Media Markt
saturn, Fotojoker, cokolwiek
Media Markt
saturn, Fotojoker, cokolwiek
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
MediaMarkt zapewne (miejską macalnią też zwany)
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
Odpowiem sam na część pytania które zadałem bo właśnie powróciłem z miasta i widziałem ten plecak lowepro 200. Jest solidnie wykonany, ma fajną przestrzeń w której pomieści sporej wielkości lustrzankę z tele i jeszcze 2-3 obiektywy i jakąś lampę. Wydaje się wygodny ale cały jest sztywny jak pudło i górna kieszeń mogła by być większa.
Liczę, że ktoś porówna go z podobnymi plecakami kata.
Czy ktoś z Was ma/miał takie coś:
https://fotozakupy.pl/torba/lowepro-...-220-aw,10162s
Bardzo podoba mi się to rozwiązanie, wzór, to co widzę na zdjęciach.
Objeździłem wszystkie możliwe sklepy w mojej okolicy i nikt tej torby nie ma.
Chciałem zapytać ew. użytkowników czy jest szansa zmieścić w tym
E-520 + ZD 9-18 + ZD 14-42 + ZD 40-150 + ZD 70-300 + FL 36??
Po obejrzeniu zdjęć i próbnym mierzeniu starej torby wychodzi mi że się uda.
Muszę mieć stosunkowo mały plecakocośtam. Nie muszę tego tachać 28 km po górach i nie muszę do tego zmieścić kanapek ani 0,5l.
Może jest jakieś lepsze rozwiązanie??
Taci, o dici qualcosa che e meglio del silenzio.
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
Czy któryś z użytkowników forum miał okazję korzystać z jakiejkolwiek torby na lustrzankę i ew. obiektyw, zawieszanej na wysokości bioder?
Zależy mi na wygodzie i szybkim dostępie do aparatu podczas zdjęć w mieście. Plecak i torbę posiadam, potrzebuje jednak czegoś w co włożę e-510 + Fisheye'a + krótkiego heliosa.
I teraz meritum czy takie cudo da radę? http://www.torbyfoto.pl/torby/lowepro-orion,412s
Pozdrawiam.
e-510+ ZD 14-42+ ZD 8mm fisheye+ FL-36R + kilka szkiełek m42
Carbonmade.com
Ja mam torbę biodrową Lowepro Inverse 100AW. Na puszkę i dwa średniej wielkości obiektywy jest w sam, ale na więcej sprzętu już brakuje miejsca. Nosi się wygodnie, jeśli nie mamy za luźnych spodni![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Też mam Inverse 100W - całkiem wygodna, często noszę ją też na ramię (bez przypinania paskiem biodrowym). Mieści mi się w niej korpus z obiektywem, dwa małe obiektywy (stałki) i lampa błyskowa. W zewnętrznych kieszeniach jakieś filtry, zapasowa bateria i karty pamięci. Od spodu można przytroczyć lekki statyw bądź monopod. W jednej z bocznych kieszeni można upchać butelkę z napojem.
Po założeniu pasa biodrowego i przełożeniu pasa naramiennego torba jest moim zdaniem bardzo stabilna. Mam ją już prawie rok i nie narzekam.
Znalazłem kilak zdjęć prezentujących torbę:
"Fotografia jest jak seks - jak nie ma w niej uczucia, to technika niewiele pomoże"
Dzięki za pomocjuż wiem co mam kupić
Pzdr.
e-510+ ZD 14-42+ ZD 8mm fisheye+ FL-36R + kilka szkiełek m42
Carbonmade.com
Potwierdzam że Lowepro Inverse 100 AW jest praktyczna, ma również pokrowiec All Weather Cover, chroni przed opadami jak i nadmiernym nasłonecznieniem, zawsze jeżdzę z nią na nartach. Polecam