E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Mnie zraził do E-30 banding w który pojawia sie na zdjęciach z wyższym iso (1600). Sama pucha fajna ale iso 1600 czasem się przydaje.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Fotografuję E-30 od 2009 roku i on jest chyba nie do zdarcia.
Ostatnio edytowane przez apz ; 29.03.12 o 06:24
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Też mam takie wrażenie...
---------- Post dodany o 09:40 ---------- Poprzedni post był o 09:35 ----------
Oczywiście w mojej pracy przydałby się aparat z pełna matrycą..... tylko, ze cena mnie powala a rozsądnie myśląc przy moim foceniu głównie "sielskich widoczków" (patrz moja galeria) to E-30 jest idealny..... I..... kiedyś o tym pisałem: niedługo Olympus E-30, E-5 itp. mogą być niszowymi już "urządzeniami" I ludzie będą patrzećna nasz sprzęt jak na nieznane im cudo..
Czego sobie i Wam życze
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Cześć. Ja także dorzucę swoje 3 grosze. Jakiś czas temu stałem przed podobnym dylematem co TY. Założyłem nawet niemal identyczny wątek. Fotografowałem E-510 i stałem przed dylematem zakupu E-3 lub E-30 lub ew. zmiany systemu. Wtedy zdałem sobie sprawę, że nawet zmieniając system będę pewnie wykorzystywał swój sprzęt w podobny sposób jak teraz (podróże, wyjścia w miasto - hobbystycznie). Nie chcę się rozwodzić nad tym, który system jest najlepszy i jakie są zalety, czy wady Olympusa, ale finalnie systemu nie zmieniłem. Zakupiłem natomiast E-30, z której jestem bardzo zadowolony. Bardzo fajny aparat i widzę wyraźną różnicę w komforcie użytkowania w stosunku do E-510. Ani razu nie żałowałem swojej decyzji. Oczywiście zawsze możesz zmienić system tylko zastanów się, czy do celów dla których wykorzystujesz swój aparat naprawdę tego potrzebujesz? Ja osobiście Ci doradzam zmianę puszki na E-30 i dalej cieszenie się frajdą z robienia zdjęć.
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5