Strona 114 z 145 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.131 do 1.140 z 1449

Wątek: Olympus OM-D - gdybania przed premierą

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D - gdybania przed premierą

Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Zdziwiłbyś się. Z prawej potrafię wypalić tak, że buty zrywa. Szczęście, że przynajmniej nad lewą jestem w stanie utrzymać jakąś kontrolę.
    Astygmatyzm mam. Delikatny, ale na prawym oku. Liczy się?

Henry, co by nie było, ekranik uwalony. Jak żyć?
    Korzystać z wizjera a ekranik szmatką jak będzie nieczytelny
    W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
    Popieram Stopkę Krakmana
    !

LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez henry1 Zobacz posta
    Korzystać z wizjera a ekranik szmatką jak będzie nieczytelny
    I tak też właśnie kombinuję. Dlatego piszę o tym, żeby prawo-oczni nie narzekali. Są tacy, którzy mają gorzej
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Mankut.... z nimi zawsze same problemy....A dystorsje tez masz?
    Jestem mankutem-z musu.Ale pije tyle co normalny-sprawdzimy sie.Przegrany sprzata po wszystkich.

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Zdziwiłbyś się. Z prawej potrafię wypalić tak, że buty zrywa. Szczęście, że przynajmniej nad lewą jestem w stanie utrzymać jakąś kontrolę.
    Astygmatyzm mam. Delikatny, ale na prawym oku. Liczy się?
    Nie liczy sie- mam obuocz i do tego lekka sfera. Liczy sie jeszcze defloracja, ale ty to juz chyba sie nie lapiesz

I tak też właśnie kombinuję. Dlatego piszę o tym, żeby prawo-oczni nie narzekali. Są tacy, którzy mają gorzej
    Dokladnie. Gdyby nie instrukcja do aparatu, to do dzis bym nie wiedzial, ze w wizjerze oprocz obrazu TTL jest cos jeszcze Jakies parametry, ustawienia, czy cos...

Generalnie sztuka jest zaprzestac produkcji lustrzanek, ale za to zrobic cos co prawie wyglada jak lustrzanka, dziala prawie jak lustrzanka, kosztuje prawie jak lustrzanka, a ta lustrzanka nie jest
    Biorac pod uwage postep technologiczny za 3 lata spodziewam sie systemu minimikro 4/3 z obiektywami o srednicach rzedu 2 cm i body nie przekraczajacego wielkoscia rozmiarow paczki papierosow 100mm z filtrem Wszystko oczywiscie z tej samej wielkosci matryca 4/3.
    Docelowo aparaty beda nakrecane na tylna soczewke jak dzisiejsze zaslepki i beda tej wlasnie wielkosci. A zeby uniknac problemow z kadrowaniem, beda tez polprzezroczyste i bedziemy patrzec na kadr bezposrednio przez obiektyw golym okiem.
    Wieszcze takze powstanie cos na ksztalt mocowania filtrow Cokina, tylko, ze z tylu obiektywu. Bedziemy tam wsadzac matryce dowolnego producenta, ale za to do roznych potrzeb. W zwiazku z tym pojawi sie jedno uniwerslane mocowanie bagnetu i kazdy bedzie produkowal jakie chce obiektywy z tym tylko mocowaniem.
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria

W analogach dziurka do patrzenia była po środku i nikt nie robił problamu.
    Wszyscy byli raczej dumni z posiadanie lustrzanki, a teraz każdy aparat to tylko ogrom problemów.
    Powinni produkować aparaty w postaci modułowej, każdy by sobie poskładał wg. własnych preferencji.
    Ostatnio edytowane przez henry1 ; 5.02.12 o 01:09
    W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
    Popieram Stopkę Krakmana
    !

LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Ale u mnie występuje jeszcze melioryzacja!

A poza tym, K@czy, obyś nie wykrakał. Obyś, qrwa, nie wykrakał.
    Wykwakał...
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

dzarro
    Gość

Dla mnie koncepcja tego OM-D wygląda genialnie. W przypadku tradycyjnej lustrzanki mamy spory aparat, który poprzez dodanie gripa zamienia się w jeszcze większy aparat. Tutaj mamy aparacik chyba trochę mniejszy od starszych modeli G/GH Panasa, z naleśnikami Panasa będzie pewnie mniejszy od G-1X Canona(przy zbliżonej guzikologii i dużo lepszym wizjerze) natomiast po dodaniu gripów staje się całkiem poręczny nawet z większymi szkłami. Oczywiście dla użytkowników 4/3 idealna byłaby pełna kompatybilność. Z drugiej strony duże Zuiko 9-18 i 14-54 chyba powinny na tym działać dobrze. Matryca ma w tym przypadku znaczenie drugorzędne - przynajmniej dla amatora, w końcu 90%-95% jakości zdjęcia to umiejętne kadrowanie i wykorzystanie światła. Jeśli jakość matrycy będzie niezła to nie ma sensu myśleć o innych systemach.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez henry1 Zobacz posta
    Wszyscy byli raczej dumni z posiadanie lustrzanki, a teraz każdy aparat to tylko ogrom problemów.
    Kiedyś powodem do dumy było posiadanie osła, który mógł lekko utykać, ale najważniejsze, że żarł co mu się dało i w miarę sprawnie potrafił przetransportować tobołki z jednej wioski do drugiej. Nie znaczy to jednak, że dzisiaj powinniśmy być równie dumni z niedopracowanych samochodów, którymi jeździmy. To tylko przedmiot codziennego użytku, a nie żadna świętość, której nie należy krytykować. Tyczy się to też aparatów fotograficznych.

---------- Post dodany o 00:39 ---------- Poprzedni post był o 00:32 ----------

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    ...z naleśnikami Panasa będzie pewnie mniejszy od G-1X Canona(przy zbliżonej guzikologii i dużo lepszym wizjerze)...
    I przy 4-krotnie mniejszym zoomie
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

spory_

Mogli iść na całość i zamiast tych przeszkadzających guziczków dać 16x9 ekran na całą szerokość.
    Po ogoleniu z tych przystawek robi się EPL3 z VF-2 > mam nadzieję że olympus pokaże coś ciekawego tego 08... a to tylko taki balon zaporowy

Olympus- We need a really diffirent Camera!
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 5.02.12 o 03:04
    milczenie jest złotem

darkelf
    Gość

Mark

6 hours ago | Reply
    To me m4/3 is about the sizes of the lenses. Look at the link to the polish website, the body really is teeny, at some point it’s too small to be ergonomic. I’d prefer a DSLR sized body, e.g. E-1, but with the smaller lenses afforded by m43, it makes it much more portable.

Ulli

4 hours ago | Reply
    imho..that polish guy needs really a bigger camera for his hands lol

Bobafett

New! 50 minutes ago | Reply
    Either the person on the picture of the polish forum is big or the camera is pretty small.
    Since the camera is blurred I’m not sure if it’s the real e-m5 or just photoshopped.

(tam jest więcej tego - ten wątek czytają miliony na całym świecie)
    Ostatnio edytowane przez darkelf ; 5.02.12 o 02:47