Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: Co zakupić najpierw?

| OlyJedi Awatar Kamol3
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Odp: Co zakupić najpierw?

Co sądzicie o E-PL2? Można już wyrwać go za 1500 zł z kitem. Fakt że jest droższy od E-PL1 o jakieś 300 zł, ale może warto? Czy jest to tylko inna obudowa i trochę więcej dodanych filtrów?

Na allegro jest również do dostania E-P2 z naleśnikiem 17mm i wizjerem VF-1 w cenie 1750 zł używany lecz w bdb stanie.
    Ostatnio edytowane przez Kamol3 ; 27.12.11 o 17:05

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Ja na Twoim miejscu brałbym E-PL3. Różnica w działaniu AF jest tak duża, że starsze modele przestają być atrakcyjne, nawet pomimo niskiej ceny.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    3.5K to jak na początek naprawdę sporo kasy. Dobrze tutaj ludziska gadają. Na początek warto jednak chyba kupić coś tańszego tak jak E-PL1 z kitem. Już po niedługim czasie zorientujesz się co tu jest grane. Taki PEN nie powinien cię ograniczyć. To są naprawdę aparaty pełną gębą. Szkła jednak nie są zbyt tanie w micro4/3 i z tym się trzeba liczyć na przyszłość.

Wysłane z SGS-Tapatalk
    Lubię sobie popstrykać.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Kamol3 Zobacz posta
    Co sądzicie o E-PL2? Można już wyrwać go za 1500 zł z kitem. Fakt że jest droższy od E-PL1 o jakieś 300 zł, ale może warto? Czy jest to tylko inna obudowa i trochę więcej dodanych filtrów?
    Na allegro jest również do dostania E-P2 z naleśnikiem 17mm i wizjerem VF-1 w cenie 1750 zł używany lecz w bdb stanie.
    E-pl2 fajny jest AF całkiem tam śmiga. W żadnym wypadku nie traktowałbym jednak ilości filtrów w aparacie jako kryterium wyboru aparatu. Nie wszyscy zresztą wiedzą, że aktualny Olympus Viewer umożliwia zastosowanie wszystkich dostępnych art filtrów we wszystkich Penach, niezależnie od tego czy dany aparat ma określony filtr wbudowany czy nie. Nic starszego od E-pl1 raczej bym nie sugerował... E-pl1 można kupić znacząco taniej niż za 1200zł.

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ja na Twoim miejscu brałbym E-PL3. Różnica w działaniu AF jest tak duża, że starsze modele przestają być atrakcyjne, nawet pomimo niskiej ceny.
    AF to nie wszystko., dużo zależy od tego co chce się fotografować. E-PL3 fajnym aparatem jest - bez dwóch zdań, jest kwestia kilku niuansów, z których nie wszystkie przemawiają za nowszym aparatem. Zresztą jest znacznie droższy niż E-pl1.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar Kamol3
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    E-pl2 fajny jest AF całkiem tam śmiga. W żadnym wypadku nie traktowałbym jednak ilości filtrów w aparacie jako kryterium wyboru aparatu. Nie wszyscy zresztą wiedzą, że aktualny Olympus Viewer umożliwia zastosowanie wszystkich dostępnych art filtrów we wszystkich Penach, niezależnie od tego czy dany aparat ma określony filtr wbudowany czy nie. Nic starszego od E-pl1 raczej bym nie sugerował... E-pl1 można kupić znacząco taniej niż za 1200zł.
    No właśnie nie zleży mi tutaj na tych filtrach i na pewno nie jest to rzecz która zaważy o zakupie aparatu. Oglądając oferty w sklepach internetowych E-PL1 nie znalazłem dużo taniej niż 1200 zł.

Chciałem się jeszcze dowiedzieć czy ten Olek będzie dobry do fotografii bezcieniowej, ale takiej amatorskiej. Zakupił bym jakiś tani zestaw bezcieniowy na allegro.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Szukam E-Pl1 dla kogoś, kto naprawdę liczy każdy grosz. W Olytalibanie już go nie ma... gdzie go kupić ? Mógłby być używany z dobrych forumowych rąk...
    Ostatnio edytowane przez Koriolan ; 27.12.11 o 18:49
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

| OlyJedi Awatar Kamol3
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Najtaniej gdzie znalazłem to tutaj http://www.euromega.pl/product/256,Olympus_PEN_E_PL1.html

C
    o do wątku to czy ten statyw będzie dobry na początek? http://www.cyfrowe.pl/aparaty/velbon-df-60.html
    Ostatnio edytowane przez Kamol3 ; 27.12.11 o 20:14

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Szukam E-Pl1 dla kogoś, kto naprawdę liczy każdy grosz. W Olytalibanie już go nie ma... gdzie go kupić ? Mógłby być używany z dobrych forumowych rąk...
    Witam,

Ja mam EPL1 w swietnym stanie (i tanio) do sprzedania. Jesli jestes zainteresowany to prosze o PW

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

a co sądzicie o xz-1?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Oto co sądzimy...

https://forum.olympusclub.pl/threads...-XZ-1-F1-8-2-5

od 10-12 strony są obserwacje użytkowników tego aparatu.

a tu test

http://www.optyczne.pl/145.1-Test_ap...mpus_XZ-1.html