Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 98

Wątek: coś łatwiejszego od E-520

Centus
    Gość

Odp: coś łatwiejszego od E-520

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    - Tato, ja mówiłem, że chcę gitarę, ale ta jest bez strun!
    - Słuchaj synek, jak się nauczysz grać, to i struny Ci kupimy.

Dajcie już spokój, bo z prostego pytania wyszedł flamewar.
    nie jest tak zle , w kazdym razie w moich wypowiedziach chce zachecic autora pytania do odrobiny wkladu wlasnego w robienie zdjec , prawdopodobnie znikinie wtedy potrzeba zmiany sprzetu i tym samym pytanie w watku straci sens , czasoprzestrzen zatoczy kolo , autor nie bedzie musial zadac tego pytania a my nie bedziemy na nie odpowiadac bo go nie bedzie , nie bedzie trzeba nic kupowac , szukac , nigdzie jechac , wydawac pieniedzy ...

Banned | OlyJedi
    Mieszka w
    https://t.me/pump_upp
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Harnas Zobacz posta
    Najczęściej niestety widuję zdjęcia laików robione miernym kompaktem. Proste widoczki, ludzie, w dobrym oświetleniu i pytanie "dlaczego nie wyszło". Nie wyszło, bo tacy doradcy, jak większość wypowiadających się w tym wątku mówiło "jak się nie znasz, to kup se aparat za 300zł, potem jak się nauczysz, to będziesz sam wiedział co kupić".
    W takim razie mamy zupełnie sprzeczne doświadczenia.
    Nie pierwszy już człowiek przyszedł mi z tekstem, cyt.
    "Zobacz na te zdjęcia ,ten aparat to jakieś g..no - jest wart 1800zł a zdjęcia z niego są gorsze niż z poprzedniego za trzy stówy"
    Ja tego nie wymyśliłem, możesz wierzyć lub nie, to już kolejna osoba..

---------- Post dodany o 15:16 ---------- Poprzedni post był o 15:13 ----------

Cytat Zamieszczone przez Centus Zobacz posta
    chce zachecic autora pytania do odrobiny wkladu wlasnego w robienie zdjec , prawdopodobnie znikinie wtedy potrzeba zmiany sprzetu
    bo najprostsze rozwiązania są z reguły najlepsze

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Conchitta Zobacz posta
    "Zobacz na te zdjęcia ,ten aparat to jakieś g..no - jest wart 1800zł a zdjęcia z niego są gorsze niż z poprzedniego za trzy stówy"

---------- Post dodany o 15:16 ---------- Poprzedni post był o 15:13 ----------

bo najprostsze rozwiązania są z reguły najlepsze
    A mi pomidorowa tak samo smakuje z tego garnka co ma 30 lat gwarancji i ciagle sie blyszczy jak i z tego emaliowanego co mam na ogrodzie(kpl~10€)

Tak.Masz racje.Najprostrze rozwiazania sa najlepsze.Zmienic operatora aparatu-Tu inaczej sie nie da.
    Trzy lata kombinowac jak wylaczyc funkcje w aparacie.Tyle to trwa nauka w zawodzie.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Widzę, że się wątek powoli uspokoił to dobrze

Przypomniało mi się jak nie miałem pracy z kasą było cienko dostałem aparat kompaktowy Ricoh około 10-15 lat temu już nie pamiętam dokładnie. Zwariowałem na jego punkcie, świadomość tego, że można robić nieograniczoną ilość zdjęć i przesyłać na kompa to była dla mnie magia
    Pamiętam jak chodziłem z kolegą specjalnie po mieście i robiliśmy zdjęcia na wzajem ja kilka potem on kilka i tak przeoraliśmy całe miasto, funkcja makro to był szał. Aparat miał angielskie menu i teraz to będzie paradoks, co napisze, ponieważ aby rozszyfrować wszystkie funkcje przeorałem cały internet i w końcu znalazłem opis funkcji jakiś koleś mnie naprowadził wszystko wydrukowałem i cieszyłem się z tego jak dziecko. Nie było mnie wtedy jeszcze stać na jakiś inny sprzęt także pozostałem przy owym Ricohu.
    Potem była jeszcze długo bida i pustki w kieszeniach i po jakimś tam okresie czasu nastąpił zwrot, czyli dobra praca kieszenie zaczęły się zapełniać nastąpił ogólnie przypływ gotówki , a co za tym poszło, zaczęło przybywać gadżetów
    Samochód=fora pytania, upiększanie, zmiana na inny+fora itd. kino domowe=fora czytanie itp. Smartfony=to samo, konsola=to samo Tv=to samo,Kamera=obróbka filmów w AdobePP i innych programach z wakacji to mi się podobało siłownia+dieta i cała masa innych pierdół, które trzeba było skompletować do normalnego funkcjonowania. Nie pisze tego, aby się chwalić, bo to, co wymieniłem to są rzeczy codziennego użytku i każdego na nie stać. Chciałem tylko napisać, że przed kupnem każdego z tych wymienionych gadżetów spędziłem bardzo dużo czasu, czytałem radziłem się orałem net jak się tylko dało i naprawdę dużo się nauczyłem i dowiedziałem.

