Strona 119 z 475 PierwszyPierwszy ... 1969109117118119120121129169219 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.181 do 1.190 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

@Fatman. Masz w domu jakieś analogowe manualne lustro ? Albo nie manulane ale o kształcie FM3 FM2a Zenita, Prakticy Chinona, AE1 ?
    bo jak tak to zrób dla mnie proszę takie zdjęcie. OM obok innego lustereczka chodzi mi o porównanie rozmiarów. ( front / bok ) Bedę dźwięczny jak skowronek

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Mam Zenita -zdjęcie zrobię i udostępnię najpóźniej jutro

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jack Zobacz posta
    To akurat nie był, ani udany, ani inteligentny żart! Ktoś, kto uważnie śledził różne konferencje prasowe na okoliczność premiery aparatu, miał okazję również dowiedzieć się, że "OM było nazwą handlową naszych lustrzanek w epoce filmów światłoczułych, a jednocześnie stało się synonimem aparatów o kompaktowej firmie i niewielkiej wadze, aparatów, które były wspierane przez cały system obiektywów i innych akcesoriów. Nowy model OM-D nawiązuje do tradycji pierwotnej serii OM i dlatego też nosi tę samą nazwę. " A więc nie chodzi o jakąś "podróbkę", czy "fałszywkę", co z uporem nieuleczalnego maniaka lansował pewien jegomość, tylko o nowoczesny sprzęt skonstruowany według pewnych, istotnych założeń. Zatem, mam nadzieję, że to niezbyt mądre stwierdzenie "fake-OM" nie będzie więcej używane przez inteligentne osoby. Dzieki.
    (Przepraszam, że teraz to ja tak na poważnie i nie umiem zakumać dowcipu, a ponadto nie będę już polemizował w tym temacie).
    A co tu jest do zakumania? MNINB lansował tylko tezę że OMD nie będzie dla współczesności tym czym był OM dla swoich czasów. Nawet pomimo uroczej retro-formy i kilku ciekawych rozwiązań.

pozdrawiam

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Dla romka i innych oczekujących na EM5
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=41201002
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    nie, nie dla mnie , ale dziękuję za pamięć
    The question is: What is a Mahna Mahna?

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Gdyby formułować opinie na podstawie tych - przyjemnych skądinąd sampelków - trzeba by stwierdzić, że jakość obiektywu 12-50 jest fatalna. Przepały na hydrancie to już raczej wina fotografa - ale poziom szczegółów na części pokrytej czerwoną farbą to straszna nędza. Zdjęcie kościoła przy zbliżeniu też wygląda masakrycznie.
    Ostatnio edytowane przez dzarro ; 13.04.12 o 09:04

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    A co tu jest do zakumania? MNINB lansował tylko tezę że OMD nie będzie dla współczesności tym czym był OM dla swoich czasów. Nawet pomimo uroczej retro-formy i kilku ciekawych rozwiązań.

pozdrawiam
    Ja natomiast mysle,ze nie lansowal tej tezy po "angielsku" tylko fonetycznie po "niemiecku".To dwie rozne tezy.Dlatego pytalem jego o te "fake"
    Ale to juz tak jest jak sie wie ,ze gdzies dwonia tylko nie wiedza w ktorym.Mozna wtracac slowka jak sie je potrafi i zna ich znaczenie,a nie ,ze sie je uslyszalo i bedzie to tak swiatowo wygladac a rebiata bedzie sie dziwowac.

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Ja natomiast mysle,ze nie lansowal tej tezy po "angielsku" tylko fonetycznie po "niemiecku".To dwie rozne tezy.Dlatego pytalem jego o te "fake"
    Ale to juz tak jest jak sie wie ,ze gdzies dwonia tylko nie wiedza w ktorym.Mozna wtracac slowka jak sie je potrafi i zna ich znaczenie,a nie ,ze sie je uslyszalo i bedzie to tak swiatowo wygladac a rebiata bedzie sie dziwowac.
    Z MNINB można się zgadzać albo nie - ale jego wywód jest logiczny, tzn. wg niego jedyne co łączy OM i OM-D to podobieństwo obudowy. A więc "fake" jak najbardziej w znaczeniu angielskim. Czy teza jest prawdziwa czy nie, to mnie akurat mało interesuje bo nie mam żadnych związków emocjonalnych z OM. Jak ktoś jest fanem OM-D może przecież nadawać mu inne ksywki np. Git-OM-D . Przesadne glanowanie przeciwników może natomiast odnieść skutek odwrotny do zamierzonego: łatwo przecież przerobiić OM na MO albo inne ORMO.
    Żeby było jasne - bez macania uważam, że OM-D jest bardzo fajnym (choć drogim) aparatem - nawet jeśli aktualna oferta systemu może utrudniać wykorzystanie jego niektórych możliowości.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

dzarro nie podlizuj się :P. MNINB użył/używa słowa fake pejoratywnie i to w zasadzie na podstawie własnych snów/domysłów bo nie miał aparatu i nie ma żadnego z nim doświadczenia. Frustracja frustracją to jego problem. Żart przestaje być zabawny kiedy przestaje bawić. Czy nie można myśleć pozytywnie ?
    Czy trzeba aby znaleźć cokolwiek z sensownej treści przebrnąć tony śmieci i błota.... ?
    Mam wrażenie że 'dzień świra' panuje tu codziennie :]. Uważacie się za fachowców a nie rozróżniacie materiałów reklamowych od realnej roboty. Czepianie się że w reklamówce jest przepał to jakieś kuriozum. Uważam się za normalnego i mnie się podoba ten aparat.
    Czy to znaczy że ci którym się nie podoba są nienormalni ?
    Otóż nie, ale mimo tego wielu z was wpada w tę pułapkę pisząc posty z których wynika że tylko "kretyn' kupiłby jakikolwiek aparat olympusa....
    Proszę nie róbcie tego, bo się odechciewa was czytać. Czekam na kolejne przykłady i wnioski Fatmana ale niezależnie od nich kiedyś ten aparat będzie u mnie .. :P
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Uprawnienia umieszczania postów