Jeżeli to nie fake, to ten nowy Olek jest dla mnie czystą kwintesencją wszelakich wad. Czyli otrzymujemy bezlusterkowiec ze wszystkimi wadami bezlusterkowca m4/3, w dodatku pod postacią wielkiego, lustrzankowatego korpusu. Ten Olek ładnie wygląda to fakt. Jeśli komuś się retro-styl nie znudził. Ładny więc jest. W sam raz, żeby trzymać go na półce i raz na jakiś czas pooglądać.
Naprawdę nie wiem jaki sens robić 1) bezlusterkowca, 2) w dodatku z taką małą matrycą i 3) z tak wielkimi rozmiarami?![]()
Dłuższą chwilę przyglądałem się tym zdjęciom i trochę się wystraszyłem.Wolałbym zobaczyć najpierw aparat bez niczego a dopiero później z poprzykręcanymi tymi wszystkimi rzeczami. To tak jak z dziewczyną... tylko na odwrót
Mniej więcej tego się spodziewałem.
Mam nadzieję, że będzie też wersja ze srebrnym wykończeniem.
A garb jest po prostu przezaje**sty
Teraz tylko czekam na zdjęcia pokazujące prawdziwe możliwości.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Matryca jest tej samej wielkości, co zawsze. Jesteś zaskoczony, że nic się nie zmieniło w tej kwestii?
A rozmiar aparatu, na tyle na ile można wywnioskować z jednego zdjęcia, jest mały. Spójrz na tył - ledwo się zmieścił ekran i krzyżakowe przyciski. To nie może być duży korpus.
Można narzekać na ten kopiec kreta, ale jeśli to jedyna rzecz, do której można się przyczepić, to i tak jest dobrze.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Czemu się tłumaczycie? Czyż nie widzicie?
Benek młócisz foty Soniaczem ?
*** Widziałem rzeczy, w które, wy ludzie, nigdy byście nie uwierzyli. ***
++++++++++ http://www.flickr.com/photos/67569374@N05/ +++++++++++
-------------------------------------------------------------------------------------
Sęk w tym, że to nie jest praktyczne.
Aparat udaje lustrzankę i jeszcze w dodatku analogową.
I nie chodzi mi o sam "pryzmatowy komin", że wystaje ale gdzie on jest położony.
Wizjer w E-300 jest przesunięty od tego w E-30 tylko o 1cm w lewo
a różnica w użytkowaniu ogromna: nos nie jeździ po LCD tylko wystaje już po za aparat
a para z ust też leci na bok (dość istotne zimą)
No chyba że aparat faktycznie będzie tak mały że ten centralnie położony wizjer nie będzia aż tak przeszkadzał
Ostatnio edytowane przez skow ; 4.02.12 o 23:01
ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1