Gdyby nie było pierwszego to tak.
Przeszkadza jednak to białe cóś.
Gdyby nie było pierwszego to tak.
Przeszkadza jednak to białe cóś.
"A niekiedy wystarczy mi patrzeć na kamień"...
Faktycznie, biały farfocel teraz dopiero zauważyłem, jakaś ślepota poranna. Do wystemplowania.
Dla mnie też 2. Bardziej harmonijna![]()
Myślę, że w ujęciu czarno-białym ciekawszy jest jednak dysonans.
"A niekiedy wystarczy mi patrzeć na kamień"...
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
"Drugi, w pierwszym zbyt duży bałagan.
Wygładź element, albo deski bo sobie przeszkadzają".
Nie wiem, czy gładzić, chodzi też tu o wzajemną grę różnych powierzchni.
A teraz próba portretowa pośród rujnacji. Najpierw skrytykuję się sam: za ciemna lewa strona twarzy i to co poniżej. Co jeszcze ? Chętnie też obejrzę Wasze wersje, dzięki.
Ogólnie rzecz biorąc takie zabawy światłocieniem wychodzą bardzo ciekawie. Tutaj kuleje przede wszystkim kompozycja. Nie podoba mi się umieszczenie postaci w kadrze oraz widoczny bałagan w tle, który skutecznie odwraca uwagę. Obraz został skomponowany tak, że nie jestem pewien co jest jego głównym tematem, dziewczyna czy liście? Nie podoba mi się też ta szaro-bura tonacja.
Co na plus, dobre ustawienie postaci względem źródła światła.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Eddie, dzięki za rzeczową krytykę. Z tego wniosek, że przynajmniej ze światłem się udało ?
Tak, jeśli chodzi o kierunekDelikatne rozproszenie cieni białym kartonem lub blendą może też sporo dobrego zrobić.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia