Do tego OM-D to niektore szkla beda musieli w wersji czarnej wypuscic :P
T.
Do tego OM-D to niektore szkla beda musieli w wersji czarnej wypuscic :P
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
I tak mój ulubiony OMek zdecydowanie urodziwszy.
Co do ergonomii: jak dla mnie jest na pewno jeden DUZY plus - ktoś poszedł po rozum do głowy i wypie..ył to samoobracajce się kółeczko z tyłu; wreszcie sa normalne strzałki + OK....
A reszta... zobaczymy organoleptycznie.
Kkółeczko z tyłu zo doskonały pomysł - ale tylko jako kółeczko, a nie krzyżak... no i większe niż w E-P3 musi być.
Skoro nowy Olek ma w nazwie OM to powinien mieć pierścień czasów przy obiektywie. Tylko Olek tak robił i uwielbiam stare OMy za ten pierścień.
W mordeczkę, pięknie się prezentuje ten OM-D, no pięknie po prostu. Morda sama się cieszy na ten widok. Swoją drogą, piramidka pięknie zerżnięta z E-3, ale to wszystko pasuje do siebie i gra, więc jest ok. Osobiście chętnie to pomacam, gdy już będzie taka możliwość.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Jak dla mnie funkcjonalność i praktyczność.
Dostajesz "pryzmatowy komin" dzięki któremu lampa może być wyżej nad obiektywem,
a skoro już jest komin, to czemu nie skorzystać z tego i dać w to miejsce wizjera.
Jedyne czego mi brakuje to ruchomego LCD jak w E-620. Poza tym SUPER![]()
Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm
Ładneee... Nawet o czujniku przyłożenia oka na szczęście nie zapomnieli, grip pionowy obowiązkowy. Szkoda że ekran uchylny a nie obrotowy.
Tylko dwa pytania:
1) Jaki to daje obrazek?
2) CENA![]()
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."