W miniony weekend odbyła się kolejna edycja Zlotu Pojazdów Zabytkowych - Motoclassic Wrocław 2014. Impreza organizowana jest corocznie w przepięknym zespole parkowo-zamkowym Zamek Topacz położonym w miejscowości Ślęza nieopodal Wrocławia.
W ciągu dwóch dni prezentowane są zabytkowe auta z całego świata, odbywają się przeróżne konkursy, wyścigi oraz imprezy towarzyszące (koncerty, kiermasze, wyścigi modeli RC itp). Niestety z powodu załamania pogody nie dane mi było uczestniczyć w piątkowej paradzie poprzedzającej zlot. W sobotę kiepska aura oraz natłok obowiązków również nie pozwoliły na podziwianie wspaniałych okazów techniki motoryzacyjnej.
W niedzielę ciemne chmury i porywisty wiatr znów zapowiadały rzęsisty deszcz ale postanowiłem, że na 100% idę. Gdy stałem w kolejce do kasy z nieba spadło kilka pierwszych kropel deszczu.Na szczęście okazało się, że były to ostatnie krople tego dnia. Potem pogoda z minuty na minutę poprawiała się dzięki czemu auta (i motocykle) wyglądały niezwykle efektownie lśniąc w słońcu błyszczącym lakierem. W ruch poszedł więc aparat. Efekty jego (i po troszę mojej) pracy chciałbym Wam zaprezentować poniżej. Z uwagi na sporą ilość zdjęć fotorelację podzielę na części, coby Wam się lepiej oglądało a mi łatwiej pisało.
Część pierwsza - Amerykany:
Chevrolet Corvette Stingray:
Ford Mustang:
Dodge Charger:
i serce "Bestii"
Chevrolet Impala:
i jeszcze czarny potwór:
Studebaker Gran Turismo Hawk:
Tyle na początek. Jeżeli się podoba zapraszam do komentowania wszystkich koneserów pięknych aut i nie tylko.
cdn...