Strona 29 z 103 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 1025

Wątek: Fujifilm X10/X20/X30

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Odp: Fuji X10/X50

kateb, epicure wypada wiec iść do księdza i dać na mszę, aby podziękować Bogu, że nie urodziliście się 50-60 lat temu.

Mi na Zenicie na 36 klat5kowym filmie zazwyczaj wychodziło 40 dobrych fotek, pewnie dzięki temu że nie miał procesora i nie musiał myśleć za mnie

---------- Post dodany o 17:52 ---------- Poprzedni post był o 17:50 ----------

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Na Nikoniarze.pl ktos robi to samo w temacie Fuji X10. W tym samym stylu - niejaki @koniecpolska
    Hmmm ... Ty i nie tylko Ty robisz dokładnie to samo, więc o co pretesje?

---------- Post dodany o 17:55 ---------- Poprzedni post był o 17:52 ----------

Cytat Zamieszczone przez PawelN Zobacz posta
    Wygląda na całkiem normalny chromatyzm, tym bardziej, że mamy tu do czynienia z dużą granicą kontrastu
    No właśnie cały problem w tym, że ponoć X10 nie jest normalnym aparatem, on wg pewnych opinii jest absolutnie wyjątkowy. A wyjątkowym aparatom nie przystoi zachowywać się normalnie

yendash
    Gość

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    kateb, epicure wypada wiec iść do księdza i dać na mszę, aby podziękować Bogu, że nie urodziliście się 50-60 lat temu.
    Czyli wychodzi na to, że pewne przypadłości dopadają nas niezależnie od wieku. Ech, ...ciężko będzie, ale jakoś żyć z tym trzeba.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Jak to mówi przysłowie, jeden obraz powie więcej niż tysiąc(e) słów ...

Tragedia .... niestety.
    Dobrze, że zaznaczyłaś to na czerwono, bo chyba byśmy nie zauważyli. Szkoda tylko, umknęło Ci jeszcze jedno zdjęcie X10 i jedno z Panasa. Jak to się stało?

GF2 zjada rozdzielczością tego X10 na śniadanko. Z resztą XZ-1, LX5, S95/100 również.
    No ba... Szczególnie, że sample z X10 były robione przy 6 mpx, a te z GF2 przy 12 mpx, potem dopiero zmniejszone przeglądarką, która dodatkowo podostrza obraz. A i ostrość jest ustawiona na różne punkty, bo nie robiłem tych zdjęć z zamiarem porównywania rozdzielczości, tylko w zupełnie innym celu. Porównanie rozdzielczości zamieściłem w tym wątku kilka stron wcześniej, co z pewnością nie umknęło Twojej uwadze. I mimo, że GF2 wypadł lepiej*, to nic tam niczego nie zjada. Chociaż ktoś tu na pewno pozjadał wszystkie rozumy w tej swojej zapalczywości.

*Teraz już oficjalnie możesz pastwić nad tragiczną rozdzielczością X10 na wszystkich forach, na których pod swoimi licznymi nickami bezwstydnie sobie trolujesz.

epicure, przestań robić te testy i porównania, bo pogrążasz biednego X10 coraz bardziej.
    Twój sposób myślenia i postępowania jest mi zupełnie obcy. Ja nie robię tych testów po to, żeby jakiś aparat dyskredytować i robić ferment na forach, a o innym pisać peany i bronić zaciekle niczym najwyższej cnoty. Interesuje mnie jedynie obiektywne porównanie jakości obrazu i jeśli aparat X czy Y wypadnie w jakiejś kategorii gorzej, to po prostu będzie to widać na samplach. W przeciwieństwie do Ciebie nie manipuluję faktami i nie mam nic do ukrycia. Fuji mi nie płaci ani grosza za promowanie X10, w związku z czym nie widzę powodu, aby unikać testów, które mogłyby postawić produkty tej marki w gorszym świetle.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    po trzecie: analogowych kompaktów już na szczęście nie ma.
    Dlaczego na szczęście? Na szczęście można kupić używki w stanie igła. Mam takich kilka, bardzo je lubię i używam do analogowego streetowania. Są tanie, ciche i dobre. Niektóre bardzo dobre. Mam na myśli tzw. dalmierzowce dla ubogich (to tak naprawdę zwykle kompakty), które można kupić za 100-150 zł. A fakt, że nie są produkowane wcale mnie szczęściem nie napawa.
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 1.12.11 o 20:04
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Dlaczego na szczęście?
    Napisałem to z ironią. Bardziej mnie cieszy to, że są cyfrowe aparaty pozbawione wad analogowych kompaktów (i są one powszechnie dostępne), niż że nie produkuje się już analogowych kompaktów. Bo jestem dzieckiem ery cyfryzacji i nic na to nie poradzę

A wracając do X10, fajna reklama:

www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Chyba pierwszy raz widzę w reklamie motyw sikającego, tfu zaznaczającego terytorium, psa
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Czy któryś z użytkowników robił już papierowe odbitki z x10? Interesuje mnie jak wyglądają duże wydruki - np 30x45cm? Czy to w ogóle jest realne dla tej matrycy?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    Czy któryś z użytkowników robił już papierowe odbitki z x10? Interesuje mnie jak wyglądają duże wydruki - np 30x45cm? Czy to w ogóle jest realne dla tej matrycy?
    Ja nie robilem,ale mialem okazje poogladac 40x50,Byly troche robione w programie,ale sie oplacalo wydruki takie porobic.Myslalem,ze to dobrej klasy lustro robilo te foty.

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Ja nie robilem,ale mialem okazje poogladac 40x50,Byly troche robione w programie,ale sie oplacalo wydruki takie porobic.Myslalem,ze to dobrej klasy lustro robilo te foty.
    Masz na myśli po prostu jakąś obróbkę w PS czy innym programie? Czy może były skalowane?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    Masz na myśli po prostu jakąś obróbkę w PS czy innym programie? Czy może były skalowane?
    Srednio zaawansowana obrobka w PS.
    Skalowac to ja skaluje swoje,bo gostek namawial mnie na FF i jak przeskalowane oglada to chodzi po dzielnicy i sie chwali ,ze mnie na koszta naciągnął.A ja dalej swoim 510 z kitami sie bawie