Strona 35 z 95 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 948

Wątek: Biebrza całodobowo

Awatar KamilB
    Mieszka w
    podlaskie (BKL)/SGGW
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Biebrza i Narew zasypane śniegiem. Ptaków dzisiaj praktycznie nie było, z ssakami też nie lepiej
    Najciekawsza była wydra spod Wizny, poza tym gdzieniegdzie trochę saren i lisów przy drogach.
    Na Carskiej Drodze od Laskowca po skrzyżowanie na Trzcianne łosi brak, były jedynie dość świeże ślady ich bytowania. Widziałem za to braci Kłosowskich
    Ostatnio edytowane przez KamilB ; 28.12.10 o 18:30

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar moose
    Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Zimowy marazm....wyjechać nie mogę ( śniegu po j..pas prawie chciałem powiedzieć). W lesie tylko z 4x4 w trybie 4L , a i to czasem blokada mostu by się przydała. Wydry mają tylko dziury w lodzie powygryzane bo nurtu wolnego nie ma, podobnie bobry. Łosie i jelenie baaardzo rzadko się pokazują - wysoki śnieg też im się przejadł. Ogólnie kiszka, brak słońca, zwierzaków...Wilki grasują w dwóch grupach : A) 2 szt rejon Gugny - Stójka- Kobielne - Barwik, B) 3szt+1 Stanczyn - Kołodziej - Szelągówka.
    Po bagnie chodzi się piekielnie wrednie. Zaspy, lód czasem się zarywa. Przetrwać styczeń i czekać na pierwszą, większą odwilż w lutym...
    "Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
    Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"

Awatar KamilB
    Mieszka w
    podlaskie (BKL)/SGGW
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez moose Zobacz posta
    Łosie i jelenie baaardzo rzadko się pokazują - wysoki śnieg też im się przejadł.
    A już myślałem, że to ja mam pecha do łosi

Ogólnie kiszka, brak słońca, zwierzaków...
    To samo pomyślałem po ostatniej wyprawie nad Biebrzę...
    Ja też z niecierpliwością czekam do wiosny

Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Wiosny jak wiosny. Moment przejścia zima/przedwiośnie jest bardzo fajny. Wiosenne pobudki o 3.15 nie napawają mnie optymizmem. Wtedy nocny stukot kropli deszczu o dach bywa radosnym
    "Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."

Awatar KamilB
    Mieszka w
    podlaskie (BKL)/SGGW
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Moment przejścia zima/przedwiośnie jest bardzo fajny.
    Pewnie, że jest Pisząc "wiosna" miałem na myśli pierwsze większe ocieplenie

Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria

Zima

Hej. Siem w końcu obudziłem siem Jak -15 zajrzało w okna to i mózg zaczął mi lepiej pracować. Za mózgiem poszły nogi i tak zawędrowałem nad rzekę. Na Narwi i Biebrzy lód od brzegów ładnie trzyma. Wykorzystują sytuację bobry i wydry. Do wyder nie mam szczęścia w tym roku ( 4 razy przeszły mi koło nosa) ale bobry są łatwe do zrobienia. Teoretycznie popołudnia są lepsze ale i rankiem można trafić na np. śpiące boberki pod krzakiem ( w załączeniu). Miejsca jak w zeszłym roku:
    1) 3 kanały po drodze do Grądów Woniecko, jadąc od Carskiego Traktu
    2) droga wzdłuż Narwi - od baru ,,U Dany" do końca wsi Ruś
    3) Mosty na Biebrzy i Kanale Rudzkim koło Osowca
    i wszędzie tam. gdzie tylko zobaczycie bobrowe zgryzy i wygnieciony śnieg na obrzeżach lodu.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1268470.jpg
Wyświetleń:	158
Rozmiar:	261,7 KB
ID:	42599  

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    339
    Moja galeria
    Hej. Siem w końcu obudziłem siem Jak -15 zajrzało w okna to i mózg zaczął mi lepiej pracować. Za mózgiem poszły nogi i tak zawędrowałem nad rzekę....
    Ma być lepsza pogoda, dzień wydłużył się już o godzinę, będzie łatwiej, będzie milej ruszyć się gdzieś na foty.
    Fajne podpatrzyłeś furzaki...

Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Peter1976
    Mieszka w
    okolice Przemyśla
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Moose odbierz e-mail Wczoraj wysłałem .

Pozdrawiam !!

Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Peter - o ja głupia c...a!!! Już odpisuję!!!
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Zdjęcia na razie wychodzą dziadowskie - bez odrobiny słońca nie ma co zaczynać. Wydry i bobry są ciemne i na białym śniegu prezentują się koszmarnie. Że o norce nie wspomnę. W lesie nuda. Tylko łosie i łosie. Przy odrobinie szczęścia można trafić jelenie, lisa czy sarnę. Wilki grasują koło Gugien i w okolicy grądu Pogorzałe
    Ostatnio edytowane przez moose ; 29.01.11 o 17:06 Powód: Automatyczne scalenie postów

Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria

Wydery

No i okazało się, że na słońce jak będę czekał to mnie lipiec chyba zastanie. Nie ma co czasu marnować i wypełzłem byłem w kierunki nadrzeczne. Kilka miejscówek pustych ale w jednym miejscu się trafiła mi wydra z młodym. Trochę polowały na żaby, trochę się pobawiły, a później zaległy się przespać w krzakach, gdzie też pozostawiłem je w spokoju. W sumie 45 minut na lodzie i 84 ujęcia.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1318560.jpg
Wyświetleń:	131
Rozmiar:	89,0 KB
ID:	42710   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1318574.jpg
Wyświetleń:	135
Rozmiar:	102,2 KB
ID:	42711   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1318590.jpg
Wyświetleń:	112
Rozmiar:	112,4 KB
ID:	42712   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1318598.jpg
Wyświetleń:	115
Rozmiar:	102,8 KB
ID:	42713  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1318620.jpg
Wyświetleń:	115
Rozmiar:	115,2 KB
ID:	42714