Strona 363 z 435 PierwszyPierwszy ... 263313353361362363364365373413 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.621 do 3.630 z 4348

Wątek: Odp: wanilia - moim okiem

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Tutaj jednak, de facto, chodzi o porównanie produktów. Chipsy są produktem. Zdjęcia są produktem. Dzieci jedzą chipsy, ale zdjęć nie zjedzą. Za to można je pokazać na zdjęciu a zdjęcia mogą być różne. Jedne będą jak świeży powiew wiosny, inne jak opakowanie chipsów, a jeszcze inne jak gwóźdź do trumny. Generalnie, produkty, chodzi o produkty.

Ja wysiadam, to dla mnie zbyt skomplikowane.
    Już nie da się robić zdjęć bez dorabiania do tego ideologii?
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta

Ja wysiadam, to dla mnie zbyt skomplikowane.
    Już nie da się robić zdjęć bez dorabiania do tego ideologii?
    Zależy od autora. Jedni robią zdjęcia dorabiając ideologię, inni ideologii nie dorabiają. Trzeba by spytać takiego, gdy się nawinie.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Jeżeli chodzi o zdjęcia to mogę się jedynie wypowiedzieć o własnych odczuciach. Podobają mi się w większości tych, które obejrzałem. Nie znam się specjalnie na technice, zwłaszcza jeżeli mówimy o portrecie. Ale fotki dzieciaków są ciepłe i przyjemne dla niewprawionego oka.
    NATOMIAST
    Dzieci jedzą chipsy, ale zdjęć nie zjedzą.
    z powyższym stwierdzeniem się nie zgodzę .

Dandelion
    Gość
    Irku , wypowiedzialem sie w tym watku , napisalem ze zgadzam z podejsciem do tematu kolegi @diabolique , staralem sie to jakos uzasadnic.Taki glos w dyskusji , mozna sie zgadzac , mozna dyskutowac , mozna wreszcie napisac na priv a ja dostalem od ciebie nagrode w postaci odjetych punktow reputacji fajnie ze wykorzystujesz narzedzia ktore sa dostepne , ale jakos wydaje mi sie to nie fer bo przeciez nawet w sumie nie rozpisywalem sie , nie ocenialem li tylko zabralem glos ze fajnie ze dyskusja czasmi moze byc ciekawa bez zlosliwosci i innych podobnych i ze mozna sie odniesc merytorycznie do prac autora.

Wiem ze beda rozne glosy , rozne zdania i rozne opinie i to jest piekne , chyba na tym polega dobra wymiana zdan , to ze sie nie zgadzasz z czyms nie znaczy ze masz zaraz leciec po reputacji bo nie rozumiem takiego zachowania , napisz , zacytuj mnie , odnies sie do tego co ktos napisal , nie rob czegos za plecami , bo to troche nie ladne.

Wlasnie staralem sie w jednej mojej wypowiedzi napisac ze mozna podyskutowac ale majac nadzieje ze nie bedzie takich chwytow , w sumie nigdy nie prowadzilem z toba dyskusji na zaden temat a tu masz kara.

No szkoda ze wiecej punktow nie mozesz mi wziac , jesli ci to sprawia przyjemnosc to prosze bardzo do uslug.

Przepraszam Autorke za dodatkowy wpis ale chcialem poprostu napisac ze wiecej bym wymagal od kogos kto jest tu stalym bywalcem i ma on wlasnie podnosic poziom dyskusji a nie udowadniac ze tylko on ma racje a pozostali ktorzy maja inne zdanie to sa be wiec ich po lapkach , po punktach i po czym kto wie jeszcze.

Pozdrawiam sie Irku , mam prosbe szanuj wypowiedzi rozne , nie tylko swoje bo jesli chcesz ty tylko miec racje to to napisz , podejrzewam ze gro osob juz nie zabierze glosu.

