Lepsze tego typu review, niz Optycznych
Wyglada na szklo, ktore trzeba miec, jesli sie jest w u43, jak wczesniej 20mm.
Lepsze tego typu review, niz Optycznych
Wyglada na szklo, ktore trzeba miec, jesli sie jest w u43, jak wczesniej 20mm.
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Jestem zachwycony. Obraz jak z dużej 50/2 i ten fantastyczny AF EP-3 połączone razem, dają wielką przyjemność fotografowania. Z jednym ale, nie potrzebujesz czekać aż wyostrzy gdy za pierwszym razem chybił.
A Optyczni niech nam dadzą informację o fizycznych właściwościach tego sprzętu. To jest ich robota, a przyjemność obcowania z tym sprzętem i tak pozostanie z nami - użytkownikami.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Dla mnie rewelacja (z Ep3)![]()
hmm pięknie to wygląda, nałożyłbym jakieś 5 milionów $ kary na Olka że nie chciał czegoś takiego w 4/3 nigdy tego nie zjarzę...
Rozmycie tła jest super, lepsze niż moim nikkorze 1.4..
A7II słoiki
jerzykulesza.zenfolio.com
Fotki tylko podrażniły mój apetyt na to szkiełko, czy ktokolwiek wie kiedy one, te szkiełka, w końcu przypłyną do nasz?
The question is: What is a Mahna Mahna?
Zdjęcia śliczne. Nie rozumiem tylko narzekania, że dla 4/3 czegoś takiego nie było. Ktoś mnie uświadomi jak wielka różnica w obrazowaniu, rozmywaniu tła, itd, jest pomiędzy tym szkłem a 50/2,0?
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Były: 3 Canony PS, 2 Lumixy FZ, 2 Olympusy E-System /14-54II, 40-150/, Nikon D5000 /18-105/, E-PL2, E-PL3, E-PL5 /14-42, 14-150,12-50, 40-150, 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8, Nokia LUMIA 920, 930 GOLD, LG G4, G5,G6, G7, Huawei P30 Pro jest Huawei Mate 50 Pro
Galeria Olympusclub: http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=21795
Głowna różnica to pozbycie się funkcji makro i przyspieszenie działania. Wreszcie normalna stałka, a nie kombajn do wszystkiego.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Polecam zajrzeć do cennika OJ, każdy rycerz obowiązkowo MUSI to kupić a i osłona LH-40B jakby tańsza (od tej z 12/2).
Wrzesień plus logistyka (p. Joanna; przelew; kurier) = 7 września, tak obstawiam Romek, będzie czad!
Podobno (43R - FT5) i mZD 50/2.0 macro ma ujrzeć światło dzienne w tym roku (fiskalnym w Japonii).
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 23.08.11 o 09:18
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.