Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 55

Wątek: E-3

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar tropic
    Mieszka w
    Centrum wszechświata - Chorzów - Silesia
    Siła reputacji
    279
    Moja galeria

Odp: E-3

OlyJedi....warto poczekać !!! ceny dla klubowiczów są "specjalne"...tyle Ci powiem...może któryś a modów uchyli Ci rąbka tajemnicy....
    Niech moc będzie z Tobą......
    AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)

| OlyJedi Awatar bahtek83
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tropic Zobacz posta
    OlyJedi....warto poczekać !!! ceny dla klubowiczów są "specjalne"...tyle Ci powiem...może któryś a modów uchyli Ci rąbka tajemnicy....
    wyczuwam tajemnice pozdr

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Kup E-30 - będziesz zadowolony - pod względem szumów bardziej niż z E-3
    http://allegro.pl/olympus-e-30-torba...175338504.html

---------- Post dodany o 11:00 ---------- Poprzedni post był o 10:56 ----------

Cytat Zamieszczone przez bahtek83 Zobacz posta
    wyczuwam tajemnice pozdr
    Musisz sobie odblokować reputację bo trudno będzie.
    Udzielaj się na forum, wstawiaj zdjęcia, pomagaj abo proś o pomoc. To wszystko procentuje
    ps. po co mam Ci dawać plusa na zachętę jak reputacja wyłączona ?
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Czy ja wiem czy to tak dużo, z kitem?

E-5 będzie z pewnością lepszą opcją.
    Z tym kitem w nowym zestawie nie bardzo dużo. Dla potrzebującego. A E-3 to wciąż niezły aparat jest, i na pewno da się nim zrobić dobre zdjęcia.
    Pozdrawiam AP.

---------- Post dodany o 11:14 ---------- Poprzedni post był o 11:09 ----------

Cytat Zamieszczone przez tropic Zobacz posta
    A co Ty jesteś Ewa z Edenu czy co ???
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Kup E-30 - będziesz zadowolony - pod względem szumów bardziej niż z E-3
    http://allegro.pl/olympus-e-30-torba...175338504.html

---------- Post dodany o 11:00 ---------- Poprzedni post był o 10:56 ----------

Musisz sobie odblokować reputację bo trudno będzie.
    Udzielaj się na forum, wstawiaj zdjęcia, pomagaj abo proś o pomoc. To wszystko procentuje
    ps. po co mam Ci dawać plusa na zachętę jak reputacja wyłączona ?
    O E-30 myślałem ale tez zależy mi na wytrzymałości aparatu z powodu intensywności użytkowania

co do forum dzięki za wskazówki... reputacja wyłączona - a jak ją włączyć?
    z góry przepraszam za proste pytania ale jestem zdania ze lepiej pytać niż błądzić, forum użytkuje szczegółowo od niedawna wiec wszystkie tajniki nie są dla mnie jasne...
    jak wspomniałem dzieki za "korepetycje"

Centus
    Gość

pozwole sobie delikatnie sprowadzic Ciebie na ziemie (pisze do zadajacego pytanie)

zakup E-5 bedzie przerostem formy nad trescia , kup uzywane E-3 (jak sie pospieszysz mozna jeszcze czasami wyrwac uzywki z koncowka gwarancji)
    wiem co pisze bo sam takiego mam , kupilem rok temu w lutym , gwarancje mam jeszcze do sierpnia tego roku

taki aparat powinienes wyrwac ponizej 2 tysiecy pln (lub w okolicach tej kwoty), nie ma az takich wielkich roznic pomiedzy E-3 a E-5 zeby uzasadnialy kwote wydana na E-5 , chyba ze uzywana E-5 z gwarancja za cene lekko ponizej 4 tys wtedy bym sie zastanowil , ale chyba tylko zastanowil , licze ze za czas jakis pojawi sie E-7 i jezeli bedzie mial matryce z OM-D moze byc ciekawie , wiec poki co lepiej kupic E-3 za mniejsza kwote a za czas jakis nastepce E-5

natomiast zaoszczedzone na body pieniadze wydalbym na dobre szkla , wyznaje zasade tansze body - lepsze szklo , nigdy odwrotnie

