Strona 116 z 117 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.151 do 1.160 z 1164

Wątek: E-3 subiektywne odczucia posiadaczy

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    339
    Moja galeria

Odp: E-3 subiektywne odczucia posiadaczy

Jesteś pewny, że tym urządzeniem da się robić zdjęcia? Wiem niektórym się udaje, ale to podobno trudny, bo profesjonalny aparat.

A tak na poważnie , to kupując E-3 za 2000 wiele mógłbym mu wybaczyć.
    Pozdrawiam AP.

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Robic zdjecia?

....eeee nie, to za trywialne...
    ...juz wiem, wbijac gwozdzie i kapac go w szalecie

pozdro
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Jesteś pewny, że tym urządzeniem da się robić zdjęcia? Wiem niektórym się udaje, ale to podobno trudny, bo profesjonalny aparat.

Pozdrawiam AP.
    Bez przesady ale taki zly to on nie jest, zwlaszcza ze mozna go kupic ponizej 2000pln, jak ktos swiadom jego ograniczen to bez stresu odbedzie przygode z nim

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar slawek
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Bez przesady ale taki zly to on nie jest, zwlaszcza ze mozna go kupic ponizej 2000pln, jak ktos swiadom jego ograniczen to bez stresu odbedzie przygode z nim

pozdro
    Nie każdy ma dobrego sprzedawcę
    Ale 2k to bym za niego już nie dał

Centus
    Gość

Cytat Zamieszczone przez slawek Zobacz posta
    Nie każdy ma dobrego sprzedawcę
    Ale 2k to bym za niego już nie dał
    ja za swojego dalem w tych okolicach w lutym zeszlego roku , mial 16tys przebiegu i poltora roku gwarancji przed soba , kupilem niejako z rozpedu majac poprzednio E-520 , jak kazdy aparat ma swoje wady i zalety , byl moment ze bylem bliski sprzedazy i przesiadki na FF , ale opamietalem sie , przemyslalem sprawe , obejrzalem tony zdjec zrobione tym aparatem i dotarlo do mnie ze ja nie potrafie zrobic ulamka tego co inni z tego sprzetu wyciskaja , wiec czy lepszy aparat pozwoli mi robic lepsze zdjecia ? w jakims tam procencie tak , ale tak naprawde decyduja umiejetnosci i to co sie ma w glowie , aparat to tylko narzedzie , a E-3 wcale nie jest zla

byc moze zle mysle , ale zastanawiam sie czy E-3 z pewnymi slabosciami nie spowoduje wyksztalcenia pewnych umiejetnosci , ktore beda przydatne w przyszlosci z innym sprzetem

a ha , ale dziury bym w nim nie wywiercil zeby "przybic" muszle oczna na stale , moja muszla nie spada , widac mam jakis szczesliwa sztuke

---------- Post dodany o 14:10 ---------- Poprzedni post był o 14:02 ----------

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Pozdrawiam AP.
    mysle tez, ze za wiele moglbys go polubic

szczegolnie z 12-60

PS

polecam prosty test , wejsc na jakis wiekszy portal fotograficzny , wyszukac dobre zdjecia zrobione E-3 , odpowiedziec sobie na pytanie , czy ja sie zblizam do tego poziomu , czy moj aparat mnie ogranicza , u mnie obie odpowiedzi byly na nie , wiec E-3 zostala ze mna , chyba lepiej bedac amatorem pracowac nad swoimi umiejetnosciami niz co roku zmieniac sprzet

| OlyJedi Awatar slawek
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Centus Zobacz posta
    ja za swojego dalem w tych okolicach w lutym zeszlego roku , mial 16tys przebiegu i poltora roku gwarancji przed soba , kupilem niejako z rozpedu majac poprzednio E-520 , jak kazdy aparat ma swoje wady i zalety , byl moment ze bylem bliski sprzedazy i przesiadki na FF , ale opamietalem sie , przemyslalem sprawe , obejrzalem tony zdjec zrobione tym aparatem i dotarlo do mnie ze ja nie potrafie zrobic ulamka tego co inni z tego sprzetu wyciskaja , wiec czy lepszy aparat pozwoli mi robic lepsze zdjecia ? w jakims tam procencie tak , ale tak naprawde decyduja umiejetnosci i to co sie ma w glowie , aparat to tylko narzedzie , a E-3 wcale nie jest zla

byc moze zle mysle , ale zastanawiam sie czy E-3 z pewnymi slabosciami nie spowoduje wyksztalcenia pewnych umiejetnosci , ktore beda przydatne w przyszlosci z innym sprzetem

a ha , ale dziury bym w nim nie wywiercil zeby "przybic" muszle oczna na stale , moja muszla nie spada , widac mam jakis szczesliwa sztuke