Przepraszam za offtopic.
    Ostatnio edytowane przez Dandelion ; 6.05.11 o 07:10

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Dandellon: Zabawa w reputację jest tylko zabawą i po to jest taka możliwość aby z niej korzystać wg uznania... Nie chodzi w niej o sprawiedliwość przecież, tylko sygnalizowanie swoich własnych preferencji Moim zdaniem tekst diabolika był bardzo niepoprawny i sugerujący jego nieomylność --Jego zastrzeżenia na początku tekstu o osobistym charakterze poglądów są tylko wybiegiem formalnym ukrywającym rzeczywisty cel dokuczenia Autorce. Zdradził się on na koniec swojego tekstu pisząc: "nie wiem co zrobisz z tą wiedzą" itd. W związku z tym dostałeś minusa ode mnie za poparcie złośnika
    --------------------------------------------------------
    ps: Ja też dostałem minusa (z podpisem) i nie robię z tego problemu...
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 6.05.11 o 07:40

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Zaczynamy zmierzać w stronę metafizyki, jak widzę. A nawet powoli staje się jasne kto ma odpowiednie zdolności w tej dziedzinie, bo jest w stanie odczytać PRAWDZIWE intencje autora wypowiedzi. No cóż, zazdroszczę, taki talent może być pomocny w odgadnięciu liczb w Lotto.

Ładnie się wypowiedziałeś, Dandelion.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Dandelion
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez irek50 Zobacz posta
    Dandellon: Zabawa w reputację jest tylko zabawą i po to jest taka możliwość aby z niej korzystać wg uznania... Nie chodzi w niej o sprawiedliwość przecież, tylko sygnalizowanie swoich własnych preferencji Moim zdaniem tekst diabolika był bardzo niepoprawny i sugerujący jego nieomylność --Jego zastrzeżenia na początku tekstu o osobistym charakterze poglądów są tylko wybiegiem formalnym ukrywającym rzeczywisty cel dokuczenia Autorce. Zdradził się on na koniec swojego tekstu pisząc: "nie wiem co zrobisz z tą wiedzą" itd. W związku z tym dostałeż minusa ode mnie za poparcie złośnika

Wiesz powiem ci Irku ze tak argumentowac mozna wszystko , blad logiczny polega na tym ze dlaczego dla zabawy nie podniosles mi reputacji , skoro to TYLKO zabwa ?! Wiesz rob tam sobie jak chcesz , odejmuj , dodawaj mnie to nie ziebi ani nie grzeje-, chcialem tylko by jesli juz jest jakas dyskusja by mozna bylo ja prowadzic w sposob przynajmniej malo napastliwy a lagodny bo przeciez nie bedzie tak ze wszyscy ze wszystkimi sie 100% zgodzimy , chyba przyznasz mi racje ( ale oczywiscie nie musisz ) , teraz moglbys mi troche punkcikow dodac

A powaznie rzecz biorac jakos tak wnikliwie nie analizowalem tekstu jak ty to przedstawiasz ze ktos cos mial na mysli ze byl od razu zlosliwy - ciekawi mnie jak to jest od razu wiedziec ze ktos komus chce dokuczyc ze mial zle zamiary , inaczej mozemy kogos najzwyczajniej dotknac , urazic. Hm ja jakos sobie tego nie umiem wyobrazic na podstawie jakiejs jednej czy dwoch wypowiedzi , bo one nie byly atakiem. A to ze ty tak Irku to odbierasz to tez przeciez masz prawo , ale czemu starasz sie narzucic komus interpretacje tekstu , kazdy czyta i sam ocenia czy ktos byl zlosliwy czy nie.

Widzisz wlasnie taki sposob dyskusji ktory cos z gory zaklada , narzuca zawsze mnie jakos zniechecal do dyskusji na forach , bo potem sie okazuje ze jeden to "diabel" rogaty na ten przyklad .,, a ty Irku masz wylacznosc na interpretowanie kto ma jakie zamiary , intencje ., fortele czy podobne historie. A moze ktos napisal bez zlych INTENCJI jakos zawsze daje wiare bo niby dlaczego mialbym od razu zakladac ze kto komus chce przylac.

Pozdrawiam cie Irku i oczywiscie pisalem bez najmniejszej zlosliwosci by nie bylo
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Zaczynamy zmierzać w stronę metafizyki, jak widzę. A nawet powoli staje się jasne kto ma odpowiednie zdolności w tej dziedzinie, bo jest w stanie odczytać PRAWDZIWE intencje autora wypowiedzi. No cóż, zazdroszczę, taki talent może być pomocny w odgadnięciu liczb w Lotto.

Ładnie się wypowiedziałeś, Dandelion.
    Dzieki , troche mnie wyprzedziles ale to samo napisalem wlasnie w odpowiedzi., fajnie jest podyskutowac a nie sie klucic bo wydaje mi sie ze za duzo tego na niektorych forach, tutaj jest wiele wspanialych osob , pasjonatow - a wiec jest o czym porozmawiac.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Dandelion ; 6.05.11 o 08:25 Powód: Automatyczne scalenie postów

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Witam szanowne zebrane tu grono...

