem co chcialem wyrazic, wiec nie dziekuje za wyrozumialosc,
    Brak polskich znaków można jeszcze przeżyć. Jak dla mnie wystarczy by na forum zaczynać zdanie z wielkiej litery i kończyć kropką. Wystarczy takie minimum by być zrozumianym. To tyle w kwestii pisania postów. Nie poddawaj się. Poradzimy sobie jakoś z odczytaniem tego co masz na myśli, ale bądź wyrozumiały jeśli ktoś na to zwróci uwagę czy nie załapie tego co miałeś na myśli.

A odnośnie E-M5. Tym się trzeba pobawić chwilę. Osobiste preferencje oczywiście mają wpływ na wybór. Na upartego nie pasuje mi migawka maksymalna 1/4000. Jednak jeśli nie podejdzie komuś guzikologia czy brak jakiegoś istotnego, z jego punktu widzenia, parametru na odpowiednim poziomie, no cóż, powinien szukać dalej. Ale to co sobą prezentuje ten aparat, zwłaszcza w zestawieniu parametrów do wielkości działa na plus.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar sam13
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Czasami czytając wątki sprzętowe człowiek czuje się jak na boisku gdzie grupa kiboli tylko patrzy komu dopier..... Dany model jednym się będzie podobać innym nie i tyle. Nie pasuje model to już trudno ale jakiś fanatyzm jednej marki nad inną to lekka przesada. Kiedyś robiłem olkiem teraz mam pełną klatkę w nikonie - i co? I nic. Kupiłem taki sprzęt bo czasami żyłuję wysokie iso czego mi ówczesne E510 nie dawało. Gdybym nie zarabiał na fotografii to by mi do głowy nie przyszła zmiana.

Na zlocie miałem okazje pobawić się chwilę OMD z kilkoma obiektywami i jeżeli mam być szczery to lekki zafarb ekranu czy przycisk podglądu byłby ostatnią rzeczą, która by wpływała na moją ostateczną ocenę tego sprzętu przy jego zakupie. Dawnej nie było jasnych stałek a teraz świetne malutkie szkła z bardzo fajną puszką dają naprawdę zajebiste efekty o czym sam mogłem się przekonać i na zlocie i w domu przeglądając zrobione zdjęcia (nie tylko na iso 200 ale również 25600). Jeżeli byłby nadmiar gotówki to z chęcią przygarnę taki sprzęt z trzema stałeczkami bo idealnie spełnia moje oczekiwania.

Tak jeszcze na marginesie - myślę że ów sprzęt by miał dużo większe branie jakby był firmowany logo nikona czy canona - to takie spaczenie co niektórych maniaków danej marki

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Ale jednak wole czytac ten watek o sprzecie jak ten "gdzie zrobiles to zdjecie",czy jakos tak.Tam to dopiero ciekawe posty.Wiele jednowyrazowych.

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Co Wam powiem, to Wam powiem - jako fototechniczny ignorant - aparacik świetny.
    "Wymęczyliśmy" go przez kilka godzin i:
    - organoleptycznie - świetny
    - świetne wysokie ISO
    - świetny CAF i SAF z systemowymi m4/3
    - świetna jakość "filmików"
    NA "(-)"
    - nie do przyjęcia - współpraca z obiektywami 4/3
    Podsumowując:
    - (to moja subiektywna "ocena")
    - trzeba poczekać na wersję bez opcji filmowania
    - trzeba czekać na jakiegoś jaśniejszego zumika "klasy" 50-200 (300)

- trzeba zbierać kaskę, a "lepsze" przyjdzie pewnikiem
    Ja byłbym mocno zadowolony.
    Pozdrawiam.

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Ale jednak wole czytac ten watek o sprzecie jak ten "gdzie zrobiles to zdjecie",czy jakos tak.Tam to dopiero ciekawe posty.Wiele jednowyrazowych.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sam13 Zobacz posta
    Tak jeszcze na marginesie - myślę że ów sprzęt by miał dużo większe branie jakby był firmowany logo nikona czy canona - to takie spaczenie co niektórych maniaków danej marki
    Nikon juz dawno ma...
    "JESTEM NIKON, JESTEM NIKON 1"

I nawet niezgorszy od nowego flagowca olka, malo tego - tez obrzydliwie brzydki i niesamowicie drogi.

