Noo taaak! Noo taaak!
Noo taaak! Noo taaak!
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Zdjęcia podobają mi się, coraz lepiej sobie poczynasz.
Ze zdziwieniem stwierdziłem, że Lizardfish nie ma polskiej nazwy.
One zazwyczaj leżą na brzuchu a ten okaz ustawił się bojowo w pionie.
Najbardziej podobają mi rybki Sarpa Salpa
Ten Anemon chyba był duży ale tak wolałbym go trochę bardziej podświetlonego.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
Dzieki Droplet, staram sie jak moge, ale sam wiesz jak to jest....jak nie urok to przemarsz wojska....
Dzisiaj nurkowalam w fajnym miejscu "Escull " ale widocznosc byla tragiczna i tak cud, ze cos wyszlo.
Flash to inna sprawa, tez nie zawsze sie dogadujemy
Lizarfish po hiszpansku nazywa sie: ryba jaszczurka, wlasnie dlatego, ze przednia czesc ciala tak lekko unosza do gory.
Wiem, ze morskie stwory sa bardziej interesujace niz ludzie, ale pokaze wam kilku towazyszy fatygi z ktorymi nurkuje.
1. Gustavo, argentynczyk...instruktor
2. Medytujacy Gustavo
3. Victor, nurek zawodowy, instruktor
4. Jose i Nigel , tym razem w roli uczniow na kursie TEK 40
![]()
![]()
![]()
![]()
Dobre portreciki.
Od razu widać, że obracasz wśród zawodowców . Stage po bokach i ręce do modlitwy![]()
Ale bym sobie posmigal pod woda, ja cie krece...
A po co im 3 butle? Tak gleboko schodzicie, czy na tak dlugo?
I czemu maja tak rece zlozone?
No opowiedz cos, a nie tak cicho siedzisz
No masakra normalnie...![]()
No taaak!Znaczy miało być dużymi literami - to jest!
A tak nie na temat: portrety syrenków kapitalne, zwłaszcza pierwszy i ostatni.
Drugi z hu jak humor też mi się podoba.
Trzeci bym światłem zmasakrował, żeby mu grozy dodać.
Ale się rozpisałem o fotach!A miało być o dużych literach ... .
![]()
Przecież napisała, że niektórzy robili kurs: TEC 40
Przyznam, że nie jestem biegły w schodzeniu aż na 40m z twinem i stagem ale wydaje mi się, że dłonie mają tak złożone bo dzięki temu techniczni odróżniają się od nurków rekreacyjnych. Nurek techniczny musi cały czas sprawdzać przyrządy. Powinien mieć ich mieć dużo na ręce.
Taka ilość sprzętu daje dość duży opór pod wodą co powoduje większe zużycie mieszanki oddechowej i dlatego nurek musi mieć większy jej zapas.
Tyle, że butla z boku (stage) powinna mieć mieszankę 50% O2 do wykonania dekompresji na małej głębokości.
Kaczy, to jest bardzo proste....przylatujesz, robisz kurs w 4 dni i smigasz pod woda jak ta lala
Ja ubiegly tydzien w calosci przeznaczylam na nurkowanie...to dopiero jest zycie!
Relax pod woda, rybki , rosliniki...nikt ci przez godzine nie nawija....luksus.
Ci faceci maja 3 butle, bo to do nurkowania technicznego.
Tak jak napisalam oni robili kurs TEC 40. Nie wiem na ten temat wiecej niz napisal Droplet, ale taki uklad rak to przede wszystkim do kontroli przyrzadow, ktorych faktycznie maja znacznie wiecej na rekach niz nurkowie rekreacyjni.
To tyle na teraz, bo wlasnie wrocilam z nurkowania w grocie El Moraig. Udalo mi sie pokonac wlasna fobie, konkretie klaustrofobie i wlazlam do tej pieknej dziory.
Jak odpoczne, wrzuce cos na zab i aparat sie wymoczy zabieram sie za zdjecia.
Caio!