No wszystko juz opisane... reszty nie pamietam. Moze sample z HIGH-ISO mam zapodac?
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
taaaa...przedstawi Ci całą specyfikację techniczną z testami włącznie i relacje Dobasa z wyprawy na Marsa...![]()
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
niekoniecznie ... akurat malo uzywam wysokich ISO![]()
bardziej ciekawi mnie wielkosc matrycy ... czy nadal 4/3 ... czy cos innego ...
skoro mowisz ze ci z N i C mlaskali z zazdrosci to musialo byc to cos ... fajnego ?
---------- Post dodany o 14:47 ---------- Poprzedni post był o 14:43 ----------
...a Dobas nic nie mowill ze wybiera sie na Marsa ... teraz wszystko staje sie jasne ... stad interesowal sie ostatnio mikro 4/3 ... lecac w kosmos waga ma znaczenie ...
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Ja nie mam snów , ja mam nadzieję , na lusterkowe E-7 i wtedy nie znajdę już powodów by zaniechać zmiany. E-30 mi się starzeje ,głównie mentalnie, nadchodzi powoli czas na zmianę , a i jeszcze jedno - z każdym kolejnym dniem przekonuję się, że dla mnie jest lusterko i wizjer optyczny, nie jakieś tam mikro z kolejnym wyświetlaczem przed okiem.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Jeżeli zostać przy Olku to może lepiej coś z mikro? Gorsza optyka ale chyba lepsze matryce i algorytmy.. Na upartego można podpiąć duże szkła.
Ja z e510 +ZD14-54 przesiadłem się na epl3 + 14-54 którego ostatecznie zamieniłem na mZD12-50 i nie żałuję. Tylko teraz mam "zagwozdkę" w postaci oemdi. Tzn jak przekonać księgową do wydania kasy...
Wysłane tapatalkiem z 2 galaktyki
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro