wybacz przyjacielu.....tanie mięso to tylko psom się kupuje....albo inaczej, tanio kupisz dwa razy kupisz !!!!
doskładaj i kup porządny....nie żałuj grosza a odwdzięczy Ci się....
wybacz przyjacielu.....tanie mięso to tylko psom się kupuje....albo inaczej, tanio kupisz dwa razy kupisz !!!!
doskładaj i kup porządny....nie żałuj grosza a odwdzięczy Ci się....
Ostatnio edytowane przez tropic ; 1.03.12 o 17:31
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
tropic, według ciebie od jakiej kwoty zaczyna się dobry?
na początku wydawało mi się że to nie ma wiekszego znaczenia,ot statyw...cóż wielkiego, ale jak spojrzysz na specyfikację statywu to okazuje się
że nie każdy nadaje sie do lustrzanki,chyba ze myślisz o jakiejś małpce...chodziłem po sklepach i macałem,rozkładałem, cudowałem, czytałem na forum
i zdecydowałem ( a jeszcze pożyczyłem statyw od zaprzyjaźnionego fotografa) dałem więcej ale nie żałuję
http://fotozakupy.pl/statyw/manfrotto-190xprob,6732s niestety okazało się że statyw bez głowicy to tylko trzy nogi....więc http://fotozakupy.pl/glowica/manfrot...s.....niestety nie jest to mało, ale warto !! odżałuj....i ciesz się !!!
Ja się zastanawiam nad: http://allegro.pl/sirui-statyw-t-005...176111721.html
Dane techniczne:
Ilość sekcji – 5
maksymalna wysokość z wysuniętą kolumną – 138,8cm
maksymalna wysokość bez kolumny – 121,3cm
minimalna wysokość robocza – 34,3cm
wysokość transportowa – 31cm
waga – 1kg
maksymalny udźwig statywu – 4kg
maksymalny udźwig głowicy – 15kg
Ostatnio edytowane przez ajan ; 2.03.12 o 20:30
" Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".
dobas testował statyw tej marki i chwalił..ale on był z wyższej półki....taka ilość sekcji nie jest korzystna,wpływa to na stabilność
statywu...głowica kulowa,nie wiem...generalnie bardzo poręczny ale nie chcę źle doradzić...może ktoś go ma i wypowie się !?
ja też mam obiekcje: tyle elementów do rozsuwania. A wysokość 138,8 to czasem może okazać się za mało , Ciągle zgarbiony przy wizjerze......?
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Mój PRL-owski statyw ma 180 cm i waży 12 kg, ale to jest jego wada...
Prawie nówka, jego plus że ani drgnie.
" Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".
Wg mnie dobry jest Triopo GT-3230X8C wazy lekko ponad kilo ,utrzyma 15 i wysoki chyba na 1,8 metra.Moze jako jednonog robic.Lzejszy jak aluminiowy i pochlania bardzo dobrze drgania,Na wietrze do krajobrazu idealny.Mam w zanadrzu jeszcze takie drewniane,ale one to w cenie dobrego body sa.
Ja uzywam teraz biloreta 2017-znalazlem w piwnicy-jaki fajny,sliczny po prostu.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Mam ten statyw, wykonanie jest b.dobre, leciutki, malutki i wyjątkowo stabilny jak na swoje rozmiary ale pod warunkiem że nie wyciągamy kolumny która jest najsłabszym ogniwem (nogi są zaskakująco solidne jak na takie maleństwo).
Po wyciągnięciu głowicy myślę, że utrzyma pewnie Pena, małą lustrzankę ale 1.5 kilogramowy zestaw bez wężyka może już wpadać w drgania.
Głowica jest mała i dość przeciętna - utrzyma pewnie zestaw ale nie pracuje płynnie; szybkozłączka jest wykonana z jednego kawałka metalu i nie jest pokryta gumą czy korkiem i potrafi się luzować jak ruszamy aparatem. Ja nakleiłem na nią kawałek taśmy monterskiej i zdaje to egzamin.
Jestem zadowolony z tego zakupu ale mam już jeden solidny statyw Giottos (odpowiednik Manfrotto 055) - potrzebowałem czegoś b.poręcznego co można zabrać sobą na każdy wypad, wziąć do samolotu itp. ten statyw się na pewno w takiej roli sprawdzi. Niewielkie rozmiary i możliwość rozmaitych regulacji sprawia, że jest on b.wszechstronny - może pracować jako statyw stołowy, można postawić go na murku lub wyciągnąć do pełnego rozmiaru.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)