Strona 45 z 48 PierwszyPierwszy ... 354344454647 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 473

Wątek: STATYW do E... - wymieńmy się spostrzeżeniami

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria
    Kiedyś miałem lekki aparat i też kupiłem lekki statyw, bo po co mocniejszy skoro wystarczy.
    Trochę czasu minęło, sprzęt się zmienił a statyw pozostał ale bezużyteczny bo za słaby.
    Teraz kupiłem porzadny o udźwigu z naddatkiem. Jest lekki, mały po złożeniu tzw. traweler.
    Sprzęt pewnie z czasem znowu sie zmieni ale statyw wystarczy do śmierci.
    Jeden wydatek na całe życie.

Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez henry1 Zobacz posta
    Kiedyś miałem lekki aparat i też kupiłem lekki statyw, bo po co mocniejszy skoro wystarczy.
    Trochę czasu minęło, sprzęt się zmienił a statyw pozostał ale bezużyteczny bo za słaby.
    Teraz kupiłem porzadny o udźwigu z naddatkiem. Jest lekki, mały po złożeniu tzw. traweler.
    Sprzęt pewnie z czasem znowu sie zmieni ale statyw wystarczy do śmierci.
    Jeden wydatek na całe życie.
    Dziękuję za wspomnienie z młodości, ale nie potrzebuję statywu do śmierci,
    tylko statyw podróżny, nie tak lekki, by nie utrzymał aparatu, czy trząsł się, ale na tyle lekki, by nie wkurzał mnie w podróży. nie widzę też potrzeby kupowania cięższego sprzętu w przyszłości, bo właśnie ze względu na rozmiary kupiłem E-4xx i jeśli się na coś przesiądę, to co najwyżej na aparaty podobnych lub mniejszych rozmiarów (np. PENy jeśli będą miały sensowne wizjery). Podasz konkretny model travelera, który kupiłeś?
    E-450 double kit (14-42, 40-150), Kodak ZD710 (Superzoom 38-380), Praktica BCA (50mm 1.8, 28mm 2.8 ), Nikon Coolpix 4200

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mwnuk Zobacz posta
    Dziękuję za wspomnienie z młodości, ale nie potrzebuję statywu do śmierci,
    tylko statyw podróżny, nie tak lekki, by nie utrzymał aparatu, czy trząsł się, ale na tyle lekki, by nie wkurzał mnie w podróży. nie widzę też potrzeby kupowania cięższego sprzętu w przyszłości, bo właśnie ze względu na rozmiary kupiłem E-4xx i jeśli się na coś przesiądę, to co najwyżej na aparaty podobnych lub mniejszych rozmiarów (np. PENy jeśli będą miały sensowne wizjery). Podasz konkretny model travelera, który kupiłeś?
    Kupiłem: Triopo GT 3228X8C . Mają również trochę mniejsze i lżejsze po złożeniu.
    Zobacz ich ofertę.

Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez henry1 Zobacz posta
    Kupiłem: Triopo GT 3228X8C
    Tani nie jest, ale to 1,3 kg przy udźwigu 15 wygląda imponująco, nawet jeśli uznamy go za co najmniej 2-krotnie zawyżony Cena boli, ale z tak lekkim mogę podróżować. Dzięki, przeglądam pozostałe
    E-450 double kit (14-42, 40-150), Kodak ZD710 (Superzoom 38-380), Praktica BCA (50mm 1.8, 28mm 2.8 ), Nikon Coolpix 4200

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar judasz
    Mieszka w
    kraina OZ
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Odp: STATYW do E... - wymieńmy się spostrzeżeniami

witam ,podlacze sie do tematu ,poszukue statywy przegladam ogladam na necie czytam itp itd , a wiec , chyba obstane przy manfrotto tylko jaki model wybrac? moze to ?http://www.parkcameras.com/7086/Manf...pod-Black.html nie wiem czy w dobrym kierunku ide ,,wiem ze conowo przynajmniej kierunek dobry moze ktos by cos lepszego doradzil . mosi byc w miare lekki ( po gorach sie raczej nie ciagam ) wiec wielkiego halo z ciezarem nie ma ,i solidny . do tego potrzebna mi jest jakas glowica , tylko jaka , potrzebuje raczej zastosowania ogolnego,troche tu troche tam,pytanie w zwiazku z tym cze polecacie glowice 3 way , cze koleczke ? przeszlo mi przez mysl to http://www.warehouseexpress.com/buy-...-head/p1527040
    ps znalazlem swietny test statywow dzieki i prosze o jakies podpowiedzi i odpowiedzi pzdr.
    Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
    pozdrawiam reszte !
    http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar tropic
    Mieszka w
    Centrum wszechświata - Chorzów - Silesia
    Siła reputacji
    278
    Moja galeria

AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)

Mieszka w
    kraina OZ
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Dzieki, jeszcze ktos moze sie wypowue na temat tych co podalem w linkach, ewentualnie moze cos lepszego poleci, pzdr.
    Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
    pozdrawiam reszte !

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Trochę zmieniając tor dyskusji - jakich statywów używacie do Penów i innych mikrusów? Priorytety - lekki, mały po złożeniu, żeby można było fotografować z perspektywy przynajmniej nieco wyższej niż brzucha i - ale nie wiem czy nie oczekuję zbyt wiele - żeby można go było rozłożyć do pozycji kilka cm nad ziemią - do fotografowania grzybów itp.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Mieszka w
    kraina OZ
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tropic Zobacz posta
    dziekuwa , kupilem i jestem cholernie zadowolony , ciezko ale jest stabilnie pzdr. i + polecial
    pozdrawiam reszte !

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Witam

Czy ktoś może mi polecić statyw w cenie do 250zł (max. 300zł) ale żeby wysokość przy rozłożonych nogach i bez wysuwania kolumny centralnej była ok. 140cm + indywidualne ustawianie kąta rozchylenia nóg? Może być bez głowicy bo chciałbym kupić Camrock H030 albo żeby miał jakąś podobną głowicę 3D (musi mieć oddzielne sterowanie każdej osi). W tej cenie jak na razie znalazłem coś takiego:

Hama TRAVELLER COMPACT PRO - oglądałem w euro i wydaje się być całkiem stabilny
    Digipod A2841P - sklep jest na Słupeckiej w Warszawie, może ktoś mieszka obok i mógłby obejrzeć ten statyw?

Oglądałem też slika 330 dx, fajny ale mógłby być wyższy.