Strona 118 z 475 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120128168218 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.171 do 1.180 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    proszę mi przetłumaczyć, co na tych obrazkach jest takiego co udawadnia wyższość OMD nad starszymi PENami czy nad konkurencją lustrzankową?
    Jeśli szukasz dowodu to zły test wybrałeś. Aby porównać w miarę obiektywnie to te same kadry musiały by być przynajmniej wykonane też jakimś PEN-em czy lustrzanką. Ale można powiedzieć coś o wrażeniach. Ja mam wrażenie, że jest postęp w jakości obrazka.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Jeśli szukasz dowodu to zły test wybrałeś. Aby porównać w miarę obiektywnie to te same kadry musiały by być przynajmniej wykonane też jakimś PEN-em czy lustrzanką. Ale można powiedzieć coś o wrażeniach. Ja mam wrażenie, że jest postęp w jakości obrazka.
    Nie ja test wybierałem tylko gietrzy podlinkował z komentarzem że obrazków tłumaczyć nie trzeba. No to ja prowokacyjnie napisałem że może jednak trzeba wytłumaczyć na co patrzeć, żeby różnicę między OMD a PENem zobaczyć. Skoro sam piszesz że masz wrażenie że jest postęp, to proszę rozwiń myśl. No chyba, że rację mają nyny i Janeczek że zdjęcia są takie że czy zrobione byłyby jednym czy drugim aparatem to różnicy by się nie zauwazyło

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Oczywiście gietrzy go podlinkował, ale nie zauważyłem aby to on doszukiwał się w nim dowodów lepszości.

A jeśli chodzi o moje odczucia na temat tych zdjęć to mam wrażenie, że szumy są mniejsze niż w PENach, a do tego na kilku fotkach widać, że jest świetna ostrość więc dodatkowe piksele nie będą się marnowały.
    Ostatnio edytowane przez sando ; 12.04.12 o 21:10

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Jutro/pojutrze/popojutrze robię ostatnie testy E-M5 -tym razem dostanie ostro, bo zabieram go do pracy Ślub/Wesele/Plener -nie będę ukrywał, że moim celem będzie pokazanie, że da się tym sprzętem spokojnie taką pracę wykonać, praktycznie na równi z "wypasami do tego stworzonymi" (E-M5 będzie pracować w parze z D3)...... jak myślicie, dam radę ? Przyznam, że jestem wyjątkowo podekscytowany.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Jutro/pojutrze/popojutrze robię ostatnie testy E-M5 -tym razem dostanie ostro, bo zabieram go do pracy Ślub/Wesele/Plener -nie będę ukrywał, że moim celem będzie pokazanie, że da się tym sprzętem spokojnie taką pracę wykonać, praktycznie na równi z "wypasami do tego stworzonymi" (E-M5 będzie pracować w parze z D3)...... jak myślicie, dam radę ? Przyznam, że jestem wyjątkowo podekscytowany.
    Ty tak, ale czy przelomowy OM-D E-M5 to nie wiem
    Tak se pozwolilem zazartowac

pozdro
    Ostatnio edytowane przez nyny ; 12.04.12 o 23:00
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Tak czy inaczej będzie niesamowita radocha

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Ty tak, ale czy fake-OMde to nie wiem
    Tak se pozwolilem zazartowac

pozdro
    To akurat nie był, ani udany, ani inteligentny żart! Ktoś, kto uważnie śledził różne konferencje prasowe na okoliczność premiery aparatu, miał okazję również dowiedzieć się, że "OM było nazwą handlową naszych lustrzanek w epoce filmów światłoczułych, a jednocześnie stało się synonimem aparatów o kompaktowej firmie i niewielkiej wadze, aparatów, które były wspierane przez cały system obiektywów i innych akcesoriów. Nowy model OM-D nawiązuje do tradycji pierwotnej serii OM i dlatego też nosi tę samą nazwę. " A więc nie chodzi o jakąś "podróbkę", czy "fałszywkę", co z uporem nieuleczalnego maniaka lansował pewien jegomość, tylko o nowoczesny sprzęt skonstruowany według pewnych, istotnych założeń. Zatem, mam nadzieję, że to niezbyt mądre stwierdzenie "fake-OM" nie będzie więcej używane przez inteligentne osoby. Dzieki.
    (Przepraszam, że teraz to ja tak na poważnie i nie umiem zakumać dowcipu, a ponadto nie będę już polemizował w tym temacie).

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Myślę, że wiele się zmieni w podejściu do tego aparatu już w niedzielę/poniedziałek Sceptycy stracą kilka argumentów.......

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

@Jack: eeee wyluzuj, sie napuszyles na feka i tyle, zara zmienie coby zart stal sie inteligentny....

@Fatman: nie grozi, nie grozi

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    @Jack: eeee wyluzuj, ...
    Przepraszam, to tylko moja tępota, ale taki jestem...

Uprawnienia umieszczania postów