Robię zdjęcia to nie wychodząc powyżej 400 -WSZYSTKOJEDNOJAKIMSYSTEMEM.
Pozostałe 90% zdjęć to iso100 -a 50 by się przydało.
"Więcej nie potrzebuję" -Twoje słowa, ale ja nie mogę niepotrzebować 1600 bo żyję w błędzie... -ehhh
Naprawdę uważasz że potrzeba mi iso 12800 kosztem 100?
I że olympus zrobił mi dobrze?
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 8.03.12 o 18:33
milczenie jest złotem
Olympus nie zna twych upodobań i nic go to nie obchodzi... i to jest prawidłowo. Kieruje się zupełnie innymi tabelkami
. Dość wyraźnie powiedzieli że teraz wysokie ma priorytet. Mam nadzieję, że teraz jak już to osiągneli, zajmą się niższym, bo też by sie nieco dało polepszyć
:]
/*...................*/
/* ...........................*/
Wy tu pitupitu o pierdołach, a w sieci od paru dni krążą rawy, na podstawie których można ocenić jakość informacji w cieniach:
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=40838320
Jest poprawa. Przejrzyjcie cały wątek, bo w kolejnych postach jest więcej porównań.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Olympus nie zna upodobań mynameisnobody, robią gruby błąd... Na ich miejscu już bym się zaczął bać.
Gdzie ja napisałem, że potrzebne jest ISO 12800? Przecież to iso to jest sztucznie wyciągane, z każdej matrycy można zrobić dowolne iso tylko w pewnym momencie osiągamy dno. Ale uważam, że zakres 100-1600 jest jak najbardziej przydatny, często wręcz potrzebny a dla niektórych zastosowań niezbędny.
Poniższy tekst nie jest przeznaczony dla osobników niezrównoważonych emocjonalnie, tudzież podtatusiałych panienek z kompleksem oblężonej twierdzy.
Jeśli go czytasz to robisz to wyłącznie na własne życzenie i odpowiedzialność.
Znają moje upodobania -wiedzą że kupiłem u nich E-1, e-300 i e-400 -kupiłem na pniu i nie żałowałem bo spełniały moje oczekiwania.
Niestety e-300 i e-400 nie należą do mnie a E-1 woła o godnego następcę -choć dzielnie wykonuje swoje obowiązki.
Olzmpus nie potrafi już moim upodobaniom sprostać więc już nie zobaczą moich pieniędzy -mniej do defraudacji.
Mogą się bać bo w miejsce lojalnych klientów wybrali podtatusiałe dziewczynki zmieniające zabawki-systemy (ze szczególnym pdkreśleniem słowa zabawki) raz na 2 sezony którym się w blond perukach nie mieści że za obiektyw można zapłacić 2000€ i więcej.
Ale od lojalnych klientów się odcinają -nie oferując ABSOLUTNIE NIC DO CZEGO WARTO BY BYŁO TAKIE OBIEKTYWY PRZYKRĘCIĆ.
adambieg/
a dlaczego 1600 jest lepszy od 100?
Dlaczego 200 z panasonikowej matrycy jest gorsze niż 800 z sony?
Czy Sony jest taka cudowna? -powiem na opak -ta z panasa jest taka słaba.
Powiesz -"że nie da się robić zdjęć!?" -odpowiem >" a po co się męczyć -zdjęcia robię też komórką i da się" -ale komórkę już mam i kosztowała 50 a nie 1200€.
Możemy się przegadywać bo 12800 czy 6400 lyb 3200 jest z tego punktu widzenia równie często potrzebny a dla niektórych zastosowań niezbędny.
Olympus sprzedaje smutne gadki bo co ma powiedzieć -że leżą i kwiczą bo im prezesi-defraudatorzy zafundowali trashdeal z panasonikiem?
Olympus wypuszcza od roku 2008 (?) puszki z beznadziejną matrycą -więc pytam >>> co do tej pory miało priorytet jeśli nagle stało się nim "wysokie iso"?
OM-D E-M5 w jakiś sposób wybija się tą cechą ponad konkurencję?
Nie ma szans -i to wie każdy kto się trochę z tematem polizał.
Dlaczego nie ma niskich czułości?
Bo nie mają sensora.
I nie dostaną go gdzie indziej - wpuścili się w maliny.
Ale tego żaden Toranaga z Tokyo powiedzieć nie może...
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 9.03.12 o 01:26
milczenie jest złotem
maminebodyjestes modem tutaj?????????????
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Tfu!-siło nieczysta! -prędzej bym się dał wykastrować.
THX.
milczenie jest złotem
To mi wygląda na jakąś ostrą depresję. Ale ja nie lekarz.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
masz zadatki > depresję olympusowcy która obudziła się w samym środku wypełnionego po brzegi stada baranów?
milczenie jest złotem