Strona 32 z 475 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Racja, przepraszam. To jest bardziej interesujące:
    "Once we have established a range of products in the series OM-D, we must consider what the most appropriate optics for these cameras."

---------- Post dodany o 19:32 ---------- Poprzedni post był o 19:31 ----------

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Tak naprawdę Olek nigdy oficjalnie nie potwierdził, że korzysta z matryc Panasonika, a i tak wszyscy wiedzą, że tak jest.
    Nie czytałeś ... potwierdził.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

OK, nigdy DO TEJ PORY.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

darkelf
    Gość

ciekawe czy kiedyś ktoś wymyśli autofocus na m42/om za pomocą jakiegoś silniczka który by kręcił obiektywem

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Pewnie. Taki wynalazek pojawi się zaraz po tym, jak na rynek trafią doczepiane silniki do dyliżansów i karocy.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Tylko czy to aparat z telefonem czy telefon z aparatem ?
    Wszystkie telefony z androidem maja aparaty lecz nie można ingerować w część softu odpowiedzialnego za robienie zdjęc. Mój HTC Desire tak samo robi zdjęcia i ma identyczne menu obsługi aparatu zarówno jak był soft 2,1 , 2.2 i teraz 2.3
    Mylisz hardware + system android z końcowym oprogramowaniem.
    Jeśli w 2.1 2.2 i 2.3 wygląda tak samo więc nikomu nie przyszło do głowy aby to zmieniać/poprawiać.

Jest publiczne API, które możesz użyć do napisania własnego programu do robienia zdjęć jak Ci się nie podoba to oryginalne z systemu.
    Można np napisać program, który będzie robił zdjęcie co X sekund a potem automatycznie wysyłał na serwer, emailem lub gdzie tam zechcesz.

Przecież takich programików typu "latarka", które włączają i wyłączają tzw lampę błyskową od aparatu (czyli sterują aparatem) są setki jak nie tysiące.
    Sam taki napisałem.

PS. Mam HTC WildFire S i tam końcowe oprogramowanie do aparatu jest (100% pewności nie mam) robione przez HTC.
    Więc pewnie na "czystym" androidzie lub inych producentów np Samsung końcowy program może inaczej wyglądać.
    ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
    Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    ciekawe czy kiedyś ktoś wymyśli autofocus na m42/om za pomocą jakiegoś silniczka który by kręcił obiektywem
    Już to wymyślono w 1981 roku: http://www.penowiec.com/2012/02/star...-canon-fd.html

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Pewnie. Taki wynalazek pojawi się zaraz po tym, jak na rynek trafią doczepiane silniki do dyliżansów i karocy.
    Rozwiązanie z Contaxa AX jest lepsze, autofokus ze wszystkimi manualnymi szkłami

http://www.aparaty.tradycyjne.net/recenzja,97.html

Gdyby tak zrobić ruchomą matrycę...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Jak rozumiem z w/w wywiadu wynika, że Olympus jest świadom konieczności zrobienia czegoś aby u4/3 ostrzyły poprawnie ze szkłami 4/3. Adapter jak dotąd nie dał nam nic. Chyba, że wpuszczą w niego lustro i stworzą taka protezę

Gdyby coś sensownego zrobili rynek szkieł 4/3 odżyłby na nowo.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria

Fajne body. Można nim zrobić fajne foty (sądząc po japońskich samplach)
    Ale stanowczo za małe dla mnie.

No chyba że zrobią współpracę z obiektywami 4/3, to za obiektyw będzie można trzymać
    Pozdrawiam, Andrzej.
    E-30 | ZD 12-60 | ZD 50-200 SWD | ZD 70-300 | Sigma 105 | Falcon 8 | sporo manualnych stałek M42

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Lailonn Zobacz posta
    ...Adapter jak dotąd nie dał nam nic. Chyba, że wpuszczą w niego lustro i stworzą taka protezę

Gdyby coś sensownego zrobili rynek szkieł 4/3 odżyłby na nowo.
    Lustro, jako jeden z elementów konstrukcyjnych układu pomiaru ostrości, nie jest fetyszem, który rozwiązuje wszystkie problemy. Po prostu było już w lustrzankach, zanim ktokolwiek pomyślał o szacowaniu przesunięcia fazowego. Problem dotyczy oszczędności prądu i czasu, więc niezbędne jest popchnięcie soczewek w obiektywie we właściwe miejsce na raz, bez jeżdżenia w te i z powrotem. Ale, jakby obliczyć przesunięcie fazowe na podstawie, np. obrazu odbitego od powierzchni matrycy, to co wtedy? Po co lustro?

Uprawnienia umieszczania postów