Oj chciała ja bym taki strych, chciała...![]()
E-510, Zuiko 14-54, 40-150, Pentacon 1,8/50, Pentacon 2,8/135, Helios 44M 2/58, Metz 44AF1
Jakby dziadkowie i rodzice nie sprzątali strychu, to by jeszcze wiele skarbów dotrwało do obecnych czasów.
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Załącznik 58874
A te były po 8 zł z groszami - w środku było zdjęcie kominka z Belwederu. Były jeszcze Giewonty, Wrocławskie, Płaskie, MDM, Wczasowe, Damskie, Dukaty ....
PS A propos Mazurów. Pierwsze podrożały Sporty z 1.50 na 1.75 a Mazury troche później - oczywiście za 10 szt.
Ostatnio edytowane przez Jd ; 14.01.12 o 21:21
moje pozostałości z epoki minionej...
" Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".
to nie oszustwo, to moje foto i mój zegarek, wcześniej był w mojej galerii OC, która później zniknęła...
list od "Przyjaciółki...
Ostatnio edytowane przez ajan ; 14.01.12 o 22:58
" Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".
Paliłem takie; Carmeny to był zapach!(nie każdy mógł palić kręciło się w głowie); Caro - czasami jak dla mnie były za mocne; Piast i Alberie - mdłe, jeszcze były podobne do Alberii zapomniałem nazw z kotwicą
Napatrzyłem się, jeszcze zacznę palić (nie palę od pół roku, ale jak ktoś by mi przyniósł te cztery paczki to nie wiem czy bym się powstrzymał,chciwie patrzę na Carmeny - ten zapach pamiętam
, teraz wszystkie śmierdzą
.
Ostatnio edytowane przez leszekkl ; 16.01.12 o 12:36
A ja nie pale 17 lat i nikt by mnie nie namówł na powrót. Skończyłem jak Sobieski (niebieskie) były po 1,65 zł. A wracając do PRL - Pamiętacie takie papierosy marki Ligeros, które sprzedawali u nas w ramach współpracy z bratnią Kubą ? I te owoce pomarańczopodobne ?
Ostatnio edytowane przez Jd ; 16.01.12 o 12:45
Papierosów nie pamiętam. a owoce pomarańczo podobne to co to było ?, bo wtedy nic nie było- czasami na święta.![]()