Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 98

Wątek: E-30 czy zmiana systemu?

Centus
    Gość

Odp: E-30 czy zmiana systemu?

Cytat Zamieszczone przez ajan Zobacz posta
    Uważam, że po dwóch latach i 4 miesiącach, mimo zmiany technologii jest to nadal bardzo dobry sprzęt i system [E-30 i E-520].
    tez tak uwazam , szczegolnie kupujac uzywki , Olek ma dobry stosunek cena-mozliwosci

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez slawekk Zobacz posta
    Czy treść zdjęcia zmienia się razem z lepszym ISO?
    Jak kupisz sobie D3 to zrobisz zdjęcia w jaskini przy zapałce, a gwiazdy nie zmienią Ci się w przecinki. No chyba ,że fotografujesz ptaki i ssaki , to może to mieć znaczenie ( lepszy AF).
    Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar slawekk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Jak kupisz sobie D3 to zrobisz zdjęcia w jaskini przy zapałce, a gwiazdy nie zmienią Ci się w przecinki. No chyba ,że fotografujesz ptaki i ssaki , to może to mieć znaczenie ( lepszy AF).
    Pozdrawiam AP.
    Rozumiem aluzję. To ma sens, ale tylko wtedy, gdy w jaskini robisz "zdjęcie".

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria

Mnie zraził do E-30 banding w który pojawia sie na zdjęciach z wyższym iso (1600). Sama pucha fajna ale iso 1600 czasem się przydaje.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

darkelf
    Gość

Fotografuję E-30 od 2009 roku i on jest chyba nie do zdarcia.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Mnie zraził do E-30 banding w który pojawia sie na zdjęciach z wyższym iso (1600). Sama pucha fajna ale iso 1600 czasem się przydaje.
    Wiesz nie zdarzyło mi się ustawić go wyżej niż 1000, co nie znaczy ,że nie przydaje się i więcej. Najczęściej jadę na 200 i 100 a na dłuższych czasach używam statywu. Ale to taka specyfika "mojej"fotografii.
    Pozdrawiam AP.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 29.03.12 o 06:24
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar ajan
    Mieszka w
    SIEDLCE
    Siła reputacji
    156
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Centus Zobacz posta
    tez tak uwazam , szczegolnie kupujac uzywki , Olek ma dobry stosunek cena-mozliwosci
    Dobra cena E-systemu teraz, też się liczy!
    " Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar cissic
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    235
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    chyba nie ma Olka w 4/3 z takim uzytecznym ISO - no moze troche E-5, ale szalu nie ma. jesli maja byc wyzsze czulosci to trzeba zmienic system

---------- Post dodany o 08:54 ---------- Poprzedni post był o 08:52 ----------

Cytat Zamieszczone przez ajan Zobacz posta
    Dobra cena E-systemu teraz, też się liczy!
    dokladnie tak

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    Fotografuję E-30 od 2009 roku i on jest chyba nie do zdarcia.
    Też mam takie wrażenie...

---------- Post dodany o 09:40 ---------- Poprzedni post był o 09:35 ----------

Oczywiście w mojej pracy przydałby się aparat z pełna matrycą..... tylko, ze cena mnie powala a rozsądnie myśląc przy moim foceniu głównie "sielskich widoczków" (patrz moja galeria) to E-30 jest idealny..... I..... kiedyś o tym pisałem: niedługo Olympus E-30, E-5 itp. mogą być niszowymi już "urządzeniami" I ludzie będą patrzeć na nasz sprzęt jak na nieznane im cudo..
    Czego sobie i Wam życze
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

| OlyJedi Awatar osiem1984
    Mieszka w
    Warszawa (aktualnie Młochów pod Warszawa)
    Siła reputacji
    98
    Moja galeria

Cześć. Ja także dorzucę swoje 3 grosze. Jakiś czas temu stałem przed podobnym dylematem co TY. Założyłem nawet niemal identyczny wątek. Fotografowałem E-510 i stałem przed dylematem zakupu E-3 lub E-30 lub ew. zmiany systemu. Wtedy zdałem sobie sprawę, że nawet zmieniając system będę pewnie wykorzystywał swój sprzęt w podobny sposób jak teraz (podróże, wyjścia w miasto - hobbystycznie). Nie chcę się rozwodzić nad tym, który system jest najlepszy i jakie są zalety, czy wady Olympusa, ale finalnie systemu nie zmieniłem. Zakupiłem natomiast E-30, z której jestem bardzo zadowolony. Bardzo fajny aparat i widzę wyraźną różnicę w komforcie użytkowania w stosunku do E-510. Ani razu nie żałowałem swojej decyzji. Oczywiście zawsze możesz zmienić system tylko zastanów się, czy do celów dla których wykorzystujesz swój aparat naprawdę tego potrzebujesz? Ja osobiście Ci doradzam zmianę puszki na E-30 i dalej cieszenie się frajdą z robienia zdjęć.
    Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5