Witam, Odważyłeś się i wtopa! Mamy taką zasadę na forum że wrzucamy zdjęcia a nie linki do nich. Czekam zatem na ten sam post w innej formie.
Ciągle się uczę i będę wdzięczna za wszelkie opinie i rady![]()
OLYMPUS OM-D E-M 10 zestaw z 1442 EZ i ED 60mm 1:2,8 Macro
Wiem ,jeszcze nie rozgryzłem tego ,ale na pewno sie poprawię![]()
To dość proste zaglądnij tu: https://forum.olympusclub.pl/threads...9cia-w-postach
---------- Post dodany o 17:01 ---------- Poprzedni post był o 16:16 ----------
Pokusiłam się żeby spojrzeć
1. Księżyc jaki jest każdy widzi![]()
2. Pies - Niestety zła kompozycja zdjęcia. Pies jest nieciekawy, smutny, jakby znudzony... gdyby chociaż uszy miał podniesione i oczy mu się śmiały to było by to zdjęcie o czymś a tu widzimy niestety tylko psa.
3. Kwiatek - kompozycja, perspektywa i ostrość - źle.
Pozwoliłam sobie wydać opinię mimo że moje prace nie są idealne. Tak samo jak ty dopiero uczę się fotografii i moje początki na tym forum wyglądały identycznie - mnóstwo negatywnych komentarzy które o dziwo mobilizowały mnie do dalszej nauki. Polecam poczytać trochę o kompozycji, perspektywie i GO - kolega Google dużo wie na ten tematNa YT też znajdziesz fajne filmiki które z pewnością wprowadzą cię w ten temat.
Powodzenia i nie zniechęcaj się!
Księżyc no tak wiem ale z 1200mm ogniskową tak tylko wyszło.
Kwiatek miał może z 3mm , mogłem lepiej trafić.
A piesek no tylko tak uszy umie postawić, szczerze
Dziękuję za opinię![]()
Nie bardzo wiem, na co każesz się zdecydować Beacie
"Zaglądnij" to żadna bzdura. (http://sjp.pwn.pl/szukaj/zaglądnąć)
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Masz coś jeszcze...? Może pokażesz coś co pozwoli ocenić twój sposób patrzenia na światWrzucaj tu jest wielu doradców którzy służą dobrą radą. (Nie mam tu na myśli siebie) Wiem z doświadczenia że jeśli będziesz cierpliwy i wytrwały to z pewnością wiele się od nich nauczysz.