Strona 47 z 145 PierwszyPierwszy ... 3745464748495797 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 1449

Wątek: Olympus OM-D - gdybania przed premierą

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D - gdybania przed premierą

No jeśli te "dachy" są z matrycy którą będą montować w tym OM cośtam to jednak wezmę ricoha.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Proszę poniższy post potraktować bez emocji, albo go nie czytać bo nie zamierzam wszczynać wojny systemowej.

W puszkach też nie lepiej:
    1. Ceny, zwłaszcza u Olympusa to czasami kosmos,
    2. Ceny akcesoriów też nie niskie
    3. Jakość matryc - trzy lata w tyle za konkurencją
    4. Nowoczesność rozwiązań - żenada. Trzy generacje potrzebował Olympus by wbudować lampę błyskową do swego flagowego PENa. O HDRze z puszki, czy panoramkach można pomarzyć.

m4/3 jest niszą dla fanatyków i chyba taką pozostanie. Niestety. Niestety, bo (choćby we własnym interesie) chciałbym żeby było inaczej. I żaden OM-D już tego nie zmieni, zwłaszcza jeśli jego cena będzie taka jaka to w tym wątku w zapowiedziach się przewija
    Pozwolilem sobie zostawic to do czego sie odnosze

1. Widziales ceny Nikona 1?
    2. Widziales ceny akcesoriow do Nikona1? V1 nie ma nawet dolaczonej lampy a badziewie ktore jest dostepne kosztuje 150€ i ma moc wbudowanej lampy u konkurencji
    3. Jakaz to matryca 4 lata temu miala mozliwosci tej z GH2? I to przy takiej wielkosci?
    4. Lampa blyskowa, HDR i panorama w puszcze to Twoim zdaniem kryteria nowoczesnosci?

Co do fanatykow - nie widze ich tu wiecej niz w jakimkolwiek innym systemie. Powiedzialbym nawet ze mniej bo spora czesc ludzi tutaj miala stycznosc z innymi systemami czego np. o Canikonowcach nie da sie juz tak latwo powiedziec

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    No jeśli te "dachy" są z matrycy którą będą montować w tym OM cośtam to jednak wezmę ricoha.
    Strasznie kiepski musi byc ten Ricoh skoro tak dlugo sie zbierasz zeby go kupic ...

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Między wierszami czytam insynuację jakobym był forumowym trolem. (...)
    Nie wiem czy jesteś trolem, czy też nie, ale proponuję byś poświęcił nieco więcej czasu na przeczytanie tego, co ci tu inni odpisują. Polemika polemiką, ale "cut'n'paste po łebkach" jest w twoim wydaniu jest nieco osobliwy:

Systemy Ci się pomyliły. (...) jakieś odjechane wizje snujesz (...) Szaleństwo (...) jakie wchodzenie w system? Napkupiłeś 5 szkieł i 2 body i 3 lampy? (...)
    Zamiast:
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Systemy Ci się pomyliły. Otwarte jest 4/3, nie mikrusy.

A co do reszty to jakieś odjechane wizje snujesz. Tak jakby w innych systemach było lepiej.

ad.1 a ceny u konkurencji, to są niższe. taaa
    ad.2 .jw.
    ad 3. ziaf.
    ad.4. No tak to dopiero masz ciekawe wyzjnaczniki nowoczesności - HDR i Panoramki z puszki i wbudowana lampka...Szaleństwo.

Bezlusterkowce dopiero raczkują i w żadnym systemie nie ma się wszystkiego. Jest za to spora różnorodność i każdy może wybrać sobie, co najlepiej mu pasuje.

---------- Post dodany o 17:16 ---------- Poprzedni post był o 17:14 ----------

Zresztą c'mon..., jakie wchodzenie w system? Napkupiłeś 5 szkieł i 2 body i 3 lampy? Co za problem zmienić? Uważasz, zę Nex lepiej CI pasuje. Kup Nexa.
    Tak, pomyliły ci się systemy - 4/3 miał charakter otwarty, m4/3 już nie - byle kto sobie ot tak szkiełek nie poprodukuje.

Co do dalszych uwag grizza - system nie żona, zmieniać można ile się chce i jak się chce. Ceny jakie są każdy widzi. Idziesz do sklepu, kupujesz i nikt ci naładowanego pistoletu nie trzyma przy skroni. Każdy inny system ma wady mniejsze lub większe, ale czekając z gotówką w ręce na ideał żadnego zdjęcia nie popełnisz.

