Polecam torbę Mekko Reporter R3x. Używam jej od dwóch lat. Niesamowita torba, bo malutka, ale bardzo pakowna. I tania - niecałe 200 zł. kosztuje. Mekko to firma podrabiająca znaną i niestety drogą firmę Domke. Odpowiednik mojej Mekko zrobiony przez Domke kosztuje 550 zł.
Mekko wykonana jest z mocnego materiału, mimo że intensywnie użytkuję ją od ponad 2 lat nic się nie snuje, nie przeciera.
Podoba mi się to, że materiał wyciera się jak dżinsy. Bardzo fajnie to wygląda - patent oderżnięty żywcem z Domke. Najważniejsze - ma niefotograficzny wygląd. Po odpruciu wieśniackich naszywek z nazwą firmy, torba wygląda zwyczajnie. Przez to jest mniejszą pokusą dla złodziei.
Poniżej zdjęcia mojej torby i możliwości upakowania jej. Noszę w niej dwa duże korpusy, oba z gripami (Nikona D200 i Nikona F90x), siedem obiektywów, dwie duże lampy błyskowe (SB-28 ) i całą resztę szpeja fotograficznego. Nikoś F90x z gripem wkładam do jednej z bocznych kieszeni, do drugiej wchodzą dwie lampy blyskowe. Obiektywy ułożone są w dwóch "warstwach".
Poniżej zdjęcia - sorki za jakość, ale nie chciało mi się do nich przykładać. Pstryknąłem po prostu kompaktem z wbudowaną lampą.