Co do nowoczesności - to była moja ocena, że PENy nie są w niej liderami. Grizz zakwestionował ten pogląd, więc zapytałem co w takim razie może być wyznacznikiem nowoczesności.
To chyba normalne, że jeśli jakiś pogląd jest negowany to próbujemy dociec gdzie jest błąd. Ja nie roszczę sobie prawa do nieomylności
Tak, i klient miał wybór - E-P2 z czasem 1/4000 i pokrętełka itd. albo wbudowana lampka ale czas 1/2000
trzeba było dopiero kolejnej generacji żeby te dwie cechy w jednym korpusie pogodzić
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Jan_S ; 24.01.12 o 20:21
Rozumiem ze mowiac o plastiku masz na mysli obudowe? Ja nie widze w tym nic zlego biorac pod uwage fakt ze jednym z plusow m43 jest mniejsza waga. Co do ceny - R&D swoje kosztuje a biorac pod uwage ile sprzedaje sie obiektywow to cena raczej nie powinna dziwic. Wszystkie stalki Fuji do nowego systemu maja kosztowac 600$ - jakos nie widzialem strajkow i flag na budynkach. Nie zebym nie wolal nizszych cen (zwlaszcza zoomy Panasia mocno zabola) ale poki nie ma konkurencji to raczej nie spodziewalbym sie spadkow ceny
Zawsze mnie rozwalały opinie, że obiektywy Olympusa są drogie. No ale z ludźmi porównującymi 50/1.8 canikona z ZD50 trudno dyskutować merytorycznie.
The question is: What is a Mahna Mahna?
Fakt, od czasow G1 postep w mikro jest taki sobie, choc przyznac trzeba, ze AF jest juz diabelny takiego GH2 czy EP3, jest pare fajnych gadzetow w puszkach w innych systemach sa tez inne, czy Olek albo Panas odstaje? od czego odstaje? nie ma przeciez innej konkurencji w mikrusach.
Odwrocilbym pytanie, co duze lustra robia, by nie dac sie zlapac takim mikrusom?
Tylko nie przytaczajcie prosze matrycy Sonego pliss....
pozdrawiam serdecznie
Janek
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
O widzisz i to jest Twój problem. Jak zresztą większości dyskutujacych na forach. Wszystko odbierają ad personam.
Dokonałeś wyboru i teraz sobie racjonalizujesz przeskakując z kwiatka na kwiatek w argumentach. Takie przegadywanie znudziło mi się już dawno.
To tylko sprzęt, jak na hobby to nawet tani. Zmiana jest bezbolesna. Widzisz teraz na rynku coś lepszego - zmień jak CIę to boli - po co jojczyć, że firma X nie trafiła w Twój gust i wymagania.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Czy pen jest drogi? Hmm... 1600-1700 zł za body z dwoma kitami to dużo?
http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/929032
Ostatnio edytowane przez adambieg ; 24.01.12 o 20:47
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.