nie chce tutaj powiedziec ze E-5 jest zlym aparatem , mialem okazje go poznac i jest naprawde fajny , ale ma slaby stosunek mozliwosci do ceny , natomiast E-3 jako uzywka z zestawem dobrych szkiel , nie kosztuje majatku a da sie tym zrobic dobre zdjecie

jest jeszcze jeden minus kupowania nowego sprzetu , jak sie cos w glowie pozmienia i zapragniesz sprzedac , to na nowce stracisz najwiecej , kupujac uzywke w dobrej cenie , stracisz jakies tam grosiki a czasami moze zarobisz albo wyjdziesz na przyslowiowe zero

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Centus Zobacz posta
    pozwole sobie delikatnie sprowadzic Ciebie na ziemie (pisze do zadajacego pytanie)

zakup E-5 bedzie przerostem formy nad trescia , kup uzywane E-3 (jak sie pospieszysz mozna jeszcze czasami wyrwac uzywki z koncowka gwarancji)
    wiem co pisze bo sam takiego mam , kupilem rok temu w lutym , gwarancje mam jeszcze do sierpnia tego roku

taki aparat powinienes wyrwac ponizej 2 tysiecy pln (lub w okolicach tej kwoty), nie ma az takich wielkich roznic pomiedzy E-3 a E-5 zeby uzasadnialy kwote wydana na E-5 , chyba ze uzywana E-5 z gwarancja za cene lekko ponizej 4 tys wtedy bym sie zastanowil , ale chyba tylko zastanowil , licze ze za czas jakis pojawi sie E-7 i jezeli bedzie mial matryce z OM-D moze byc ciekawie , wiec poki co lepiej kupic E-3 za mniejsza kwote a za czas jakis nastepce E-5

natomiast zaoszczedzone na body pieniadze wydalbym na dobre szkla , wyznaje zasade tansze body - lepsze szklo , nigdy odwrotnie

nie chce tutaj powiedziec ze E-5 jest zlym aparatem , mialem okazje go poznac i jest naprawde fajny , ale ma slaby stosunek mozliwosci do ceny , natomiast E-3 jako uzywka z zestawem dobrych szkiel , nie kosztuje majatku a da sie tym zrobic dobre zdjecie

jest jeszcze jeden minus kupowania nowego sprzetu , jak sie cos w glowie pozmienia i zapragniesz sprzedac , to na nowce stracisz najwiecej , kupujac uzywke w dobrej cenie , stracisz jakies tam grosiki a czasami moze zarobisz albo wyjdziesz na przyslowiowe zero
    i o to chodzi, każda opinia buduje moją decyzje...na pewno przy zakupie E-5 ogranicze się finansowo na dalsza rozbudowę kolekcji szkiełek

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

i o to chodzi, każda opinia buduje moją decyzje...na pewno przy zakupie E-5 ogranicze się finansowo na dalsza rozbudowę kolekcji szkiełek
    Najciekawszy zestaw szkieł w E-systemie, do pstrykania amatorskiego to 12-60, 50, i 50-200, za niewiele ponad 2000 dostaniesz piersze lub trzecie. , czyż to nie jest kusząca perspektywa?
    Ostatnio edytowane przez apz ; 1.03.12 o 13:31
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

wiem, ale dzieki. chodzi mi o to ze e-5 nie do zatarcia z innych systemów nie widzę nic ciekawszego, chyba ze słabo szukam
    Slabo, slabo

Osobistycznie jesli koniecznie musi byc e-system to kupilbym uzywane z pewnych rak e3 z 12-60 i 50-200 a to mozna wytargac w cenie samego e5 w kontekscie znanych wyszukiwarek cenowych.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Osobistycznie jesli koniecznie musi byc e-system to kupilbym uzywane z pewnych rak e3 z 12-60 i 50-200
    Producent przewiduje migawkę w E-3 na 150 000 klapnięć, to dużo. Spokojnie można upolować E-3 <50 000 poniżej 2000PLN. Do tego 12-60 i 50-200 jak prawi nyny. Miałem taki zestaw ( + 7-14) i gdyby nie jego waga miałbym nadal.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Uprawnienia umieszczania postów