Mnie interesuje tylko ACRPoczekam, nie spieszy mi się...
Mnie interesuje tylko ACRPoczekam, nie spieszy mi się...
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
te białe dziury to jakaś masakra jest, w sprzęcie z górnej półki jakieś białe kółka wyskakują... może upgrade softu pomoże?
Te "dziury" to zwykłe punktowe odblaski. Wyskakują i w Panasie GF2 (co widać na załączonym obrazku), i w Canonie 5DII (co będzie widać, gdy wrzucę sample), i w Nikonie D700 (co można zobaczyć na forum dpreview), i zapewne w każdym innym aparacie. Wszystko rozchodzi się o tę lekką obwódkę, które odcina te punktowe przepalenia od poprawnie naświetlonej reszty zdjęcia, przez co wyglądają one nienaturalnie. Nie wiem, czy będzie jakaś aktualizacja softu, a nawet jeśli, to czy rozwiąże ten "problem". Jakoś szczególnie mi to nie przeszkadza. W ostateczności, jeśli miałbym robić jakiś duży wydruk, na którym być może ktoś o sokolim wzroku dostrzegłby te "dziury" (w co wątpię), to poradzę sobie z nimi w PSie dużo szybciej, niż z wyjaranym niebem, z którym w innych kompaktach z pewnością musiałbym walczyć znacznie częściej.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Z dzisiejszego spaceru, żuraw na wybiegu. Velvia mode, dlatego tak strasznie wali po oczach.
Jak to mówi przysłowie, jeden obraz powie więcej niż tysiąc(e) słów ...
Tragedia .... niestety.
PS
GF2 zjada rozdzielczością tego X10 na śniadanko. Z resztą XZ-1, LX5, S95/100 również.
PPS
epicure, przestań robić te testy i porównania, bo pogrążasz biednego X10 coraz bardziej.
Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 1.12.11 o 11:03
Gdyby ktoś poszukiwał ...
realnie dostępny za 2289zł:
http://www.euro.com.pl/aparaty-cyfro...epix-x10.bhtml