Strona 47 z 48 PierwszyPierwszy ... 3745464748 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 473

Wątek: STATYW do E... - wymieńmy się spostrzeżeniami

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar judasz
    Mieszka w
    kraina OZ
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Odp: STATYW do E... - wymieńmy się spostrzeżeniami

ja bym polecil dokladnie to co tropic, posluchalem go i wielu innych , dolozylem pare groszy i sie oplacilo , u mnie z czasem glowica do wymiany na kulowa, ale to juz wedle zyczenia, pisales ze taka jaka mam ja tobie jest potrzebna , wiec ja bym sie nie zastanawial ,pzdr.
    Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
    pozdrawiam reszte !
    http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Mam ten statyw, wykonanie jest b.dobre, leciutki, malutki i wyjątkowo stabilny jak na swoje rozmiary ale pod warunkiem że nie wyciągamy kolumny która jest najsłabszym ogniwem (nogi są zaskakująco solidne jak na takie maleństwo).
    Po wyciągnięciu głowicy myślę, że utrzyma pewnie Pena, małą lustrzankę ale 1.5 kilogramowy zestaw bez wężyka może już wpadać w drgania.
    Chodziło oczywiście o wyciągnięcie kolumny - przepraszam za błąd i proszę moderatora o korektę.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar PASQD
    Mieszka w
    SheikhCity
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Używam 055XPROB z głowicą kulową 498RC2.
    Przesiadałem się z jakiegoś trzęsącego się chińskiego badziewia za 130 złotych z MediaMarkt, to były zmarnowane pieniądze.
    Postanowiłem kupić coś porządnego a ww. Manfrotto polecił mi kolega.
    Ten statyw jest bardzo stabilny. Do tego bardzo fajnym patentem jest z kolumna, którą można ustawić w poziomie.
    Jest możliwość dokupienia krótszej kolumny, kolców, stópek, czy gum.
    Trochę waży, z głowicą prawie 3kg, ale to i tak jeden z najlepszych moich zakupów.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Witam, ma ktoś doświadczenie z zestawieniem statyw - plecak fotograficzny? Chodzi mi o to czy takie połączenie ma w ogóle sens, czy jest to tylko ściema producentów plecaków. Mam e-450 z 40-150 i chciałbym zakupić pod to statyw do zdjęć panoramicznych i nocnych. Po przeczytaniu Waszych postów skłaniam się w stronę Velbon Sherpa 450R i zastanawiam się czy istnieje jakaś najmniejsza szansa żeby ten statyw spokojnie podpiąć pod jakiś fotograficzny plecak np. Lowepro Flipside 200i nie bać się że statyw z hukiem walnie o ziemię.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Jak najbardziej ma sens. W zasadzie nie da się na dłuższe wypady nosić statywu inaczej, niż przytroczonego do plecaka.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

a macie jakieś swoje ulubione plecaki? Ten Flipside 200 podobno nie utrzyma Sherpy, tak mi przynajmniej odpisał sprzedawca, a na stronach internetowych nie podają maksymalnego unosu statywów.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar judasz
    Mieszka w
    kraina OZ
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

ja mialem tamrac adventure 7 , teraz mam 9 tak samo zle sie statyw nosi jak w 7 , wisi pod spodem :/ , ale klamotow wiecej sie miesci w srodku pzdr.
    Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
    pozdrawiam reszte !
    http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk

| OlyJedi Awatar yac
    Mieszka w
    k/3M
    Siła reputacji
    289
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez monolit Zobacz posta
    a macie jakieś swoje ulubione plecaki? Ten Flipside 200 podobno nie utrzyma Sherpy, tak mi przynajmniej odpisał sprzedawca, a na stronach internetowych nie podają maksymalnego unosu statywów.
    Miałem flipsida 400 i z przytroczonym velbonem sherpa 600r dawał spokojnie radę ale to wszystko paskudnie odstaje do tyłu a tego nie lubię . Sherpa ma swój pokrowiec i zawsze wolę go nosić osobno
    Jacek

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Hmm no chyba zmienię taktykę i zamiast plecaka kupię torbę na aparat i sprzęty, a statyw załaduję na plecy. Fotografuję w mieście więc, chyba będzie dobrze. Z plecaków sprzedawca polecił mi coś o silniejszej konstrukcji Vanguard Adaptor 45, Vanguard Skyborne 45, Lowepro Vertex 100 AW, Lowepro Pro Runner 300 AW. Ktoś coś miał z tego?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar moose
    Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria

Manfrotto 055PRO z HDV701, Mamiya carbon z 141RC, Manfrotto MN334B z kulową 222. Do 055 muszę dokupić ,,króciaka" żeby móc rozłożyć statyw na płasko. Do wszystkiego decha z mocowaniem na głowicę, do fotografii z ,,leżaka".
    "Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
    Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"