OlyJedi....warto poczekać !!! ceny dla klubowiczów są "specjalne"...tyle Ci powiem...może któryś a modów uchyli Ci rąbka tajemnicy....
Niech moc będzie z Tobą......![]()
OlyJedi....warto poczekać !!! ceny dla klubowiczów są "specjalne"...tyle Ci powiem...może któryś a modów uchyli Ci rąbka tajemnicy....
Niech moc będzie z Tobą......![]()
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
Kup E-30 - będziesz zadowolony - pod względem szumów bardziej niż z E-3
http://allegro.pl/olympus-e-30-torba...175338504.html
---------- Post dodany o 11:00 ---------- Poprzedni post był o 10:56 ----------
Musisz sobie odblokować reputację bo trudno będzie.
Udzielaj się na forum, wstawiaj zdjęcia, pomagaj abo proś o pomoc. To wszystko procentuje
ps. po co mam Ci dawać plusa na zachętę jak reputacja wyłączona ?![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Z tym kitem w nowym zestawie nie bardzo dużo. Dla potrzebującego. A E-3 to wciąż niezły aparat jest, i na pewno da się nim zrobić dobre zdjęcia.
Pozdrawiam AP.
---------- Post dodany o 11:14 ---------- Poprzedni post był o 11:09 ----------
A co Ty jesteś Ewa z Edenu czy co ???
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
O E-30 myślałem ale tez zależy mi na wytrzymałości aparatu z powodu intensywności użytkowania
co do forum dzięki za wskazówki... reputacja wyłączona - a jak ją włączyć?
z góry przepraszam za proste pytania ale jestem zdania ze lepiej pytać niż błądzić, forum użytkuje szczegółowo od niedawna wiec wszystkie tajniki nie są dla mnie jasne...
jak wspomniałem dzieki za "korepetycje"
pozwole sobie delikatnie sprowadzic Ciebie na ziemie (pisze do zadajacego pytanie)
zakup E-5 bedzie przerostem formy nad trescia , kup uzywane E-3 (jak sie pospieszysz mozna jeszcze czasami wyrwac uzywki z koncowka gwarancji)
wiem co pisze bo sam takiego mam , kupilem rok temu w lutym , gwarancje mam jeszcze do sierpnia tego roku
taki aparat powinienes wyrwac ponizej 2 tysiecy pln (lub w okolicach tej kwoty), nie ma az takich wielkich roznic pomiedzy E-3 a E-5 zeby uzasadnialy kwote wydana na E-5 , chyba ze uzywana E-5 z gwarancja za cene lekko ponizej 4 tys wtedy bym sie zastanowil , ale chyba tylko zastanowil , licze ze za czas jakis pojawi sie E-7 i jezeli bedzie mial matryce z OM-D moze byc ciekawie , wiec poki co lepiej kupic E-3 za mniejsza kwote a za czas jakis nastepce E-5
natomiast zaoszczedzone na body pieniadze wydalbym na dobre szkla , wyznaje zasade tansze body - lepsze szklo , nigdy odwrotnie
nie chce tutaj powiedziec ze E-5 jest zlym aparatem , mialem okazje go poznac i jest naprawde fajny , ale ma slaby stosunek mozliwosci do ceny , natomiast E-3 jako uzywka z zestawem dobrych szkiel , nie kosztuje majatku a da sie tym zrobic dobre zdjecie
jest jeszcze jeden minus kupowania nowego sprzetu , jak sie cos w glowie pozmienia i zapragniesz sprzedac , to na nowce stracisz najwiecej , kupujac uzywke w dobrej cenie , stracisz jakies tam grosiki a czasami moze zarobisz albo wyjdziesz na przyslowiowe zero
Ostatnio edytowane przez apz ; 1.03.12 o 13:31
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów