Strona 46 z 95 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 948

Wątek: Biebrza całodobowo

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar moose
    Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Odrywając się trochę od ptaków poszedłem podpatrzeć zajęczą Pardubicką czyli parkoty Ganiały się koty jak głupie nie zwracając na mnie szczególnej uwagi. Ot, co widok spódniczki robi z chłopami
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P3292600.jpg
Wyświetleń:	115
Rozmiar:	255,4 KB
ID:	45002   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P3292601.jpg
Wyświetleń:	119
Rozmiar:	278,7 KB
ID:	45003   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P3292604.jpg
Wyświetleń:	102
Rozmiar:	263,5 KB
ID:	45004  
    "Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
    Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"

Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria

Budy z trzciny.

Kiedyś już zapodawałem jak to ustrojstwo wygląda ale przypomnę dla chętnych.
    W zimę zbieram trzcinę w tzw. kulach ( snopki) - tak około 0.5m średnicy. Z jednej kuli wychodzi mi 4-6 mat o szerokości 1.5m - 1.8m. Po dwie maty na budę czyli 2-3 budy można uklecić. Ustawiam je sobie na kijach w wybranych miejscach, a po przylocie ptaków idę jeszcze po ciemku, ustawiam sprytny namiocik, zarzucam nań maty i zalegam w środku. Po sezonie zwijam maty, suszę i odkładam na następny sezon. Przydają się też do zrobienia szybkiej budy zimowo/padlinowej. Używam też tych mat do fotografowania ptaków w trzcinowiskach, olsach i skrajach lasów. Przy budowaniu bud siedzących wnętrze mam zrobione z pałatek wojskowych - 6 zł sztuka, a materiał bardzo dobry i łatwy w użyciu.
    W zeszłym roku obiektyw mocowałem na głowicy przykręconej do ustrojstwa na desce, ale teraz po prostu kładę przed sobą plecak i na nim opieram szkła. O poziom się specjalnie nie martwię bo w E-30 jest poziomica hehehehehe, a stabilizacja też się bardzo dobrze sprawdza.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P4091315.jpg
Wyświetleń:	131
Rozmiar:	327,2 KB
ID:	45005   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P4091317.jpg
Wyświetleń:	128
Rozmiar:	398,8 KB
ID:	45006   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P4091318.jpg
Wyświetleń:	128
Rozmiar:	329,0 KB
ID:	45007   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P4091320.jpg
Wyświetleń:	117
Rozmiar:	253,0 KB
ID:	45008  

"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    No to Ci powiem, że takiej ilości szaraków to lata całe nie widziałem. Ostatniego, to w zeszłym roku - pojedyncza sztuka, i to nie wiadomo czy nasz, czy słowacki.
    Bo introdukowano u nas w Beskidach właśnie słowackie zające. Nasze zostały wytłuczone chyba przez lisy, których się tyle namnożyło, że z wścieklizną do dziś nie można sobie poradzić.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Bodzip, ja też nie. Trochę mnie przytkało jak sześć sztuk zobaczyłem na polu. Owszem, czasem 2-3 się zdarzały na raz ale 6? to szaleństwo

| OlyJedi Awatar lucas_g
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    155
    Moja galeria
    Moose, wielkie dzięki za info. o budach trzcinowych. Swoją drogą świetna sprawa i tanio wychodzi.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Ależ świetne to środkowe foto za maszerującymi szarakami!

| OlyJedi Awatar furmun
    Mieszka w
    opolszczyzna
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Pracy z takimi budowlami i taszczenia tego wszystkiego pewnie dość,ale za tą cierpliwość robotę ,jakże fajne kadry

Gratuluje

ps:wczoraj o dziwo (rok cały nie widziałem )też spotkałem zająca

ehh ,a kiedyś pomyśleć to był zwyczajny szarak a dziś okaz coraz rzadszy chyba

tym bardziej Chwała za uwiecznianie takich chwil

pozdrawiam
    "f.n" E-620 ...

| OlyJedi Awatar piasbog
    Mieszka w
    Łomża
    Siła reputacji
    190
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez moose Zobacz posta
    Odrywając się trochę od ptaków poszedłem podpatrzeć zajęczą Pardubicką czyli parkoty Ganiały się koty jak głupie nie zwracając na mnie szczególnej uwagi. Ot, co widok spódniczki robi z chłopami
    To już chyba kryzys zajęczy mamy za sobą. Kiedyś tereny wokół Łomży znane były z odłowów zajęcy i ich "exportu", z tych pieniędzy większość kół łowieckich na tym terenie wyłacało oszkodowania rolne. W ostatnich latach nie było co odławiać.

pozdrawiam
    BP
    XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400

Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Przy okazji wspomnę, że zaraz ruszą się żaby moczarowe i żmije. O moczarowych przypomniała mi się anegdota jak Artur Tabor oddał materiał do albumu. Między innymi były tam fotografie moczarowych, których samce w okresie godowym są niebieskie. Grafik spojrzał na fot. i sobie powiedział w duszy: Aha, niebieskie żaby, akurat!!! No i przeflancował Arturowi moczarówki na ... zielono. Tak też poszło w albumie...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez moose Zobacz posta
    Przy okazji wspomnę, że zaraz ruszą się żaby moczarowe i żmije. O moczarowych przypomniała mi się anegdota jak Artur Tabor oddał materiał do albumu. Między innymi były tam fotografie moczarowych, których samce w okresie godowym są niebieskie. Grafik spojrzał na fot. i sobie powiedział w duszy: Aha, niebieskie żaby, akurat!!! No i przeflancował Arturowi moczarówki na ... zielono. Tak też poszło w albumie...

dobre
    sprzedam - ZD40-150 f3,5:4,5 (stan sklepowy) - 550
    sprzedam - Klapki zabezpieczające Karty CF do E330 - ostatnie 3 szt w Polsce

www.k2-stal.pl