Witam Wszystkich,
mam dylemat dotyczący wyboru pomiędzy ww. trzema obiektywami. Do tej pory korzystałem z dwóch kitowych obiektywów + Olympus 45/1.8mm, rzeczywistość pokazała, że brakuje mi obiektywu do zdjęć wewnątrz z jasnym światłem (bo dzieciaki rosną, są coraz szybsze i ciężko je złapać kitowym obiektywemPrzeczytałem już chyba wszystkie testy w necie i mam jeszcze większy mętlik w głowie.
W chwili obecnej najbliżej mi do kupna PL 15/1.7, obawiam się jedynie jak panasonic będzie współpracował z body Olympusa, zależy mi też na tym aby Autofocus był skuteczny przy filmowaniu.
Sigma 16/1.4 jest bardzo chwalona, ale głownie na mocowaniu do Sony, niewiele ludzi paruje go z m4/3, kusi mnie mocno tym światłem 1.4, które w domowych warunkach oświetleniowym spisywałby się pewnie najlepiej, rozmiar i jego waga jakoś mnie nie przerażą, bo jeśli ma dać najwyższą jakość to to przeboleje, zwłaszcza że głównie chcę go używać w warunkach domowych.
Olympus 17/1.8 optycznie chyba wypada najsłabiej z trójki, ponoć to nie ten poziom co 45/1,8 z którego jest bardzo zadowolony.
Obecnie ceno można je mieć nowe w podobnej kasie, ok. 1700 zł.
Pomóżcie proszę.