Pozdrawiam
    "There's no such thing as free titties"

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ostrowiec Św.
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Czyżby jednak - co?

Uszczelnienie adaptera to dość logiczne posunięcie.

Miejmy nadieję, ze jeszcze bardziej poprawili działanie AF z dużymi szkłami 4/3. Cały czas mam wrażenie, że to tylko kwestia algorytmów...
    Witam
    I o tym właśnie pomyślałem, o lepszej współpracy dużych obiektywów 43 z OM-D, a nie tylko o uszczelnieniu adapteru jako sztuka dla sztuki. Przecież co drugie życzenie piszących w tym wątku, to możliwość podpięcia i używania dużych obiektywów z szybkością zbliżoną co najmniej do 4/3 na nowym body.
    Pozdrawiam. romeq

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Poniewaz?

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Spokojnie to pewnie jakiś egzemplarz przedprodukcyjny...
    Cytat Zamieszczone przez heyahero Zobacz posta
    Tak, pomyliły ci się systemy - 4/3 miał charakter otwarty, m4/3 już nie - byle kto sobie ot tak szkiełek nie poprodukuje.
    Ta "otwartość" 4/3 chyba ciut na czym innym polegała - przede wszystkim każdy mógł się przyłączyć i produkować korpusy, udostępnienie pełnej specyfikacji bagnetu to inna sprawa, ale szkiełka i bez tego produkować można. Systemy Canona, Nikona, Pentaxa "otwarte' nie są, a niezależni producenci szkła jednak tłuką...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    182
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    Zawsze mnie rozwalały opinie, że obiektywy Olympusa są drogie. No ale z ludźmi porównującymi 50/1.8 canikona z ZD50 trudno dyskutować merytorycznie.
    No pewnie mi powiesz merytorycznie, że ten plastikowy 45 1.8 jest tak doskonałym szkłem, że użytkownicy systemu mikro muszą wybulić za niego ponad tysiąc . Ja porównuje podobne (nikt mi nie powie że gorsze) szkło nikona 50 1.8 AF-S , jego jakość spokojnie można porównać do ZD 1.8 . Faktycznie na kilogramy się nie kupuję , owszem ale jednak trochę więcej materiału idzie na produkcję obiektywu APS-C ( w komplecie dostajemy też osłonę przeciwsłoneczą). Tak więc ta różnica w cenie to po prostu dojenie z nas kasy.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez heyahero Zobacz posta
    Nie wiem czy jesteś trolem, czy też nie, ale proponuję byś poświęcił nieco więcej czasu na przeczytanie tego, co ci tu inni odpisują.
    Trolem kolegi Jan_S nie nazywajmy bo założył całkiem ciekawy wątek a w wielu innych się udziela i z sensem pisze, ale co do reszty to się zgadzam.

A m4/3 jest jaki jest. Wejście do systemu (E-PL1 + kity) jest tanie a efekty zdjęciowe uważam za dobre. Lepszych szkiełek wybór dosyć duży aczkolwiek ceny mało przyjazne. Ale w każdym systemie tak to już jest. Proponuje robić zdjęcia i cierpliwie czekać co tam nam wpakują w nową puszkę. Jak to będzie znowu ta sama matryca to też się wkurzę

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Roberto73 Zobacz posta
    No pewnie mi powiesz merytorycznie, że ten plastikowy 45 1.8 jest tak doskonałym szkłem, że użytkownicy systemu mikro muszą wybulić za niego ponad tysiąc . Ja porównuje podobne (nikt mi nie powie że gorsze) szkło nikona 50 1.8 AF-S , jego jakość spokojnie można porównać do ZD 1.8 . Faktycznie na kilogramy się nie kupuję , owszem ale jednak trochę więcej materiału idzie na produkcję obiektywu APS-C ( w komplecie dostajemy też osłonę przeciwsłoneczą). Tak więc ta różnica w cenie to po prostu dojenie z nas kasy.
    1. Użytkownik nic nie musii.
    2. CO z tego, ze szkło podobne jak z innego systemu i zarówno z m/43, nexem, czy 1 będzie pokraczne?
    3. Dojony? Patrz pkt 1.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.