Po pierwsze proszę o spokój...
    miałem nadzieję że od wczoraj emocje ucichną ale widzę że przepychanka trwa dalej...

W moim odczuciu po to są tego typu wątki i po to pokazuje się swoje zdjęcia w wątku aby posłuchać co ludzie mają o nich do powiedzenia. Można się z tą opinią zgadzać lub nie, może to być opinia osoby znaczącej* lub nie. Znamy dane osoby ich dorobek fotograficzny i możemy wziąć sobie do serca daną opinię albo ją zlać.
    Może to być dla nas wzór albo antywzór

Mimo wszystko - piętnowanie kogoś za to że szczerze napisał co myśli jest - jak by to powiedział ksiądz z filmu Jabłka Adama - WIELKIM NIETAKTEM

Wypowiedź Diabolique jest stonowana niezbyt emocjonalna od początku pisze że jest to JEGO PRYWATNE ODCZUCIE Z KTÓRYM SIĘ MOŻNA ZGADZAĆ LUB NIE

Cytat Zamieszczone przez irek50 Zobacz posta
    Moim zdaniem tekst diabolika był bardzo niepoprawny i sugerujący jego nieomylność
    Jeszcze raz zwrócę uwagę na pewien szczegół wypowiedzi

Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    W moim (powtarzam moim, absolutnie subiektywnym, możliwe, że mylnym!) odczuciu te fotki są nijakie.

Irku - piszesz o bardzo niepoprawnym tekście

Jak byś ocenił poprawność takiego tekstu skierowanego bezpośrednio do kogoś ?? ( oczywiście mowa o hipotetycznym tekście który ktoś mógł komuś napisać... )

Jesteś kretynem , który żywi się nienawiścią --- nie masz za grosz wrażliwości estetycznej ... rób te swoje zakrwawione mordy i daj spokój Wanilli --won
    I czy kogoś kto ( tylko potencjalnie oczywiście ) tak by komuś napisał w hipotetycznym PW tez nazwał byś forumowym awanturnikiem czy nie ?
    Może chamem ? Może prostakiem ? Może kulturalnym rozmówcą ?

Bo ja oceniłbym taki tekst jednoznacznie i zupełnie inaczej od wywodu diabolika...

Jest jakaś krytyka zdjęć przedstawiona przez diabolique - jeśli Wanilia chce to może z tym polemizować, jeśli nie - może napisać że się nie zgadza, Mało tego - zrobiła to - napisała co sądzi o wywodzie innego użytkownika.. natomiast cały syf w wątku robią obrońcy uciśnionych..

Pozwólcie im sobie o tym najnormalniej porozmawiać a nie wtrącajcie się czy wszczynajcie jakieś kłótnie nie mówiąc już o besztaniu innych

Na koniec informacja techniczna każde chamstwo w postaci wyzywania kogoś od kretynów będzie kończyło się bezpardonowym banem. Bo o ile można akceptować słowa krytyki pozbawione obrażania innych czy wycieczek osobistych - to pisanie ( jesteś kretynem, jest poniżej jakiegokolwiek poziomu)

Na szczęście na naszym Forum tego typu chamstwo się ( mam nadzieję) nie zdarza a tekst ( mam nadzieję ) jest tylko fikcją wymyśloną na potrzeby zobrazowania jaki niski może być poziom dyskusji
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    A generalnie wróćcie proszę do poprzedniej formy tego wątku

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Nie wiem, o co te całe zamieszanie. Zaglądam tu od czasu do czasu pooglądać fotki. I jak dla mnie są świetne. Wrażliwość, świetne oko fotografa, dobra obróbka, niezwykła uroda fotografowanych postaci - to widzę. Nie dostrzegam jednak niczego, co mogłoby skojarzyć mi się z "paczką chipsów", czyli fotografią jakiegoś produktu.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar wojciech_gd
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    mi się wiele zdjęć Wanilii nie podoba i wiele podoba...ale nie obrażam nikogo, mimo, że jak przy zdjęciu gdzie same 5tki się pojawiają , a ja dam 3, robi się dość niemiło.

a oceniając ostatnią serię z córką - nie podoba mi się, przekombinowana, wolę jak robisz dojrzalsze modelki