Witam, upatrzyłem sobie na allegro tanią jak na nią, ramkę cyfrową kodak P850 z wbudowaną pamięcią 2GB. Potrzebuję konkretnej opini na jej temat. Czy się opłaca?
Witam, upatrzyłem sobie na allegro tanią jak na nią, ramkę cyfrową kodak P850 z wbudowaną pamięcią 2GB. Potrzebuję konkretnej opini na jej temat. Czy się opłaca?
Ostatnio edytowane przez grizz ; 30.12.11 o 17:46 Powód: ciach link
Nie opłaca. Tak jak każdej innej ramki cyfrowej.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Aha dzięki za szczegółową i inteligentną odpowiedź.
Może jednak znajdzie się ktoś kto pomoże.
Jakbyś chociaż skonstruował pytanie np. tak: Robię zdjęcia penem e-pl1 i wypatrzyłem sobie ramkę kodaka P850... - wtedy przynajmniej można by podyskutować czy format wyświetlacza odpowiedni... a tak to grizz ma rację..., wszystkie te ramki składa jeden chińczyk na trzech różnych zmianach, więc nie ma znaczenia tak naprawdę jaki model wybierzesz...
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Nie ma się co obrażać. Założyłeś konto na forum Olympusa i w pierwszym wpisie pytasz czy opłaca się kupić ramkę cyfrową Kodaka.
O opłacalności można mówić w wypadku inwestycji a ciężko uznać za taką zakup elektronicznego gadżetu.
Ramka to fajna rzecz na prezent np. dla babci żeby wyświetlała sobie cyfrowe fotki wnuków bez użycia komputera.
Idź do MM i zobacz jak różni się obraz na tych lepszych od tego na tanich.
Kiedyś oglądałem i najbardziej podobał mi się obraz na Kodakach.
Grizz mnie wyprzedził bo chciałem odpowiedzieć w podobnym stylu.
Ostatnio edytowane przez k@czy ; 1.01.12 o 19:23
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Co i tak bylo nieoplacalne, zwlaszcza, ze kupiles go o 30% za drogo. Teraz masz roczny obiektyw warty, jako uzywany, 70% ceny nowego, ktory to i tak kosztuje 40% wiecej, niz by sie oplacalo go kupic dwa lata temu. Doliczajac do tego VAT 24% wychodzi na to, ze wyrzuciles kase w bloto. W porownaniu z ta ramka twoj obiektyw to bardzo fatalny zakup. Z czego ty sie cieszysz?
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++