Zobacz wyniki ankiety: Czy wątek analizy prac laureatów popRAWki ma sens?

Głosujących
28. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

23 82,14%
  • Nie

5 17,86%
Strona 10 z 16 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 153

Wątek: analiza popRAWkowych mistrzów

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Odp: analiza popRAWkowych mistrzów

Cytat Zamieszczone przez Dziadek Zobacz posta
    Jestem pewien, że z biegiem czasu coraz więcej nowych uczestników się odważy pokazać swoje prace.
    Pozwolę sobie, nie zgodzić się z Tobą.
    Ja po cichu liczę, że grono uczestników poszczególnych edycji się zmniejszy. Chętnych do zabawy może będzie tyle samo ale w poszczególnych edycjach, będzie mniej uczestników.
    Już tłumaczę dlaczego tak myślę.
    Każda edycja ma inną tematykę, inne zasady. Albo nie każdemu odpowiada tematyka albo nie jest w stanie poradzić sobie z obostrzeniami, wywoływarką itp. Naprawdę, nie ma obowiązku startować w każdej edycji. Po początkowym zapale, ludzie przestaną startować w edycjach, które tematycznie są im obce.
    Trudno mi sobie wyobrazić np, kogoś zajmującego się ptakami lub dzikimi zwierzętami, startującego w edycji, której tematem jest studyjny akt czy portret.
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Pozwolę sobie, nie zgodzić się z Tobą.
    Ja po cichu liczę, że grono uczestników poszczególnych edycji się zmniejszy. Chętnych do zabawy może będzie tyle samo ale w poszczególnych edycjach, będzie mniej uczestników.
    Już tłumaczę dlaczego tak myślę.
    Każda edycja ma inną tematykę, inne zasady. Albo nie każdemu odpowiada tematyka albo nie jest w stanie poradzić sobie z obostrzeniami, wywoływarką itp. Naprawdę, nie ma obowiązku startować w każdej edycji. Po początkowym zapale, ludzie przestaną startować w edycjach, które tematycznie są im obce.
    Trudno mi sobie wyobrazić np, kogoś zajmującego się ptakami lub dzikimi zwierzętami, startującego w edycji, której tematem jest studyjny akt czy portret.
    Niezależnie od racji, które reprezentujesz , powiem Ci : Ty to potrafisz każdego zdołować , a najbardziej prowadzącego.
    Przyjemność udziału w zabawie nie jest ograniczona, w najliczniejszych POPRawkach brało udział około 20 prac czyli około 1/4 średnio zalogowanych na forum tak na moje oko,nie liczyłem, są ogromne rezerwy. I Chwała Bogu - jak się zwykło mawiać u nas w Galicji. A jak będzie to zobaczymy.

A co do tych , którzy specjalizują się w czymś innym - każdy facet ma swoją kobietę ( lub faceta) - i wszyscy słyszymy nie fotografuj mnie bo .... Podniesienie własnych umiejętności w retuszu w jej (jego) oczach może być tylko zaletą i może zapewnić chętną modelkę (modela). To tylko przykładowy powód dla którego np. fotograf żywej przyrody może być zainteresowany podnoszeniem swoich umiejętności
    I to jest też przykładowe źrodełko wody na Saboorowy młyn.
    Chwała mu za reaktywowanie trupa, którym POPRawka w pewnym momencie się stała i za to ze mu się wciąż chce.

Droga którą pokazujesz jest drogą do dzisiejszego DITL-a, gdzie z niewiadomych powodów - brak wiedzy, niechęć ,brak reklamy? - tak trudno nakłonić naszych współużytkowników do wrzucanie zdjęcia z konkretnego dnia, bez wygórowanych wymagań, po prostu ilustracji z miejsc gdzie jesteśmy i co robimy.

Pozdrawiam AP.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 27.03.12 o 06:59
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Oj tam, oj tam... Proszę Państwa, to że ktoś specjalizuje się w przyrodzie nie oznacza, że nie będzie chciał spróbować swoich sił przy obróbce portretu, na przykład. Tym bardziej, że odpadnie mu pierwszy podstawowy trud związany z produkcją takiego zdjęcia. Czy fotografując sowy nie mogę mieć ochoty na przetestowanie swoich umiejętności w innej dziedzinie? W ogóle nie rozumiem tego oderwanego od rzeczywistości rozgraniczenia. Fotografia i grafika w zakresie obróbki zdjęć są polem bardzo szerokim i daję obciąć sobie paznokieć, że wielu, jeśli nie wszyscy, chciałoby spróbować swoich sił w dziedzinach, którymi nie zajmują się na co dzień. Ludzie to zwierzęta naprawdę wszechstronne, tylko trzeba im pozwolić na pokazanie tego
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Niezależnie od racji, które reprezentujesz , powiem Ci : Ty to potrafisz każdego zdołować , a najbardziej prowadzącego.
    Nie wiem, skąd ten pogląd
    Po przestudiowania całego wątku, widzę, że bardziej dołują prowadzącego ci, którzy ciągle mają pretensje: dlaczego wolno to a tamtego nie.
    ... z niewiadomych powodów - brak wiedzy, niechęć ,brak reklamy? - tak trudno nakłonić naszych współużytkowników do wrzucanie zdjęcia z konkretnego dnia, bez wygórowanych wymagań, po prostu ilustracji z miejsc gdzie jesteśmy i co robimy.
    Czy dopuszczasz taką możliwość, że są ludzie, którzy potrafią przeżyć dzień bez aparatu? Większość ludzi nie nosi na co dzień przy sobie aparatu- biorą go tylko wtedy, kiedy mają na to ochotę

Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Oj tam, oj tam... Proszę Państwa, to że ktoś specjalizuje się w przyrodzie nie oznacza, że nie będzie chciał spróbować swoich sił przy obróbce portretu, na przykład.
    Zgoda, tylko czy "ktoś" ma oznaczać "wszyscy"?
    Jeszcze raz powtarzam- nie ma obowiązku!
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    ... daję obciąć sobie paznokieć, że wielu, jeśli nie wszyscy, chciałoby spróbować swoich sił w dziedzinach, którymi nie zajmują się na co dzień. Ludzie to zwierzęta naprawdę wszechstronne, tylko trzeba im pozwolić na pokazanie tego
    Wieloboiści stanowią zdecydowaną mniejszość wśród lekkoatletów. Nie wierzę, że skoczek wzwyż marzy o pchaniu kulą
    Główny Prostownik TWA

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Nie wiem, skąd ten pogląd
    Po przestudiowania całego wątku, widzę, że bardziej dołują prowadzącego ci, którzy ciągle mają pretensje: dlaczego wolno to a tamtego nie.
    Czy dopuszczasz taką możliwość, że są ludzie, którzy potrafią przeżyć dzień bez aparatu? Większość ludzi nie nosi na co dzień przy sobie aparatu- biorą go tylko wtedy, kiedy mają na to ochotę

Zgoda, tylko czy "ktoś" ma oznaczać "wszyscy"?
    Jeszcze raz powtarzam- nie ma obowiązku!Wieloboiści stanowią zdecydowaną mniejszość wśród lekkoatletów. Nie wierzę, że skoczek wzwyż marzy o pchaniu kulą
    Saboor się stara, a Ty mu wróżysz mniejszą frekwencję.

A co do aparatu - założyłeś , że nie noszą również komórek? - dziś prawie każda komórka ma 5Mpx matrycę lub większą - dla mnie to sprawa raczej chęci jak możliwości.

Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

A ja nadal chcialbym drugiej strony jawnej.Skoro widzimy autora pracy to zobaczmy rowniez kto podziela jego kierunek i przyznaje mu punkta.

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

Mogę się do czegoś przyznać?
    Naj fajniej by to wyglądało tak:

1. owtarcie edycji z ukrytą galerią (7dni na dodanie prac)
    2. "odsłonięcie" galerii, początek głosowania (7 dni) w trybie jawnym
    3. ogłoszenie wyników
    4. recepta zwycięzcy.

Dla chętnych, do podzielenia się swoimi technikaliami, ten wątek w którym jesteśmy.

---------- Post dodany o 10:57 ---------- Poprzedni post był o 10:56 ----------

Dlaczego w trybie jawnym? A czy ktoś tu wstydzi się swojego gustu?
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Dziadek
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta

3. ogłoszenie wyników
    4. recepta zwycięzcy.

Dla chętnych, do podzielenia się swoimi technikaliami, ten wątek w którym jesteśmy.

Popieram za wyjątkiem trybu jawnego, bo ten prowadzi do kumoterstwa, zagłosowałem na Ciebie bo liczę ża zagłosujesz na mnie.
    Poza tym zaczną się zaczepki typu: a co ty widzialeś w tym zdjęciu, że na nie zagłosowałeś i nie chodzi tu bynajmniej o wstyd a o święty spokój.

Dla ułatwienia można by posyłać zdjęcia do Saboora, bo w czasie któy byłby do tego przeznaczony, mogłoby mnie na przykład nie być.
    Ale odsłonięcie galerii wszystkich prac w jednym czasie uważam za bardzo dobry pomysł.
    pozdrawiam

Jasiu z Rybnika

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    109
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta

3. ogłoszenie wyników
    4. recepta zwycięzcy.

Lepiej głosowanie tajne a po rozstrzygnięciu ujawnić, kto na które zdjęcie głosował. Ukryta galeria do czasu rozpoczęcia głosowania - jestem jak najbardziej za.

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Saboor się stara, a Ty mu wróżysz mniejszą frekwencję.
    Wolę jakość od ilości

PS
    Dalej uważasz, że to ja dołuję Saboora?
    Cytat Zamieszczone przez Dziadek Zobacz posta
    Popieram za wyjątkiem trybu jawnego, bo ten prowadzi do kumoterstwa, zagłosowałem na Ciebie bo liczę ża zagłosujesz na mnie.
    Poza tym zaczną się zaczepki typu: a co ty widzialeś w tym zdjęciu, że na nie zagłosowałeś i nie chodzi tu bynajmniej o wstyd a o święty spokój.
    Ostatnio edytowane przez helmuth ; 27.03.12 o 11:15
    Główny Prostownik TWA