Strona 43 z 48 PierwszyPierwszy ... 334142434445 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 473

Wątek: STATYW do E... - wymieńmy się spostrzeżeniami

| OlyJedi Awatar Holek
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    71
    Moja galeria
    witajcie, pozwolę sobie wznowić temat statywów, gdyż poszukuję takiego "dynksa" jak na zdjęciu (znaleziony właśnie w tym wątku, strona 14 ), tylko za cholerę nie wiem jak się to nazywa i nie potrafię tego nigdzie znaleźć celem zakupu
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	pb122725sq6.jpg
Wyświetleń:	61
Rozmiar:	54,2 KB
ID:	41185  
    "pijąc piwo dbasz o siebie i wyrabiasz zdrowy nawyk picia piwa u dzieci"

| OlyJedi Awatar jozinzbazin
    Mieszka w
    Grodzisk Mazowiecki(okolice)
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Holek Zobacz posta
    witajcie, pozwolę sobie wznowić temat statywów, gdyż poszukuję takiego "dynksa" jak na zdjęciu (znaleziony właśnie w tym wątku, strona 14 ), tylko za cholerę nie wiem jak się to nazywa i nie potrafię tego nigdzie znaleźć celem zakupu
    Tak na oko,to chyba redukcja gwintowa,ale przejrzyj jeszcze Allegro,albo Fotozakupy.
    A to jest coś takiego;
    http://fotozakupy.pl/akcesoria-staty...-na-3-8,10124s
    albo
    http://fotozakupy.pl/akcesoria-staty...-na-1-4,10745s
    i to
    http://fotozakupy.pl/akcesoria-staty...adapter,11987s
    no chyba,że chodzi Ci o to
    http://fotozakupy.pl/akcesoria-staty...adapter,12000s
    Ostatnio edytowane przez jozinzbazin ; 26.11.10 o 00:24

| OlyJedi Awatar Holek
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    71
    Moja galeria
    jozinzbazin - dzięki, oglądałem już te "redukcje" no i to nie to... podsunąłeś mi jednak pewien pomysł na coś podobnego metodą DIY

a potrzebuję to ustrojstwo, bo znalazłem w domu jakiś statyw (całkiem stabilny) ale z okropnie badziewną, plastikową, nakładaną, zwykłą głowicą, która niestety nie nadaje się do fotografii;
    po zdemontowaniu okazało się, że w tej wysuwanej kolumnie statywu jest nagwintowany otwór, w który mógłbym wkręcić ten "dynks" czy też redukcję gwintową i na to nakręcić normalną głowicę
    "pijąc piwo dbasz o siebie i wyrabiasz zdrowy nawyk picia piwa u dzieci"

| OlyJedi Awatar Issac
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Panowie jaką głowice kulową polecacie do Slik'a 330Dx ?? [ cena max do 250 ]

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria
    Głowica Giottos z mojej stopki kosztowała niewiele więcej. Jest bardzo dobrze wykonana i ma dodatkowe pokrętło do ruchu w poziomie więc i panoramę idzie nią zrobić. Jak nie to popatrz na głowice Phottix - kosztują ok 150 zł. -wykonanie jest mniej staranne i zdarzają się podobno latające elementy ale można sobie z nimi poradzić we własnym zakresie a same głowice są dość mocne i też mają trzecie pokrętło.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

wiktor19
    Gość

stabilny statyw

ostatnio bardzo mnie wnerwial moj statyw. z ciezszym obiektywem trzasl sie jak osika. przywiazalem do chaczyka na dole kawalek linki , przydeptalem drugi koniec do podlogi, no i sie statyw uspokoil. wprawdzie jest to troche upierdliwe rozwiazanie, ale do czasu zebrania gotowki na dobry statyw, musi wystarczyc.

Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wiktor19 Zobacz posta
    ostatnio bardzo mnie wnerwial moj statyw. z ciezszym obiektywem trzasl sie jak osika. przywiazalem do chaczyka na dole kawalek linki , przydeptalem drugi koniec do podlogi, no i sie statyw uspokoil. wprawdzie jest to troche upierdliwe rozwiazanie, ale do czasu zebrania gotowki na dobry statyw, musi wystarczyc.
    Hej, ja rozwiązałem to tak , że rozebrałem nogi statywu i zalałem cały ostatni segment cementem oraz kolumnę. Przybyło gdzieś ok 0,7 kg może trochę więcej. Trochę jest lepiej. Myślałem także by zamiast cementu dać ołów, ale to by statyw był za ciężki za to na pewno przyklei się do podłogi jak trzeba A statyw do Velbon DF-50.

P.S Chciałbym tylko wymienić w nim głowice, bo straszne badziewie
    Ostatnio edytowane przez Punisher89 ; 18.01.11 o 12:14
    Olympus E-520 + 14-42 + 40-150 + Helios 2/58 + Pentacon 4/200 + Mir 1b 2.8/37 + inne duperele

| OlyJedi Awatar szamotl
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jacek285 Zobacz posta
    a jaki statyw polecacie za nieduże pieniądze nie mówie już że max 150zł, tylko stosunek ceny do jakości?
    Ja używam benro 197n6, bardzo solidny (no i ciężki) ma blokowanie nie na zatrzaski ale przez obrót co niektórym nie pasuje mnie odpowiada. No i nie jest najwyższy ale daje radę. Nie są tanie ale trafiłem na wyprzedaży może też się uda. Do tego polecam kulową głowicę z serii BH.
    Musisz przyznać Panie Boże, że Ci pokoju nijak nie zakłócam i proszę tylko, byś mi tą samą miarką odpłacił." Colas Breugnon

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Tommy_G
    Mieszka w
    Vevey, Szwajcaria
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    http://allegro.pl/manfrotto-055xprob...487206698.html

Czy ma ktoś z was forumowicze taką głowicę? Jakieś doświadczenia złe/dobre?

Zastanawiam się czy udźwignie E3 z gripem i 12-60
    E-3, 8, 9-18, 12-60, 30, 50, 70-300, metz 58AF-1
    Mój wątek
    Mój blog

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar asfoto_p
    Mieszka w
    okolice Tczewa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Wydaje mi się że nie powinno być problemu z utrzymaniem zestawu. Niedawno kupowałem Manfrotto 190xprob i głowicę 804 Rc2. Z Olympusem E510, Sigmą 150 mm i czasem Fl 50R sobie radzi, a to z lekka słabsza wersja 055prob.
    Myślę że powinieneś być zadowolony. Co do głowicy to się nie wypowiem, bo nie używałem.

edit: no fajnie, w sumie chodziło głównie o głowice ale może chociaż to co napisałem trochę się przyda
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez asfoto_p ; 14.03.11 o 22:41
    ZAPRASZAM E510 14-42 & 40-150, Nikon D7000 & 17-50 Vr