Gratuluję! przyciąga wzrok,ah! gdyby tak Stwórca poddał niektóre swoje dzieła takiemu retuszowibyłoby pięknie
![]()
Gratuluję! przyciąga wzrok,ah! gdyby tak Stwórca poddał niektóre swoje dzieła takiemu retuszowibyłoby pięknie
![]()
Convenienter naturae vivere
Jasiu, gratuluję!
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za życzenia i gratulacje.
Ponaglany przez Saboora /przyznacie że jest świetny w tym co tu robi!/ obrobiłem jeszcze raz konkursową fotkę robiąc przy każdej operacji zrzut ekranu.
Myślę, że z załączonych fot i komentarzy można zrozumieć co i jak po kolei robiłem.
Jeżeli ktoś z Was chciałby większe zrzuty ekranów, to chętnie prześlę 26 fotek mailem. Jest tego 3,6 mB. Wystarczy posłać mi maila na adres jeschu(małpka)wp.pl
Nie będę ukrywał, że posiłkowałem się książką Kelbyego "Profesjonalne ujęcia portretowe techniki retuszowania zdjęć według Scotta Kelby'ego" wudaną przez Helion.
![]()
pozdrawiam
Jasiu z Rybnika
Jasiu jesteś niesamowity, rewelacyjna poprawka! też nabyłam tę książkę miesiąc temu, jest naprawdę świetnajestem pod ważeniem rezultatu
Pozdrawiam
![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Kurde,Jasiu poszalales.Bylem ciekaw jak wyciagneles te rzesy i makijaz.Jednak domalowales.Saboora cza przycisnac niech zmieni tytul poprawki i regulamin,bo co niektorzy pomysla,ze jednak mozna bylo domalowywac na tyle,zeby bylo nawet 130% kadru![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Spoko Mirek!
Tu sam Autor wiele zmienił, więc i trzeba było ciut ustąpić.
Po taryfie ulgowej i wynikach tego "eksperymentu", nie będzie przebaczenia.
Regulamin i definicja z pierwszego posta, muszą być przestrzegane i po plenarnym zgromadzeniu,
zapadły następujące decyzje: praca wykracza po za regulamin i definicję z pierwszego posta edycji - wylatuje!
Niestety jak widać są problemy z "wykładnią".
popRAWka 4/2012 będzie podobna do drugiej, kadr nie łatwy i te same ograniczenia, tym razem jednak, galeria
będzie dokładnie moderowana. Praca poza określonym zakresem wylatuje.
Pozdrawiam.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Mirku, nie znalażłem w regulaminie niczego co by zabraniało używać podstawowych funkcji PS-a.
Przeciwnie jest tam mowa o dowolnym programie. Podobne efekty obróbki oczu można usyskać funkcją burn / ściemnienia, tylko trzeba każdą rzęskę ręcznie pogrubić.
Równie dyskusyjne byłoby w tym wypadku zamalowanie na czarno tła wokół chusty, lub "domalowanie" blików na oczach.
A powiększone oczy też można uznać za domalownie.
Myślę, że w miarę dyskusji, dopasujemy regulamin do naszych oczekiwań.
Kolejna konna poprawka pozwala na wiele więcej, więc popuśćmy wodze fantazji, bo przecież o zabawę tu chodzi.
A że przy okazji podzielimy się swoimi doświadczeniami to kolejny plus tych zabaw.
Serdecznie Cię pozdrawiam i życzę powrotu do zdrowia![]()
pozdrawiam
Jasiu z Rybnika
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Jak już wspomniałem w opisie, obrabiałem to zdjęcie jeszcze raz wyłącznie w celach pokazowych. Różni się od oryginału wstawionego do galerii konkursowej.
Zależało mi właśnie na trochę przesadnym pokazaniu jak i co zrobiłem. Takie są właśnie użyte pędzle i dopiero obróbka nadaje im naturalny lub też nie kształt.
Starałem się to pokazać na obrazku z kółkiem pędzla przy rzęsach na warstwie z maską po której maluję czarnym kolorem zmieniając jego kształt.
pozdrawiam
Jasiu z Rybnika