No własnie, ja też dzisiaj rano spotkałem wielkie stado gęsi. Niesamowity widok, gęsi przez około 30min krążyły nad polem, podrywając pozostałe ptaki. Potem z tego stada tworzyły klucze przelotowe. Czy ktoś wie jak się do takich gęsi dobrać ?
No własnie, ja też dzisiaj rano spotkałem wielkie stado gęsi. Niesamowity widok, gęsi przez około 30min krążyły nad polem, podrywając pozostałe ptaki. Potem z tego stada tworzyły klucze przelotowe. Czy ktoś wie jak się do takich gęsi dobrać ?
XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Ja ostatnio wracając z zakupów takie stworzenie na drzewie wypatrzyłem. Prawdziwe nie gumowe ! W co sam przez pewną chwilę uwierzyć nie mogłem. Siedziały stadkiem z 10 sztuk i objadały coś z drzewa którego nazwy nie znam. Gwoli ścisłości nazw tych ptakersów też nie...
Nie zabrałem ze sobą do Hiszpanii 70-300 więc foty z 40-150 po kropie do około 300 właśnie, bez skrupułów to czyniłem zwłaszcza że to tylko poglądowo-pamiątkowo![]()
Ciekawe, ciekawe. Dzięki za informację
No proszę - papugi w Polsce !!!
"Świat się kończy" - albo klimat im zaczyna odpowiadać.
Fajne "strzały".
Pozdrawiam.
Teraz to spórbuj wczesnie rano. Po zimnej nocy grzeją się w słońcu i stosunkowo niechętnie się podrywają, chociaż jak to czajki są płochliwe. Jak zrobi się cieplej to często brodzą razem z batalionami, więc jeśli planujesz jakąś budę może okazja się trafi.
Przeglądałem swoje zdjęcia i mam tylko dalekie ujęcia, więc łatwiej się pisze o czajkach niż im robi zdjęcia (chociaż nigdy nie przykładałem się do nich).
pozdrawiam
BP
Kilka dni temu przy okazji podpatrywania żurawi przysiadł przy mnie trznadel (chyba). Szkoda, że w gałązkach.
pozdr
BP
Ostatnio edytowane przez piasbog ; 20.03.11 o 14:22