Cytat Zamieszczone przez witia1 Zobacz posta
    - świetne wysokie ISO
    Swietne wysokie ISO tzn?
    Napisz prosze na czym i jak sprawdzales CAF?

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez witia1 Zobacz posta
    Co Wam powiem, to Wam powiem - jako fototechniczny ignorant - aparacik świetny.
    "Wymęczyliśmy" go przez kilka godzin i:
    - organoleptycznie - świetny
    - świetne wysokie ISO
    - świetna jakość "filmików"
    Po cienkim lodzie stąpasz Weź szybciutko dopisz "ale oczywiście z AF Nikona nie ma porównania" i może dymu nie będzie

EDIT
    nie zdążyłem
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Po cienkim lodzie stąpasz Weź szybciutko dopisz "ale oczywiście z AF Nikona nie ma porównania" i może dymu nie będzie

EDIT
    nie zdążyłem
    Bo cza byc jak Tomi li dzons w sciganym, jak lasica, jak kuna, jak chrabaszcz...
    Czujnym cza byc i tyle

A tak po prawdzie, spokojnie sie spytalem bez podtesktow zadnych, bom niezmiernie ciekaw...

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez sam13 Zobacz posta
    Czasami czytając wątki sprzętowe człowiek czuje się jak na boisku gdzie grupa kiboli tylko patrzy komu dopier..... Dany model jednym się będzie podobać innym nie i tyle. Nie pasuje model to już trudno ale jakiś fanatyzm jednej marki nad inną to lekka przesada. Kiedyś robiłem olkiem teraz mam pełną klatkę w nikonie - i co? I nic. Kupiłem taki sprzęt bo czasami żyłuję wysokie iso czego mi ówczesne E510 nie dawało. Gdybym nie zarabiał na fotografii to by mi do głowy nie przyszła zmiana.

Na zlocie miałem okazje pobawić się chwilę OMD z kilkoma obiektywami i jeżeli mam być szczery to lekki zafarb ekranu czy przycisk podglądu byłby ostatnią rzeczą, która by wpływała na moją ostateczną ocenę tego sprzętu przy jego zakupie. Dawnej nie było jasnych stałek a teraz świetne malutkie szkła z bardzo fajną puszką dają naprawdę zajebiste efekty o czym sam mogłem się przekonać i na zlocie i w domu przeglądając zrobione zdjęcia (nie tylko na iso 200 ale również 25600). Jeżeli byłby nadmiar gotówki to z chęcią przygarnę taki sprzęt z trzema stałeczkami bo idealnie spełnia moje oczekiwania.

A jaki jest sens wątku na temat aparatu X, w którym zamieszczano by wyłącznie zachwyty(ewentualnie wyłącznie narzekania)? Jak każdy aparat OM-D ma wady i zalety. Akurat w przypadku OM-D puszka sama w sobie jest super na 90%(piszę, że 90% bo nie macałem). Minusy wynikają bardziej z kontestu(ograniczony wybór obiektywów)
    Jeśli pominąć by kwestię ceny i trochę pofantazjować to wszystko wygląda super. Załóżmy, że Panas wypuszcza szkła 12-35 i 35-100 i oba są bardzo dobre optycznie. Wtedy kupujemy OM-D, gripa i 4 - 6 szkieł - obok wyżej wymienionych jeszcze 20/1.7, 14/2.5 oraz ewentualnie 7-14 i 45/1.8. Zestaw z gripem i dwoma zoomami wejdzie pewnie do małej poręcznej torby typu Passport Sling co daje możliwość noszenia naprawdę zaawansowanego sprzętu niemal codziennie, w razie czego jest opcja OM-D bez gripa+ dwie, trzy stałki a to można już zmieścić w niewielkiej "nerce". Dla kogoś kto robi głownie zdjęcia reportażowe czy podróżnicze jest to opcja lepsza niż Nikony i Canony FF, choćby dla tego, że nie musi się bawić w pierwszy(lepszy ale duży) i drugi(słabszy ale mały) korpus albo inne tego rodzaju manewry. Jakość zdjęć przy tym poziomie zaawansowania w 99% i tak będzie zależeć od fotografa.
    Jak taki zestaw podliczymy to cena wyjdzie sporo ponad 20 tys. Dla mnie największe zalety tego aparatu są szczególnie widoczne przy takiej maksymalistycznej konfiguracji.
    Ostatnio edytowane przez dzarro ; 24.04.12 o 11:30

Uprawnienia umieszczania postów