Strona 18 z 103 PierwszyPierwszy ... 816171819202868 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 1025

Wątek: Fujifilm X10/X20/X30

Jd
    Gość

Odp: Fuji X10/X50

Gdyby Fuji X100 (wiekszy brat) miał obiektyw zmiennogniskowy chociażby taki jak w X10 nie namyślałbym się ani minuty i cena nie byłaby przeszkodą.

Pozdrawiam

Andrzej

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Myślę, że Fuji doskonale wie co robi i robi to z premedytacją oraz zupełnie nie ma na celu ... nam zrobić dobrze

Podejrzewam, że nowe modele z tej stajni, które mają być oficjalnie zapowiedziane w styczniu też nas fotografujących, w tej kwestii nie zaskoczą, niestety

Jd
    Gość

Pomarzyć chyba można ???

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

A pewnie, że wolno nam marzyć
    Mnie się marzy w takim małym pudełeczku jasny zoom przyczepiony na stałe (żeby finansowo to był skończony produkt), a full frame w środku

A tak bliżej rzeczywistości - widziałam nówkę x100 na allegro za 3600, gdyby ten trend się utrzymał, to nie wiem czy jednak x100 nie "wygra" z mniejszym bratem...

Jd
    Gość

Gdzieś czytałem ,że są kłopoty z niektórymi egzemplarzami X100. Wycieka olej do obiektywu. Podobno po naprawie za jakis czas to powraca. Fuji myśli o przekonstruowaniu obiektywu. No i niektóre serwisy sie odpychaja. Jak znajda jakąś rysę na aparacie to odmawiaja naprawy w ramach gwarancji. Nie wiem ile w tym prawdy ale takie wiadomości sa w necie. Podobny problem miały niektóre Nikony d7000 ale tam olej zalewał matrycę.

PS u nas jeden z klubiowiczów proponował nówke za 3400 zł na giełdzie: https://forum.olympusclub.pl/threads...-Fujifilm-x100
    Ostatnio edytowane przez Jd ; 22.11.11 o 20:03

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Gdyby Fuji X100 (wiekszy brat) miał obiektyw zmiennogniskowy chociażby taki jak w X10 nie namyślałbym się ani minuty i cena nie byłaby przeszkodą.
    To by była dopiero kobyła Jak Sony R1.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

yendash
    Gość

Kilka tygodni temu widziałem x100 poniżej 3k, niewiele używany. Nie wiem, czy z tendencją oleistego filtru czy nie.
    Może fuji, w niedalekiej przyszłości, będzie jednak w stanie dostarczyć niewielki aparat z zoomem i większą matrycą. Cholera, przecież w czasach analogów, kompaktów z zoomem trochę było. I z wysokiej półki, cenowo-technicznej również. Generalnie liczę na to, że tylko oni to zrobią. Reszta skupia się na tak masowym rynku, że raczej szans nie będzie.
    Jakie macie wrażenia z trybu advanced w x10? Dla mnie to jakieś softwarowe czary mary.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez yendash Zobacz posta
    Może fuji, w niedalekiej przyszłości, będzie jednak w stanie dostarczyć niewielki aparat z zoomem i większą matrycą. Cholera, przecież w czasach analogów, kompaktów z zoomem trochę było.
    Pewnie dałoby się coś takiego wyprodukować, ale chyba raczej nie z zoomem f/2-2,8. Może f/4 pokrywający kołem obrazowym matrycę APS-C?

Cytat Zamieszczone przez yendash Zobacz posta
    Jakie macie wrażenia z trybu advanced w x10? Dla mnie to jakieś softwarowe czary mary.
    Ja jestem pod wrażeniem trybu PRO LOW-LIGHT. Panoramy też fajnie wychodzą. Ale ten tryb rozmywający tło trochę trąci kiczem.

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Trochę OT ale... wszystkie kompakty w czasach analogowych były full frame, a niektóre z nich miały całkiem jasne obiektywy, może nawet z zoomem.
    Jakoś nie mogę uwierzyć, że tego się nie da teraz zrobić wsadzając inny element światłoczuły do środka aparatu
    Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 22.11.11 o 20:58

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Moja wiedza z zakresu historii fotografii sięga najwyżej na kilka lat wstecz, więc nigdy nie słyszałem o analogowych kompaktach z jasnym zoomem Może ktoś wskaże jakieś modele?