Dzięki za info. Tak myślałem, że letnie miesiące nie sprzyjają foceniu łoszaków. No nic, trzeba się będzie zająć gąsiorkami.
Dzięki za info. Tak myślałem, że letnie miesiące nie sprzyjają foceniu łoszaków. No nic, trzeba się będzie zająć gąsiorkami.
Florystyczne nowości z Biebrzy:
http://www.biebrza.org.pl/index.php?...&wiecej_news=1
Warto poczytać i pooglądać fotografie. Czarek zresztą też olympusowiec jeszcze od czasów analoguSię zdaje, że kryje się gdzieś tu w przepaściach forumowych
![]()
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"
Wczoraj na Długiej Luce pierwszy raz miałem okazję obserwować łosia z bliska na otwartym terenie![]()
Najpierw wypatrzyłem go pasącego się na południe od kładki, po chwili położył się i tak przeleżał ok. godzinę. Potem wstał, przeszedł przez kładkę i udał się w kierunku wieży.
Zdjęcia słabe, bo było już po godz. 21 i fotografowałem na ISO 1600![]()
pełen kadr na 300mm
Poza tym trochę ptaków z nad Biebrzy i Narwi:
rybitwa czarna
pliszka żółta
bielik atakujący śmieszki w kolonii pod Wizną
Ech, piękne okoliczności przyrody.
"A niekiedy wystarczy mi patrzeć na kamień"...
lucaas_g - sprzyjają, jak najbardziej. Idź o 3ciej rano z Barwika to może Ci się trafić.
Na Biebrzy nastał czas starorzeczy. Na bagnach sucho i zwierz trzyma się miejsc gdzie może skorzystać z pobliskiego wodopoju. Jeziorka, starorzecza, kanały, bajora to jest teraz to, co tygrysy lubią najbardziej. Powoli rozkręca się eldorado na czaple. Z dwóch podstawowych względów:
1) Woda opada i sporo ryby zostaje w pułapkach wysychających bajorek, niski stan wody odkrywa nowe żerowiska i komasuje ptactwo w jednym, kilku miejscach.
2) Młode pokolenie czapli jest na wylocie. Część już lotna, część wyłazi już z gniazd i zaraz ruszą za dorosłymi na żerowiska. Warto ustawić budę już teraz i w lipcu zbierać żniwa. Wśród czapli łatwo o czarnego bociana, dziki, jelenie itd.
Tylko ten wschód słońca tak wcześnie.........
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
KamilB rybitwa czarna swietnie ustrzelona.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Tak wschód o wiele za wcześnie ,zdecydowanie o wiele,tak.![]()
Za tydzień festiwal:
http://www.gminazawady.pl/?a=static&id=19
Punkowo będzie raczej.
REJESTRACJA!!!
Wszystko ladnie piknie, ale jednak jakosc tego rozwiazania (digiscoping) pozostawia niesamowicie wiele do zyczenia.
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów