Canon produkuje sobie matryce sam.
pozdrawiam
Canon produkuje sobie matryce sam.
pozdrawiam
Jak, to bedzie matryca z Panasa, to uzysk i super paler dynamika bedzie nadal mizerna, przelomu oczekujemy!
pozdrawiam serdecznie
Janek
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
dlaczego nie da sie?
O ile zmienia się połośenie samej matrycy względem koła obrazu w "dyisiejszym rozwiązaniu?
Mam uwierzyć że matryca lata po całym aparacie -czy raczej że to są milimetrowe wartości?
1- to ok masz rację
2- więc jaka różnica czy poruszamy matrycą czy jej "wirtualnym " obrazem -z każdej strony ma spory zapas.
Zgadzam się z C+ / po jakiego canon miałby się ładować w produkcję nowego rodzaju matryc (dla ryzykownego eksperymentu pt. niekompaktowy kompakt dla nikogo"? -jak może je zamówić od "hurtownika" /SONY? (co wcale mnie nie cieszy zresztą).
Jedno wiem > matryca z G3> NO GO!
Właśnie zamieniłem leicowscą SF58 na FL50R...
Jeśli ósmego okaże się że jest tam matryca z G3 to lampa ląduje na ebayu.
Niekoniecznie - obraz bezpośrednio z JPG będzie na pewno ładniej obrabiany, w szczególności na niższych czułościach spodziewałbym się zupełnego braku kolorowych szumów, jedynie na jednolitych szarych powierzchniach oglądanych 1-1 może być drobne monochromatyczne ziarno. Do iso 6400 spodziewałbym się akceptowalnej jakości obrazu. Minimalną czułością będzie zapewne 200 i tam dzięki znanym już sztuczkom olka dynamika będzie z pewnością niezła, lepsza niż w G3.
No ale to tylko przypuszczenia - ja nie mam tajnego egzemplarzaprzy sobie.
ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1
@Skow - No to grabadla bratniej duszy.
Bo na razie procesory nie wyrabiają się z analizowaniem obrazu w pełnej rozdzielczości z odpowiednią częstotliwością i przez odpowiednio długi czas.
Tak, matryca lata (w pewnych granicach, jak soczewki w stabilizowanych obiektywach).
Tak przy okazji, o dynamice, bo padło porównanie. O ile część nowych Nikonów i Soniaczy ma ją znacznie lepszą od jakiegokolwiek olka, to wszystkie nowe cropowe Canony mają ją porównywalną, a nie lepszą.
Ostatnio edytowane przez Janko Muzykant ; 26.01.12 o 10:04
Bodajże w Pentaxie K-5 ten mechanizm ruchów matrycy jest wykorzystywany także do zmiany kąta jej położenia i uzyskania w ten sposób lekko "pochylonego" zdjęcia.
Ale marudzicie, trochę wiary w Olka.
To będzie cud matryca: szumu pojawiać się będą przy dopiero iso 6400 a DR... fotografując odbicie słońca w wodzie na dnie ciemnej doliny żadnych przepaleń ani potrzeby wyciągania cieniPo pracy kupię koguta i złoże w ofierze by się tak stało
![]()