m.zuiko 45 vs zuiko 35-100
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=41673016
m.zuiko 45 vs zuiko 35-100
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=41673016
przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Według mnie 4/3 to już temat zamknięty i zapieczętowany. Modlitwy i zaklęcia nie pomogą![]()
E-PL5, mZD 14-42, mZD 40-150, mZD 12-50, mZD 45 1.8, OM 50 1.8
Masz pewność, że Olympusowi w magazynach zalegają szkła do 4/3? Zobacz ilu użytkowników dokupiło m4/3 lub całkowicie przeszło ma m4/3. W m 4/3powstają nowe coraz ciekawsze obiektywy. W 4/3 bardziej zależy użytkownikom na dobrej puszce, nie na obiektywach, bo te już mają. Lepiej więc wypuszczać korpusy do mikro to ludzie będą kupować do nich obiektywy i wtedy jest zysk. Z 4/3 już go nie ma, bo dotarłby tylko do malutkiej grupki fanatyków, którzy zostawili sobie obiektywy i marzą o nowym korpusie do nich, nie o obiektywach. Może gdyby nie kryzys w Japonii mogliby sobie pozwolić na ekstrawagancje, ale tak to chyba nie bardzo.
E-PL5, mZD 14-42, mZD 40-150, mZD 12-50, mZD 45 1.8, OM 50 1.8
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ciekawe czy mniejsza ostrość z Oly 45mm jest wynikiem bardziej portretowego zastosowania szkła wg producenta czy po prostu taka jest bo tak wyszłoJa tam na swój egzemlarz nie narzekam i na peno nie brakuje mi w nim ostrosci
![]()
Micro Four Thirds - moje doświadczenia z u43
Skoro nie ma filtra AA na matrycy, to obiektyw musi pełnić jego rolęGdyby był zbyt ostry, pojawiałaby się mora, tak jak na fragmencie z firankami.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb