Fotki z Sony A850 i Zeiss 135/1.8 na f/3.5; mniej więcej czegoś takiego (rozmycie) możemy się spodziewać po kolejnej srebrzance Oly
http://forums.dpreview.com/forums/re...3&changemode=1
Fotki z Sony A850 i Zeiss 135/1.8 na f/3.5; mniej więcej czegoś takiego (rozmycie) możemy się spodziewać po kolejnej srebrzance Oly
http://forums.dpreview.com/forums/re...3&changemode=1
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Żeby tylko cena nie była podobna. Jeśli Olek zachowa umiar i cena będzie na poziomie innych 85/1,8 to może być hit.
Mam nadzieję, że nie o 1200-1500 zł.
---------- Post dodany o 09:02 ---------- Poprzedni post był o 08:58 ----------
Takie porównanie ma pokazać (w miarę uczciwie) rozmycie przy kadrach typu "cała postać". A ssanie? No cóż ja bym chciał ten obiektyw wczoraj, ale z dwojga złego (brak anonsu i realna dostępność w "summer range") wolę poczekać![]()
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Wiem, że teraz nierealny, ale może z czasem...
Wyjaśniam skąd: 85/1,8 Canona kosztuje ok. 1500zł i na cropie daje ekwiwalent 135/2,8, 75/1,8 da ekwiwalent 140/3,6. Ciemniej czyli powinno być sporo tańsze. Olek pewnie będzie solidny i świetny optycznie, ale szkła 85/1,8 też takie są. Trochę mniej solidny jest Sony 85/2,8, ekw. 128/4,2 i kosztuje 900zł. Olek kryje najmniejszą klatkę z tych szkieł. W ten sposób wyszło mi, że obrazek z niego jest wart 1000-1200zł po ustabilizowaniu się ceny. Z pewnością nie jest wart tyle, co 135/1,8 przymknięty do 3,5, a też boję się, że będzie pozycjonowany cenowo bliżej tego szkła.
75 x 2 to 150 a nie 140, a to już nie jest tak ciemno (w porównaniu do 135)
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||