---------- Post dodany o 14:10 ---------- Poprzedni post był o 14:02 ----------

mysle tez, ze za wiele moglbys go polubic

szczegolnie z 12-60

PS

polecam prosty test , wejsc na jakis wiekszy portal fotograficzny , wyszukac dobre zdjecia zrobione E-3 , odpowiedziec sobie na pytanie , czy ja sie zblizam do tego poziomu , czy moj aparat mnie ogranicza , u mnie obie odpowiedzi byly na nie , wiec E-3 zostala ze mna , chyba lepiej bedac amatorem pracowac nad swoimi umiejetnosciami niz co roku zmieniac sprzet
    Ja swoje roczne E-3 dwa lata temu sprzedałem za 2100zł
    Powiem szerze, że do zadań bojowych kupił bym ją jeszcze raz ale ze szkielkiem 12-60.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Nawet jeżeli tak jest to trudno to traktować jako zaletę E-3 , w tym sensie im gorszy aparat tym lepszy, stara Praktica z diapozytywowym filmem zje E-3 na śniadanie w kwestii wykształcania umiejętności . Ja zauważyłem, że E-3 pod niektórymi względami rozleniwia, stabilizacja jest kapitalna, na nowo definiuje pojęcie bezpiecznych czasów, boli jak się używa czegoś bez stabilizacji od konkurencji, nawet jak to jest duże, ciężkie i drogie. Guzikologia, ergonomia, wizjer (100% kadru) - fotografuje mi się wygodnie i intuicyjnie. Mi najbardziej uwiera - przy tym do czego ostatnio używam aparatu, brak ostrzenia po kontraście przy LV. To co mogłoby być wygodne jest trochę gimnastyką.
    Jak ktoś chce kupić to pewnie ma dylematy czy warto wydać te 2 tys., natomiast posiadacz myśli inaczej - czy warto się pozbywać za tyle. Szczególnie jak ma na liczniku kilkanaście tysięcy, wygląda jak nowy, działa jak trzeba...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Centus
    Gość

Cytat Zamieszczone przez slawek Zobacz posta
    Ja swoje roczne E-3 dwa lata temu sprzedałem za 2100zł
    Powiem szerze, że do zadań bojowych kupił bym ją jeszcze raz ale ze szkielkiem 12-60.
    jakis czas temu nasz forumowy kolega , od ktorego prawie bym kupil E-3 w lutym , po sprzedazy D700 rozwazal powrot o E-3 ale z ZD14-35
    wiec moze cos jest na rzeczy

PS

przynajmniej nie bedziesz sie stresowal jak wpadnie ci do kibelka , wyjmiesz , zlejesz z weza i po sprawie

---------- Post dodany o 14:41 ---------- Poprzedni post był o 14:36 ----------

Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Nawet jeżeli tak jest to trudno to traktować jako zaletę E-3 , w tym sensie im gorszy aparat tym lepszy, stara Praktica z diapozytywowym filmem zje E-3 na śniadanie w kwestii wykształcania umiejętności . Ja zauważyłem, że E-3 pod niektórymi względami rozleniwia, stabilizacja jest kapitalna, na nowo definiuje pojęcie bezpiecznych czasów, boli jak się używa czegoś bez stabilizacji od konkurencji, nawet jak to jest duże, ciężkie i drogie. Guzikologia, ergonomia, wizjer (100% kadru) - fotografuje mi się wygodnie i intuicyjnie. Mi najbardziej uwiera - przy tym do czego ostatnio używam aparatu, brak ostrzenia po kontraście przy LV. To co mogłoby być wygodne jest trochę gimnastyką.
    Jak ktoś chce kupić to pewnie ma dylematy czy warto wydać te 2 tys., natomiast posiadacz myśli inaczej - czy warto się pozbywać za tyle. Szczególnie jak ma na liczniku kilkanaście tysięcy, wygląda jak nowy, działa jak trzeba...
    no moze nie do konca chcialem napisac ze im gorszy tym lepszy, ale np w kontekscie wysokiego ISO , ponoc "nasi" po przesiadce na N sa ekspertami od wysokich ISO

przy okazji podales calkiem spora liste zalet tego aparatu

E-5 ostrzy po kontrascie , ale to inna kasa , aczkolwiek , za rok albo dwa , byc moze tak bedziemy pisali o E-5 , aparat uzywany za 2 tys z groszem

| OlyJedi Awatar slawek
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

jakis czas temu nasz forumowy kolega , od ktorego prawie bym kupil E-3 w lutym , po sprzedazy D700 rozwazal powrot o E-3 ale z ZD14-35
    wiec moze cos jest na rzeczy

PS

przynajmniej nie bedziesz sie stresowal jak wpadnie ci do kibelka , wyjmiesz , zlejesz z weza i po sprawie
    Na razie zostaję w Nikonie, ale jak kiedyś będę miał zbędny grosz to może się skuszę
    Do kibelka biorę papier toaletowy i gazetę, nie gustuję w ''słitaśnych fociach'' na kibelku

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ełk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Centus,czy Ty miałeś inne systemy,albo je prawdziłeś?

Centus
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Adamss68 Zobacz posta
    Centus,czy Ty miałeś inne systemy,albo je prawdziłeś?
    oczywiscie