Strona 33 z 475 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

darkelf
    Gość

Odp: Olympus OM-D E-M5

Powiem Wam tyle, że gdyby fotoziutki miały rację i Olympusem by się nie dało robić zdjęć to osoby z dwoma systemami przestawałyby używać Olympusa. Chyba, że fotoziutki zaczną przekonywać, że to jest takie używanie zuiko na siłę, na pokaz (to samo mówią o Wantuchu).

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    339
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jack Zobacz posta
    Lustro, jako jeden z elementów konstrukcyjnych układu pomiaru ostrości, nie jest fetyszem, który rozwiązuje wszystkie problemy. Po prostu było już w lustrzankach, zanim ktokolwiek pomyślał o szacowaniu przesunięcia fazowego. Problem dotyczy oszczędności prądu i czasu, więc niezbędne jest popchnięcie soczewek w obiektywie we właściwe miejsce na raz, bez jeżdżenia w te i z powrotem. Ale, jakby obliczyć przesunięcie fazowe na podstawie, np. obrazu odbitego od powierzchni matrycy, to co wtedy? Po co lustro?
    I szczerze mówiąc na jakąś tego typu innowację liczę, po mi stare lustro , tylko w innym miejscu, a pólprzepuszczalne stałe lustro działa jak dodatkowy filtr AA.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    ...(to samo mówią o Wantuchu).
    To nie jest dobry przykład, Wacek twierdzi, że kompletnie nie zna się na sprzęcie, zajmuje się wyłącznie robieniem zdjęć...

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    339
    Moja galeria

Powiem Wam tyle, że gdyby fotoziutki miały rację i Olympusem by się nie dało robić zdjęć to osoby z dwoma systemami przestawałyby używać Olympusa. Chyba, że fotoziutki zaczną przekonywać, że to jest takie używanie zuiko na siłę, na pokaz (to samo mówią o Wantuchu).
    darkaelf - Proszę Cię daj spokój z tymi ziutkami... ( niesmaczne, jak z czarnuchami , brudasami, itd, itp)
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

darkelf
    Gość

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    darkaelf - Proszę Cię daj spokój z tymi ziutkami... ( niesmaczne, jak z czarnuchami , brudasami, itd, itp)
    ale to nie jest określenie rasy tylko podejścia do fotografii

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    I szczerze mówiąc na jakąś tego typu innowację liczę, po mi stare lustro , tylko w innym miejscu, a pólprzepuszczalne stałe lustro działa jak dodatkowy filtr AA.
    Zapomniałem dodać, że lustro (a właściwie precyzja jego ustawienia) jest powodem nieszczęścia znanego pod skrótami FF i/lub BF. Powierzchnia matrycy jest stale w tym samym miejscu (o ile nie rozklekocze się zespół stabilizatora)

darkelf
    Gość

Zapomniałem dodać, że lustro (a właściwie precyzja jego ustawienia) jest powodem nieszczęścia znanego pod skrótami FF i/lub BF. Powierzchnia matrycy jest stale w tym samym miejscu (o ile nie rozklekocze się zespół stabilizatora)
    miałeś nam powiedzieć jak nowy super fajny E-M5 będzie działał z ZD50 i dlaczego powinniśmy go kupić, a Ty takie rzeczy mówisz tylko na konferencjach a nas olewasz buuu

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

miałeś nam powiedzieć jak nowy super fajny E-M5 będzie działał z ZD50 i dlaczego powinniśmy go kupić...
    Ja się nie zajmuję bezpośrednio handlem (chociaż trafiłem w swoim życiu, który potraktował mnie, jak handlowca typu "wczoraj gumiaki, dziś fotografia, jutro wiaderka ocynkowane"), lecz jedynie mówieniem. Ale skoro chcesz, mówię zatem: "jest fajny, kupujcie!"

(swędzą mnie dłonie, chyba macnę sobie we czwartek jakiś aparat z normalnym firmware)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Lailonn Zobacz posta
    ]
    Gdyby coś sensownego zrobili rynek szkieł 4/3 odżyłby na nowo.
    A jaki interes ma producent w tym, żeby użytkownicy korzystali ze starych szkieł? Żaden. Kupujta nowe obiektywy - krzyczy Olympus.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

To nie jest dobry przykład, Wacek twierdzi, że kompletnie nie zna się na sprzęcie, zajmuje się wyłącznie robieniem zdjęć...

I o TO przecie chodzi.
    Teoria może się i liczy, ale i tak efekt końcowy jest najważniejszy.
    Pozdrawiam i ... czekam na szybki C-AF z 50-200 z TYM "maleństwem" przy ISO min 3200
    Ale mam wymagania - nie?
    Ja tam mam czas - poczekam.

Uprawnienia umieszczania postów