Nie ja test wybierałem tylko gietrzy podlinkował z komentarzem że obrazków tłumaczyć nie trzeba. No to ja prowokacyjnie napisałem że może jednak trzeba wytłumaczyć na co patrzeć, żeby różnicę między OMD a PENem zobaczyć. Skoro sam piszesz że masz wrażenie że jest postęp, to proszę rozwiń myśl. No chyba, że rację mają nyny i Janeczek że zdjęcia są takie że czy zrobione byłyby jednym czy drugim aparatem to różnicy by się nie zauwazyło
Oczywiście gietrzy go podlinkował, ale nie zauważyłem aby to on doszukiwał się w nim dowodów lepszości.
A jeśli chodzi o moje odczucia na temat tych zdjęć to mam wrażenie, że szumy są mniejsze niż w PENach, a do tego na kilku fotkach widać, że jest świetna ostrość więc dodatkowe piksele nie będą się marnowały.
Ostatnio edytowane przez sando ; 12.04.12 o 21:10
Jutro/pojutrze/popojutrze robię ostatnie testy E-M5 -tym razem dostanie ostro, bo zabieram go do pracyŚlub/Wesele/Plener -nie będę ukrywał, że moim celem będzie pokazanie, że da się tym sprzętem spokojnie taką pracę wykonać, praktycznie na równi z "wypasami do tego stworzonymi" (E-M5 będzie pracować w parze z D3)...... jak myślicie, dam radę ?
Przyznam, że jestem wyjątkowo podekscytowany.
Ostatnio edytowane przez nyny ; 12.04.12 o 23:00
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Tak czy inaczej będzie niesamowita radocha![]()
To akurat nie był, ani udany, ani inteligentny żart! Ktoś, kto uważnie śledził różne konferencje prasowe na okoliczność premiery aparatu, miał okazję również dowiedzieć się, że "OM było nazwą handlową naszych lustrzanek w epoce filmów światłoczułych, a jednocześnie stało się synonimem aparatów o kompaktowej firmie i niewielkiej wadze, aparatów, które były wspierane przez cały system obiektywów i innych akcesoriów. Nowy model OM-D nawiązuje do tradycji pierwotnej serii OM i dlatego też nosi tę samą nazwę. " A więc nie chodzi o jakąś "podróbkę", czy "fałszywkę", co z uporem nieuleczalnego maniaka lansował pewien jegomość, tylko o nowoczesny sprzęt skonstruowany według pewnych, istotnych założeń. Zatem, mam nadzieję, że to niezbyt mądre stwierdzenie "fake-OM" nie będzie więcej używane przez inteligentne osoby. Dzieki.
(Przepraszam, że teraz to ja tak na poważnie i nie umiem zakumać dowcipu, a ponadto nie będę już polemizował w tym temacie).
Myślę, że wiele się zmieni w podejściu do tego aparatu już w niedzielę/poniedziałekSceptycy stracą kilka argumentów.......
@Jack: eeee wyluzuj, sie napuszyles na feka i tyle, zara zmienie coby zart stal sie inteligentny....
@Fatman: nie grozi, nie grozi
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów