hmm, ciekawy pomysł
hmm, ciekawy pomysł
Ciekawe czy pod względem DR utrzyma poziom matryc 12 mpix. Nawet jeśli wysokie ISO będzie faktycznie lepsze, to jeżeli dorówna do G3/GH2 - czyli 5,3 EV, to żal.pl
Lumixy mają iso 160-12800, a to nowe cudo podobno 200-25600. Sugeruje to właśnie sztuczki mające na celu zwiększenie DR tak jak w Penach.
no ale to tylko gdybania
"Ciekawe czy pod względem DR utrzyma poziom matryc 12 mpix. Nawet jeśli wysokie ISO będzie faktycznie lepsze, to jeżeli dorówna do G3/GH2 - czyli 5,3 EV, to żal.pl"
-ee tam : ważne żeby cool wyglądał -nie "jęcz" bo to wbrew tutejszym hedonistycznym trendom.
Trza się cieszyć i mieć nadzieję* = ta umiera zawsze na końcu (np. 08.02.2012)
* -że nie będzie ... gorzej
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 3.02.12 o 12:24
milczenie jest złotem
Uważaj bo stąpasz po kruchym lodzie -poczytaj sobie o "zmniejszaniu" i ugryź się w klawiaturę.
Ja mam nawet lepszy patent <nie było na żadnym forum!>-ściągam okulary i nie widzę żadnych różnic na niekorzyść.
Nawet sąsiadka wygląda porównywalnie do Claudii Schiffer (bez zmniejszania).
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 3.02.12 o 12:54
milczenie jest złotem
Już się zapoznałem z założeniami ogólnej teorii zmniejszania. Tyle, że kwestia DR została została pominięta.
A co do patentu to jest to całkiem ciekawa myśl. Może zacznę nosić okulary z korekcją odwrotnie proporcjonalną do mojej wady ( zakładam, że na pewno jakaś jest) i wtedy wiele kwestii stanie się nieistotnych.
mynameisnobody i Tobik...
Czy istnieje w ogóle jakiś cyfrowy aparat z którego bylibyście zadowoleni? Jeżeli tak to proponuje zanabyć i cieszyć się doskonałymi zdjęciami. Te ciągłe narzekania są już nudne.
nie istnieje.
milczenie jest złotem