Strona 18 z 66 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 660

Wątek: Z okresu PRL-u.

| OlyJedi Awatar ajan
    Mieszka w
    SIEDLCE
    Siła reputacji
    156
    Moja galeria

Odp: Z okresu PRL-u.

Cytat Zamieszczone przez gonia Zobacz posta
    Ajan są w Ciebie jeszcze jakieś "perełki"?
    mój pierwszy wózek...

" Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".

| OlyJedi Awatar gonia
    Mieszka w
    północ
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez lisiajamka1 Zobacz posta
    Miesięczna racja mięsa
    - Lisiajamko1 wyobraź sobie, że mam dokładnie taki sam komplet "kartek" z sierpnia 1989 r!

Ajan - rewelacyjne - ja się woziłam już w "wyższych furach", regulowane oparcie, zawieszenie - skóra (rzemienie), mamy portret siostry męża - podobny model niskopodłogowy . Interesujący z Ciebie mężczyzna był od maleńkości
    Ostatnio edytowane przez gonia ; 16.01.12 o 21:03
    E-510, Zuiko 14-54, 40-150, Pentacon 1,8/50, Pentacon 2,8/135, Helios 44M 2/58, Metz 44AF1

| OlyJedi Awatar nina_w_miescie
    Mieszka w
    zachodniopomorskie
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

wzruszyłam się nad tymi kartkami. u nas nic nie zostało "na pamiątkę" - chyba wszystko przejedliśmy
    wątek pierwsza klasa!

| OlyJedi Awatar gonia
    Mieszka w
    północ
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Ja tam byłam "VIP" miałam przydział "sztero-kilowy" na kartki..
    E-510, Zuiko 14-54, 40-150, Pentacon 1,8/50, Pentacon 2,8/135, Helios 44M 2/58, Metz 44AF1

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    To jakiś fake Kolega miał taki z 24-godzinną tarczą. Ruscy zawsze musieli mieć więcej niż inni Spuszczaliśmy go z wysokiego drugiego piętra na kafelki i nie robiło to na nim wrażenia. Niestety marki nie pomne.
    To nie zadna sciema!Sam będąc kiedys w CCCP widziałem zegarki z tarczą 24 godzinną.Dwa lata temu taki zegarek marki Poljot w polskim sklepie kosztował 600PLN!Generalnie były to zegarki dla ludzi ktorzy pracuja w warunkach gdzie sa problemy z odróznieniem dnia od nocy.W wersji dla marynarzy na tarczy zanaczone były wachty.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    To jakiś fake Kolega miał taki z 24-godzinną tarczą. Ruscy zawsze musieli mieć więcej niż inni Spuszczaliśmy go z wysokiego drugiego piętra na kafelki i nie robiło to na nim wrażenia. Niestety marki nie pomne.
    24-godzinne tarcze mialy zegarki tzw. arktyczne, dla polarnikow. Wiadomo dlaczego :P
    Przypominam sobie marke Raketa (Rakieta). Fajne sprzety, teraz zdecydowanie lansiarskie :P

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Sam miałem dwa Polioty, poszukam - może się zachowały.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez voovoo2 Zobacz posta
    To nie zadna sciema!Sam będąc kiedys w CCCP widziałem zegarki z tarczą 24 godzinną.Dwa lata temu taki zegarek marki Poljot w polskim sklepie kosztował 600PLN!Generalnie były to zegarki dla ludzi ktorzy pracuja w warunkach gdzie sa problemy z odróznieniem dnia od nocy.W wersji dla marynarzy na tarczy zanaczone były wachty.
    Osobiscie mam i uzywam Strjele (Strzała) na werku Poljot 3133. Piekny sprzet i kosztowal zdecydowanie wiecej niz 600pln :P. Oryginalnie (jakoby) byly to zegarki dla radzieckich kosmonautow

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Grzebnąłem w szufladzie i wpadł mi w rękę mój stary dowód osobisty. Szczególnym sentymentem darzę stronę 14 (wielka pieczęć z USC o zawarciu związku małżeńskiego) i stronę 17, która pełniła funkcję paszportu

P.S. o zegarkach może później. Mam Błonie Super (100% oryginał, remontowany oryginalnymi częściami "zorganizowanymi" z ówczesnej produkcji) w spadku po ojcu, który pracował ongiś w "zegarkowej" w Błoniu
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	dowod_osobisty.jpg
Wyświetleń:	96
Rozmiar:	213,3 KB
ID:	58932  

| OlyJedi Awatar ajan
    Mieszka w
    SIEDLCE
    Siła reputacji
    156
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gonia Zobacz posta
    Ajan - rewelacyjne - ja się woziłam już w "wyższych furach", regulowane oparcie, zawieszenie - skóra (rzemienie), mamy portret siostry męża - podobny model niskopodłogowy . Interesujący z Ciebie mężczyzna był od maleńkości
    na pokazie mody lata 50-te...

" Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".

Uprawnienia umieszczania postów