Strona 353 z 435 PierwszyPierwszy ... 253303343351352353354355363403 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.521 do 3.530 z 4348

Wątek: Odp: wanilia - moim okiem

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Wanilia, chodziło mi wyłącznie o to tło - typowa tłowa struktura i te mazaje. Wiadomo że światło zastane plus fajne wnętrza trudno zastąpić w skromniejszych warunkach. W Twoich ostatnich studyjniakach jest klimat i kolor, wszystko ma sens. Tym bardziej przyczepiam się do tła, które sprowadza na ziemię.
    Nie jesteś pierwszą osobą, której to wytykam. Może mam jakąś tłową fobię?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Nyny obawiam się że nie reprezentuję żadnego trendu, ciągle szukam...

Agnieszko- dlatego tak celowo przyciemniałam to tło gdzie jest Nadia w fuksjowym swetrze- z galerii.
    Maziaje są fantastyczne - bo bardzo łatwo się na nich foci. ewentualny cień nie jest np. widoczny i nie trzeba bawić się w PSie.
    Te szmaty są praktyczne bo zarzucam na statyw i już. Nie trzeba rolować itd. Ale szmata droga więc trzeba sie rozejrzeć za tanimi materiałami w sklepie.
    Ostatnio edytowane przez wanilia ; 15.04.11 o 15:45
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
    zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    W lumpeksach za grosze można dostać sari - kupa materiału w fantastycznych kolorach. Są lekkie wiec wiesz... tanio

| OlyJedi Awatar domadm
    Mieszka w
    południowy śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Żeby nie było, ja też tu zawsze zaglądam, choć w materii fotograficznej nie wypowiadam się żeby się nie ośmieszyć, bo jak głupiec siedzi cicho to przynajmniej nie słychać że tępy.

Może poproś właściciela jakiegoś sklepu z antykami o możliwość pstryknięcia paru fotek na stylowych meblach, a jako zapłatę zaoferuj część zdjęć, których będzie mógł użyć przy sprzedaży na allegro (takie przeskalowane do 640x480)? Każdy będzie zadowolony
    Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
    Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42

| OlyJedi Awatar Lolita
    Mieszka w
    Za siedmioma lasami...
    Siła reputacji
    195
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez domadm Zobacz posta
    Żeby nie było, ja też tu zawsze zaglądam, choć w materii fotograficznej nie wypowiadam się żeby się nie ośmieszyć, bo jak głupiec siedzi cicho to przynajmniej nie słychać że tępy.
    No cóś... Dołączam da klubu
    Mogę tylko dodać, że Twoje portrety Beatko mi się bardzo podobają
    Lola vel Sharlotta >>Sekretarka Prezesa TWA<< <3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
    Nie jestem starą babcią Zlotowiczka: 7

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    W lumpeksach za grosze można dostać sari - kupa materiału w fantastycznych kolorach. Są lekkie wiec wiesz... tanio
    Jaqkieś drobiazgi na lumpach już upatrzyłam choć dużo większe plony miały poszukiwania w szafie koleżanki. Fajne retro stroje można w lumpeksach dostać do takich sesji.
    Domadm- nie kokietuj wpadaj częściej.
    Lolita dzieki Ci dobra kobieto za miłe słowo
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Z pozdrowieniami dla Mirka- mam nadzieję , że jest bardziej miękko
    Ostatnio edytowane przez wanilia ; 15.04.11 o 22:38 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam

Niezmiernie podoba mi się ostatni portret Twojej córki (dziewczyna w bieli to córka prawda?). Odnoszę się do wersji oryginalnej, bez modyfikacji. W mojej skromnej ocenie znakomita fotografia. Także dzięki modelce, bo ta na zdjęciach prezentuje się wyjątkowo wdzięcznie i naturalnie. Szczerze gratuluję Ci jako matce i jako fotografowi.

Pozdrawiam

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Dziękuję Grzesiu i jako matka i jako fotografująca

Muszę jeszcze raz do niej podejść bo chyba rzeczywiście troszeczkę pojechałam z obróbką. Ale też ją lubię

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wanilia Zobacz posta
    Z pozdrowieniami dla Mirka- mam nadzieję , że jest bardziej miękko
    Tak jest miekko i jest dobrze.A teraz szczegoly.Przypatrz jak swiatlo na twarzy rozklada sie u mnie i u ciebie.Troche zmienilem tonacje(plamy bardziej widoczne),ale to kwestia gustu-jeden woli eskimosa drugi latynosa,a trzeci sam se jakos radzi.Czego nie zmienialem a powinno sie tu zmienic.Popatrz na nadgarstek przy twarzy.Czy linia jaka on tworzy jest zaleta portretowanej osoby?Czy moze specjalnie tak to pokazalas.Plama na nadgarstku tez do zamalowania.Druga dlon-pomiedzy kciukiem a wskazujacym palcem tez plama do zlikwidowania.Bluzka w mocnym punkcie za bardzo wyeksponowana-ja ja jeszcze bardziej podkreslilem zebys patrzac zauwazyla,ze chyba tak nie powinno byc.Tlo-jesli na nim nic nie ma to pokaz tak osobe,zeby bardziej sie z niego wydobywala(zagraj swiatlem,albo suwakami w programie.
    Ponizej to co opisalem,nie gladzone,nie odszumiane,troche wyostrzone i swiatlo podmienione,zeby na twarzy inaczej sie ukladalo.Mysle,ze pionowa ustawiona twarz lepiej by sie prezentowala,teraz tak mi wychodzi jak by wklejka byla.
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 15.04.11 o 23:34

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Wanilia,

Jestem na tak, podoba mi się, ze widoczna jest na portretach Twoja praca nad ułożeniem modelki, ujęciem, nad światłem. To ostatnie chyba w portrecie jest najważniejsze. W dwóch fotkach umieszczonych obok siebie widać, że światło jest troszeczkę niezdecydowane, może nawet i rozchwiane ale chyba kierunek w którym idziesz jest w moim guscie - wydobyć niuanse ze spojrzenia, z policzków, czoła, z akcentem na spojrzenie (może zbyt pozujące), w ubiorze i stylizacji fryzury wydobyć róznorodność walczyć z tłem, itd.
    Przepraszam za zastrzeżenia, ale ogólnie zazdraszczam zmierzenia się z najtrudniejszym tematem w fotografii z obiecującym skutkiem.

Pzdr, TJ