Niestety Olympusowi dostało się najgorzej ten nadmiar wszystkiego w bardzo krótkim czasie sprawił to, że droga zabawka leżała w szafie i widziała światło dzienne tylko dwa razy w roku, wakacje i święta

Aparat ma polskie menu ,ale instrukcje mam w języku angielskim teraz pewnie dałbym sobie z nią rade ,ale to oczywiście nie zwalnia mnie z tego ,że mogłem zawsze sobie gdzieś poszukać w necie pl wersji jak to było w przypadku Ricoha.

Dziękuje wszystkim za negatywne i pozytywne komentarze . Osobiście chciałbym znaleźć trochę czasu na złapanie jakiś podstaw w fotografii ,ale chyba jeszcze nie teraz bo naprawdę dużo pracuje ,rodzina itd. może kiedyś . Także chyba najlepszym rozwiązaniem będzie taki Canona S95 całkiem fajny .
    Jeszcze chciałem pokazać wam dwa zdjęcia ,które zrobiłem na wakacjach ,nie znam się ,ale myślę ,że wyszły ok .Jak myślicie ?

http://imageshack.us/g/854/p9261068.jpg/

p.s. ahutta sorry za błąd w Nicku

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Zostaw te zdjecia juz i idz na silownie

| OlyJedi Awatar Harnas
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Conchitta Zobacz posta
    Faktycznie akurat takich znajomych nie mam, ale mam też takich z dobrym sprzętem i nie specjalnie im wychodzi, ale się nie pytają, może się boją mnie zapytać
    Znam też osobę, która ma ma artystyczną duszę, widzi ujęcie jakie chce uzyskać zanim zrobi zdjęcie. Niestety nie zawsze jej wychodzi zdjęcie, bo ma trochę wstręt do strony technicznej i słaby sprzęt. Czasem się zastanawiam co ona fotografuje i potem jak zobaczyłem zdjęcia to wiedziałem Różne są przypadki.
    Wychodzę z założenia, że jak kogoś stać to dlaczego ma się ograniczać sprzętem?

Ale w tym wypadku...
    Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    ...jednak muszę się zgodzić z tą opinią

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Kurde a jak to "Pudzian" sie podszywaTez moze byc Kasia po I komuni -I co?Dziecko miedzy "szwarcenegery" poslesz.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wuwuaaa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Może komuś się narażę ze złośliwców, ale ta pierwsza fotka po dopieszczeniu to mógłby być przyzwoity kot.
    Że fotografii trzeba poświęcić trochę czasu, żeby coś podłapać - prawda, że siłownia nie jest tak szczytnym zajęciem, też prawda. Ale powiem szczerze, złośliwość świadczy o złośliwym, nie o jego celu i przypomina dziecięce przezywanki. Niemniej co kto lubi. Zjechać kogoś merytorycznie, a wyzłośliwiać się nad nim to dwie różne rzeczy.
    Ostatnio edytowane przez deduch ; 2.11.11 o 22:55
    E-jakieśtam + ZD standardowe + ZD tele + Fl mocnobłyskające.
    Na pragnienia - za mało, na wiedzę - za dużo

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

mogłem tej siłowni nie dopisywać w ostatniej chwili to dodałem może niepotrzebnie ,ale juz zostawiłem .Nie wiedziałem ,że będzie to równie popularne jak owa instrukcja

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wuwuaaa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Wiesz, kwestia do czego ta siłka - do poćwiczenia dla kondycji OK, ale traktowanie jej zbyt poważnie za bardzo się kojarzy z koksami i dresami. Więc rzeczywiście wygospodarowanie chwili czasu dla instrukcji kosztem siłki nie zawadziłoby.
    A czy potrzebnie to dodałeś, czy nie, nie ma znaczenia. Szczerość sama w sobie zła nie jest, najwyżej świadczy o stylu życia, który nie wszyscy akceptują.
    Ostatnio edytowane przez deduch ; 3.11.11 o 01:00
    E-jakieśtam + ZD standardowe + ZD tele + Fl mocnobłyskające.
    Na pragnienia - za mało, na wiedzę - za dużo

Uprawnienia umieszczania postów